"Αρμπάιτ" των Παλούμπη–Τσιοτσιόπουλου: Οι τελευταίες 6 παραστάσεις

Μέχρι τις 5 Απριλίου, το «Αρμπάιτ» των Γιώργου Παλούμπη και Αντώνη Τσιοτσιόπουλου ολοκληρώνει τις παραστάσεις του στο Σταθμό. Μια σπονδυλωτή εξερεύνηση της εργασίας και της ανθρώπινης ταυτότητας που συγκινεί.

Αρμπάιτ Στάθης Πορονίδης / Ελίνα Γιουνανλή©

Οι δημιουργοί Γιώργος Παλούμπης και Αντώνης Τσιοτσιόπουλος, μετά τις προηγούμενες επιτυχίες τους όπως "Εθνικός Ελληνορώσων", "Ματωμένα Χώματα", "Κωλόκαιρος" και "Ανεξάρτητα Κράτη" (απέσπασε 4 σημαντικά βραβεία στα 27α Θεατρικά Βραβεία Κοινού του Αθηνοράματος 2025), παρουσιάζουν στον Σταθμό την σπονδυλωτή παράσταση "Αρμπάιτ", μια θεατρική εξερεύνηση της έννοιας της εργασίας και της σχέσης της με την ανθρώπινη προσωπικότητα. Μέσα από επτά αυτοτελείς ιστορίες, η παράσταση θέτει ερωτήματα για την εργασία ως καταναγκασμό, ως επιλογή, αλλά και ως καθοριστικό στοιχείο της ταυτότητας κάθε ανθρώπου.

Η λέξη "Arbeit" στα γερμανικά σημαίνει "δουλειά", ενώ η ιστορική φράση Arbeit macht frei φέρνει μια σκοτεινή υπενθύμιση της σύνδεσης της εργασίας με την εξουσία, την πίεση και την υποταγή. Στην παράσταση, οι χαρακτήρες ζουν, αγωνίζονται και επαναδιαπραγματεύονται τη σχέση τους με τη δουλειά τους, τις προσδοκίες, τις απογοητεύσεις και τις εξαρτήσεις που αυτή δημιουργεί. Μέσα από καθημερινές στιγμές και έντονες προσωπικές ιστορίες, η παράσταση επιχειρεί να αποτυπώσει τη σύνθετη σχέση ανθρώπου και εργασίας, χωρίς να δίνει εύκολες απαντήσεις.

Αρμπαιτ
Στάθης Πορονίδης / Ελίνα Γιουνανλή

Η παράσταση πλησιάζει στο φινάλε της. Μέχρι τις 5 Απριλίου, στο Σταθμό, μπορείτε να παρακολουθήσετε τις τελευταίες έξι παραστάσεις, να γνωρίσετε τους χαρακτήρες σ' αυτήν την παράσταση που αναδεικνύει τη δουλειά όχι μόνο ως καθημερινή υποχρέωση, αλλά και ως καθρέφτη της ψυχής και της κοινωνικής θέσης του καθενός. Με ερμηνείες γεμάτες ένταση από τις Σοφία Ακασοπούλου, Ελευθερία Αράκη, Θεοδώρα Βαλομάνδρα, Βίκυ Εδιάρογλου, Εύα Θεολόγη, Άννα Μαρίνου και Μαρίτσα Φωτιάδου, η παράσταση κλείνει με ρυθμό και συγκίνηση, αφήνοντας το κοινό να αναλογιστεί τη θέση της εργασίας στη ζωή του.

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Αρμπάιτ

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Το καινούργιο έργο του συγγραφικού διδύμου αποτελείται από επτά ιστορίες με θέμα την εργασία, «ένα έργο πολύ ανθρώπινο μέσα στην απανθρωπιά του», σύμφωνα με τους συντελεστές. Αρμπάιτ (Arbeit) στα γερμανικά σημαίνει δουλειά, εργασία. Η λέξη είναι ευρέως γνωστή από τη φράση Arbeit macht frei που σημαίνει “Η δουλειά απελευθερώνει”, η οποία ήταν γραμμένη σε πύλες στρατοπέδων συγκέντρωσης των Ναζί, όπως το Άουσβιτς. Στις ιστορίες της σπονδυλωτής παράστασης παρακολουθούμε χαρακτήρες σε σχέση με την εργασία τους, με την αναζήτηση εργασίας, με τις αγωνίες της εργασίας και με τις διάφορες μορφές εξάρτησης από αυτήν. Είναι τελικά ο άνθρωπος η δουλειά του;

Σταθμός Θέατρο

Βίκτωρος Ουγκώ 55

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το "Αυτή η νύχτα μένει" φέρνει τα μπουζούκια από το ΚΘΒΕ στο Θέατρο Ολύμπια

Στον μικρόκοσμο της νύχτας και των μπουζουκιών των 80s και των 90s μας μεταφέρει το "Αυτή η νύχτα μένει" που έρχεται στο θέατρο Ολύμπια "Μαρία Κάλλας" από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/08/2026

Last call για την περιοδεία του "Χάσαμε τη θεία στοπ"

Χρήστος Τριπόδης, Βίβιαν Κοντομάρη, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Γιώργος Σουξές πρωταγωνιστούν στο γλυκόπικρο έργο του Γιώργου Διαλεγμένου, για λίγο ακόμα.

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2026: Ολοκληρώθηκε ο φετινός κύκλος εργαστηρίων στην Επίδαυρο

Με επίκεντρο τη θεματική Χορός / Χορικότητα ολοκληρώθηκε στην Επίδαυρο ο φετινός κύκλος εργαστηρίων καλλιτεχνικής έρευνας του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου γύρω από το αρχαίο δράμα.

Η Κατερίνα Βρανά έρχεται στο Θέατρο Βράχων για μια ξεχωριστή βραδιά stand-up

Ραντεβού τον Σεπτέμβριο 2026 με τη δροσερή stand up comedy παράσταση της Κατερίνας Βρανά με τίτλο "Χάρηκα!", που έγινε sold out σε Αθήνα, Βιέννη και Ολλανδία.

Το "Γκατζολάκι" γίνεται 27: Ραντεβού για το ερασιτεχνικό θέατρο στη Νέα Ορεστιάδα

Το 27ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου ανοίγει αυλαία με "Συμπέθερους απ’ τα Τίρανα" και τιμά την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου.

Sooshi Mango: Οι viral κωμικοί του ενός δισεκατομμυρίου στη Θεσσαλονίκη

Μετά την Αθήνα σειρά έχει η Θεσσαλονίκη. Επιστρέφουν στην Ελλάδα τον Οκτώβριο 2026 οι Αυστραλο-Ιταλοί κωμικοί Sooshi Mango με το "Home Made World Tour".

Πού παίζει η Μαρία Διακοπαναγιώτου και πού θα την δούμε;

Από την εξωστρεφή, καλοκαιρινή επιθεώρηση στη σκοτεινή σάτιρα του χειμώνα, η Μαρία Διακοπαναγιώτου αποδεικνύει την ευρύτατη υποκριτική της γκάμα. Μια ηθοποιός που, είτε μας κάνει να γελάμε είτε μας προβληματίζει, παραμένει καθηλωτική.