Όλα όσα θα δούμε στο Διεθνές Φεστιβάλ Αναλόγιο 2025

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης ανακοινώθηκε στο πλαίσιο του 53ου Φεστιβάλ Βιβλίου.

Αναλόγιο 2025

Έγινε χθες το βράδυ η παρουσίαση του προγράμματος του φεστιβάλ Αναλόγιο 2025, στη σκηνή "Αντιγόνη Μεταξά-Κροντηρά" στο Πεδίο του Άρεως, στο πλαίσιο του 53ου Φεστιβάλ Βιβλίου, παρουσία θεατρικών συγγραφέων, οι οποίοι συμμετέχουν στη διοργάνωση, και φίλων του Αναλόγιου.

Διαβάστε Επίσης

Η Σίσσυ Παπαθανασίου, ιδρύτρια και εμπνεύστρια του φεστιβάλ, αφού αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από τις 14 έως τις 21 Σεπτεμβρίου, τόνισε τη σημασία του θεσμού, ο οποίος έχει μπει στην τρίτη δεκαετία του, επισημαίνοντας, μέσω της συμμετοχής προσκεκλημένων ξένων, φέτος, συγγραφέων, κριτικών θεάτρου, καλλιτεχνικών διευθυντών φεστιβάλ, τον στόχο της διοργάνωσης για εξωστρέφεια και δικτύωση του πολύ καλού σύγχρονου ελληνικού θεατρικού έργου. 

Ιδιαίτερα επισήμανε τον στρατηγικό σχεδιασμό της διοργάνωσης για τα επόμενα χρόνια που είναι: η μετάφραση έργων, η συνεργασία στην έκδοση θεατρικών έργων σε άλλες γλώσσες, η δημιουργία προγραμμάτων φιλοξενίας δημιουργών στο εξωτερικό και την Ελλάδα, η συμπαραγωγή θεατρικών παραστάσεων σε όλο τον κόσμο.

Οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα (10/9) με την παρουσίαση της έκδοσης: "Τα θεατρικά έργα του Λόρδου Μπάυρον" στη σκηνή "Αντιγόνη Μεταξά-Κροντηρά" στο Πεδίο του Άρεως. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:

  • Θανάσης Βασιλείου, Δημοσιογράφος, ερευνητής, μεταφραστής,
  • Σίσσυ Παπαθανασίου, Συγγραφέας, μεταφράστρια, Πρόεδρος Συλλόγου "Οι Φίλοι του Αναλόγιου"
  • Βασίλης Σαμπατακάκης, Καθηγητής Νεοελληνικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο της Λουντ, Σουηδία, Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Εταιρείας Νεοελληνικών Σπουδών
  • Ρόζα Φλώρου, Πρόεδρος Βυρωνικής Εταιρείας, Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ στην ιστοσελίδα του.


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

100 χρόνια Martha Graham Dance Company στο Μέγαρο Μουσικής

Η θρυλική ομάδα που άλλαξε για πάντα τον σύγχρονο χορό γιορτάζει έναν αιώνα δημιουργίας και έρχεται στην Αθήνα με την επετειακή παράσταση "The First and The Future" για έξι μαγικές βραδιές στο Μέγαρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/09/2025

Ένα έργο-πρόκληση για όλους τους ηθοποιούς έρχεται στο θέατρο Ζίνα

Μια νύχτα, δύο ζευγάρια, μυστικά και πάθη πρωταγωνιστούν σε ένα από τα σημαντικότερα έργα του παγκόσμιου δραματολογίου. Ποιοι θα αντέξουν την αλήθεια που καραδοκεί πίσω από κάθε λέξη;

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου στηρίζει τη 'Μεταμόρφωση' του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Μια πρωτοβουλία που ανοίγει δρόμους: Η μοναδική βραδιά "This That Keeps On" στο Ηρώδειο, με τον Δημήτρη Παπαϊωάννου, δείχνει πώς κορυφαίοι Έλληνες δημιουργοί μπορούν να ενώσουν την τέχνη με την υποστήριξη θεσμών και την ενίσχυση πολιτιστικών υποδομών.

Ποιοι θα βρεθούν στο πιο αλλόκοτο οικογενειακό δείπνο της "Οικογένειας Άνταμς" στο Βέμπο;

Το μιούζικαλ-θρύλος "Η οικογένεια Άνταμς" επιστρέφει στο Βέμπο! Το πιο σκοτεινό –και ταυτόχρονα ξεκαρδιστικό– οικογενειακό δείπνο στήνεται ξανά, γεμάτο ανατροπές, έρωτες και εκπλήξεις που κάνουν το αφύσικο να μοιάζει απόλυτα φυσιολογικό. Δείτε ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές.

'Ο Άγνωστος Πρίγκιπας': Λίγος ακόμη Παύλος Σιδηρόπουλος στη σκηνή

Η παράσταση που σημείωσε συνεχόμενα sold out, επιστρέφει αυτή τη φορά στη Σκηνή Brecht-2510.

9 χρόνια Θέατρο Σταθμός: 16 παραστάσεις με το ελληνικό έργο στο επίκεντρο

Το πρόγραμμα της σεζόν 2025-26 παρουσίασε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Σταθμός, Μάνος Καρατζογιάννης.

Πρώτες φωτογραφίες από τον "Ταρτούφο" με τον Γιάννη Τσορτέκη

Ο "Ταρτούφος" του Μολιέρου εισβάλλει στο Θέατρο Αλκυονίς και αναστατώνει μια ολόκληρη οικογένεια! Με όπλα την ευσέβεια και την εξαπάτηση, ο Γιάννης Τσορτέκης και ένας σπουδαίος θίασος υπόσχονται απολαυστική θεατρική περιπέτεια.