Τελευταίες παραστάσεις για τον "Αρχιμάστορα Σόλνες" με τους Θόδωρο Γράμψα και Κάτια Δανδουλάκη

Ολοκληρώνεται την Κυριακή 24 Μαΐου η πορεία της παράστασης "Αρχιμάστορας Σόλνες" στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν (Υπόγειο), σε μια σύγχρονη σκηνοθετική προσέγγιση από τον Κωνσταντίνο Ασπιώτη.

Αρχιμάστορας Σόλνες σκηνοθ. Ασπιώτης Εύα Ζαχαροπούλου©

Ο "Αρχιμάστορας Σόλνες" του Ίψεν παραμένει ένας από τους πιο διαχρονικούς και πολυεπίπεδους ρόλους του παγκόσμιου ρεπερτορίου, ένα σύμβολο της ανθρώπινης φιλοδοξίας που συγκρούεται αμείλικτα με τις ενοχές του παρελθόντος και τον φόβο της φθοράς. Η υπαρξιακή αυτή πάλη, ανάμεσα στην ανάγκη του ανθρώπου να "χτίζει ψηλά" και στον τρόμο της επικείμενης πτώσης, αποκτά μια συγκλονιστική επικαιρότητα στη σύγχρονη εποχή, καθώς αποτυπώνει την αιώνια αγωνία για την υστεροφημία και την αυτοθυσία στον βωμό της επιτυχίας. Αυτή τη διαχρονική δύναμη αναδεικνύει η σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ασπιώτη, στην πρώτη του συνεργασία με το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν. Με όχημα την ιστορική μετάφραση του Μάριου Πλωρίτη, ο Θόδωρος Γράμψας ερμηνεύει τον ομώνυμο ρόλο με σπάνια αμεσότητα και εσωτερικό βάθος. Δίπλα του, η Κάτια Δανδουλάκη επιστρέφει συγκινητικά στη σκηνή από όπου ξεκίνησε την πορεία της, παραδίδοντας μια καθηλωτική ερμηνεία ως Αλίνα Σόλνες.

Αρχιμάστορας Σόλνες σκηνοθ. Ασπιώτης
Εύα Ζαχαροπούλου©

Αρχιμάστορας Σόλνες σκηνοθ. Ασπιώτης
Εύα Ζαχαροπούλου©

Διαβάστε Επίσης

Το εξαιρετικό καστ συμπληρώνουν οι Δημήτρης Δεγαΐτης, Ισιδώρα Δωροπούλου, Άνια Λεμπεντένκο και Θράσος Σταθόπουλος, ενώ τη δημιουργική ομάδα πλαισιώνουν η Ζωή Μολύβδα Φαμέλη στα σκηνικά-φωτισμό και η Ειρήνη Γεωργακίλα στα κοστούμια.

Μετά από μια εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία που απέσπασε θερμά σχόλια από κοινό και κριτικούς, η παράσταση ολοκληρώνει τον κύκλο της. Οι τελευταίες παραστάσεις στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα, με την αυλαία να πέφτει οριστικά την Κυριακή 24 Μαΐου.

Αρχιμάστορας Σόλνες_Κάτια Δανδουλάκη_ σκηνοθ. Ασπιώτης
Εύα Ζαχαροπούλου©

Αρχιμάστορας Σόλνες_Θόδωρος Γράμψας_ σκηνοθ. Ασπιώτης
Εύα Ζαχαροπούλου©

Προπώληση εισιτηρίων: more.com


 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης


 

Περισσότερες πληροφορίες

Αρχιμάστορας Σόλνες

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 100 '

Το διεισδυτικό δράμα για την ανάγκη του ανθρώπου να ξεπερνά τον εαυτό του ακόμη και με το ρίσκο της συντριβής, ανεβαίνει με αφορμή την συμπλήρωση 120 χρόνων από το θάνατο του συγγραφέα. Στον πυρήνα του έργου βρίσκεται ο επιτυχημένος αρχιμάστορας Χάρβαρντ Σόλνες, ο οποίος, μαζί με τη σύζυγό του Αλίνα, ζει μια καλοδομημένη, πλουσιοπάροχη ζωή, η οποία όμως δεν μοιάζει καθόλου ευτυχισμένη. Έχει επιλέξει να σταματήσει να κατασκευάζει κτίρια με ψηλούς πύργους που προσπαθούν να φτάσουν τον Θεό και έχει αφοσιωθεί στο να κατασκευάζει «…σπίτια για ανθρώπους». Ανάμεσα στον φόβο και την επιθυμία, την ενοχή και την ανάγκη για υπέρβαση, ο Σόλνες, καλείται να αντιμετωπίσει το παρελθόν του και τη μαγνητική δύναμη της Χίλντα, μιας νεαρής γυναίκας που τον προκαλεί να κοιτάξει ξανά προς τον ουρανό χτίζοντας «…κάστρα στον αέρα».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η ομάδα "κι όμΩς κινείται" επιχειρεί να αγγίξει ξανά τον ουρανό

Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, το "Νεφέλωμα Ωμέγα" επιστρέφει στο Θέατρο Ροές. Μια παράσταση χορού και ακροβασίας που διερευνά την ανθρώπινη ανάγκη να κοιτάζει ψηλότερα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/10/2026

Ο "Σωσμένος" του Μποντ στο Cartel, με Βασίλη Μπισμπίκη και Λένα Κιτσοπούλου

Με νέες φωτογραφίες και trailer, ο "Σωσμένος" του Έντουαρντ Μποντ κάνει πρεμιέρα για δεύτερη σεζόν στις 15 Οκτωβρίου, στον Τεχνοχώρο Cartel.

MIR festival 2026: "Η δύναμη των αδυνάτων" επιστρέφει στην Αθήνα

Το αθηναϊκό φεστιβάλ παραστατικών τεχνών συμπληρώνει 18 χρόνια παρουσίας και παρουσιάζει 16 έργα από Έλληνες και διεθνείς δημιουργούς.

Η "AI-MILIA" της Υψηλάντη επιστρέφει για 2η χρονιά

Εικόνες, βιώματα και αναμνήσεις έξι δεκαετιών ξεδιπλώνονται μέσα από μια σκηνική αφήγηση που συνδέει την προσωπική μνήμη με τη συλλογική ιστορία.

Ο Πέτρος Αποστολόπουλος μένει "Στη Σιωπή" για 4η χρονιά

Ο μονόλογος του Δημήτρη Λέντζου επιστρέφει στο Θέατρο Αλκμήνη, ξετυλίγοντας μια ιστορία αγάπης, προδοσίας και μιας σιωπής που διαρκεί 25 ολόκληρα χρόνια.

Οι "Δίκαιοι" του Καμύ ακροβατούν ανάμεσα στην ηθική και τη βία

Το έργο του Αλμπέρ Καμύ "Οι Δίκαιοι" ανεβαίνει στο θέατρο Αποθήκη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, με φόντο μια πολιτική δολοφονία του 1905.

"Deadlift": Βαλέρια Δημητριάδου ποιος σηκώνει τελικά το βάρος της ζωής;

Από μια προσφορά 49 ευρώ μέχρι έναν θάνατο, η Βαλέρια Δημητριάδου μετατρέπει ένα συνοικιακό γυμναστήριο σε καθρέφτη της κοινωνίας. Στο "Deadlift. Άρση θανάτου", που παίζεται στο Εμπορικόν τα πιο βαριά φορτία δεν είναι σιδερένια.