Λαμπερές πρωταγωνιστικές συνεργασίες στη νέα σεζόν των Αθηναϊκών Θεάτρων

Μουμούρης, Τότσικας, Χάνου και δυνατοί πρωταγωνιστές ενώνουν τις δυνάμεις τους στα Αθηναϊκά Θέατρα με δύο σύγχρονες παραγωγές, που αποτυπώνουν αιχμηρά τις πιέσεις και τα αδιέξοδα της καθημερινότητας. Μάθετε περισσότερα.

Ενοικιάζεται 2026-27 Έφη Καρανικόλα©

Το φετινό φθινόπωρο, τα Αθηναϊκά Θέατρα φιλοξενούν δύο σύγχρονες παραγωγές που αποτυπώνουν με εύστοχο, καυστικό και αιχμηρό τρόπο τις πιέσεις, τα αδιέξοδα και τις αντιφάσεις της καθημερινής ζωής στην πόλη.

Στο Θέατρο Μικρό Χορν, το νέο ελληνικό έργο "Ενοικιάζεται" της Νεφέλης Μαϊστράλη, σε σκηνοθεσία Θανάση Ζερίτη, κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 10 Οκτωβρίου και είναι μια ρομαντική κωμωδία με φόντο τη σύγχρονη στεγαστική κρίση. Η Μαρία Χάνου και ο Παναγιώτης Εξαρχέας υποδύονται δύο ανθρώπους που ερωτεύτηκαν τρώγοντας σουβλάκια στην Αγίας Ζώνης, αποφάσισαν να συγκατοικήσουν στην Κυψέλη και υπέγραψαν συμβόλαιο τριετίας. Στα 3,5 χρόνια, όμως, συνειδητοποιούν ότι η σχέση τους έφτασε στο τέλος της. Αφού κλαίνε, γελάνε, τσακώνονται, μαζεύουν κούτες και καλούν μεταφορική, χωρίζουν. Πλέον, καλούνται να βγουν ξανά στους δρόμους αναζητώντας τα επόμενα "Ενοικιάζεται", σε μια πόλη όπου η εύρεση στέγης εξελίσσεται σε καθημερινό εφιάλτη.

Παράλληλα, στο Θέατρο Δημήτρης Χορν, από τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, η Έμιλυ Λουίζου σκηνοθετεί την πανέξυπνη σάτιρα του Branden Jacobs-Jenkins, "Γκλόρια" (Gloria), σε μετάφραση Τζούλιας Διαμαντοπούλου. Ολα συβαίνουν στα γραφεία ενός παρακμάζοντος glam περιοδικού, το οποίο έχει μετατραπεί σε εργασιακό πεδίο μάχης. Νεαροί δημοσιογράφοι, βοηθοί και πρακτικάριοι αναλώνονται σε λεκτικές διαμάχες, κουτσομπολιά και χυδαιότητες, κυνηγώντας την προσωπική άνοδο και τη δημοσιότητα.

Όταν ένα αναπάντεχο γεγονός ανατρέπει τα πάντα, η παράσταση αποκαλύπτει πώς οι πιεστικές συνθήκες εργασίας εξαλείφουν τις ηθικές αρχές, διαλύουν τις διαπροσωπικές σχέσεις και τροφοδοτούν τα πιο ανθρωποφαγικά ένστικτα. Στον θίασο πρωταγωνιστούν οι Αποστόλης Τότσικας, Βασιλική Τρουφάκου, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Μάξιμος Μουμούρης, Δανάη Βασιλοπούλου και Στέργιος Μικρούτσικος.Αν και πρόκειται για δύο διαφορετικά θεατρικά είδη —το "Ενοικιάζεται" κλίνει προς τη ρομαντική κωμωδία με δραματικές πινελιές, ενώ η "Γκλόρια" είναι μια  δυνατή σάτιρα που ακροβατεί ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα— τα δύο έργα συνδέονται από έναν ισχυρό κοινό θεματικό πυρήνα.

Προπώληση εισιτηρίων από more.com για "Γκλόρια" (Gloria) και "Ενοικιάζεται".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

«Δημήτρης Χορν»

Αμερικής 10

Μικρό Χορν

Αμερικής 10

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Νέες ημερομηνίες και σταθμοί περιοδείας για την "Ειρήνη" του Νίκου Καραθάνου: 15.700 θεατές κατέκλυσαν το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου

Η πληθωρική, κωμική και ανθρώπινη παράσταση "Ειρήνη: Μια επίσκεψη στο έργο του Αριστοφάνη", σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου, παίρνει όλη την ενέργεια, τα τραγούδια και το χαμόγελο της Επιδαύρου και ξεκινά την καλοκαιρινή της περιοδεία σε επιλεγμένες πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/07/2026

Πόσο προσβάσιμος είναι ο πολιτισμός;

Οι Τρωάδες του Εθνικού Θεάτρου σε συνθήκες προσβασιμότητας για άτομα με αισθητηριακές αναπηρίες στην Επίδαυρο φωτίζουν το αίτημα για μεγαλύτερη συμπερίληψη στον πολιτισμό.

Αυτή την εβδομάδα στο θέατρο: Μια μεγάλη πρεμιέρα και δύο αγαπημένες επιστροφές

Το θέατρο καλά κρατεί με μια μεγάλη πρεμιέρα και δύο δυνατές επιστροφές αυτήν την εβδομάδα (27 - 31 Ιουλίου).

Η Αποστολία Παπαδαμάκη μας καλεί σε μυσταγωγική διαδρομή στην Αρχαία Κόρινθο

Στην πρωτοτυπία μιας περιπατητικής μυσταγωγίας πόνταρε η Αποστολία Παπαδαμάκη, συνδέοντας την ενέργεια του Ιερού του Απόλλωνα στην Αρχαία Κόρινθο με τις συγκλονιστικές ερμηνείες των Λυδίας Κονιόρδου και Μαρίας Παπαγεωργίου, σε μια παράσταση που καθηλώνει τις αισθήσεις (28 & 29 Ιουλίου). Ακολουθούν 5 λόγοι για να δείτε την παράσταση.

Ανταπόκριση από τη Λευκωσία: Είδαμε πρώτοι τον "Ίωνα" σε σκηνοθεσία του Θωμά Μοσχόπουλου

Ταξιδέψαμε στην Κύπρο για την παράσταση της ευριπίδειας τραγωδίας από τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, λίγο πριν την παρουσίασή της στην Επίδαυρο.

Όταν ο Ίψεν συναντά τη σύγχρονη Βραζιλία: Το "A Trial" έρχεται στο Φεστιβάλ Αθηνών

Όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν δείτε το "A Trial" στην Πειραιώς 260: Η Βραζιλιάνα σκηνοθέτρια Κριστιάν Ζαταΐ μεταφέρει τον "Εχθρό του λαού" του Ίψεν στο σήμερα, στήνοντας μια εκρηκτική σύγχρονη δίκη για την αλήθεια, την εξουσία και τη δικαιοσύνη.

Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου αποχαιρετά το καλοκαίρι στην Πειραιώς 260 με μια μεγάλη γιορτή

Ένα καλοκαίρι γεμάτο τέχνη κύλησε σαν νεράκι, αφήνοντας πίσω του δυνατές συγκινήσεις και πολύτιμες αναμνήσεις στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου. Η Πειραιώς 260 γιορτάζει είκοσι χρόνια δημιουργίας και αποχαιρετά το κοινό με μια μεγάλη, αξέχαστη γιορτή!