
Η Ελένη Γερασιμίδου και ο Αντώνης Ξένος μας υποδέχονται και φέτος στη δροσερή αυλή του θεάτρου Από Κοινού με ένα έργο όπου επικρατεί το σουρεαλιστικό χιούμορ. Ο λόγος για το κείμενο του σκηνοθέτη 'Άκη Σιδέρη "Οι σπόροι", που μετά τον πρώτο του κύκλο, "βγαίνει στα ανοιχτά" σε summer edition, προσεγγίζοντας με χιούμορ τη "Μεγάλη Μάχη του Κόλπου, λίγο πριν τη στιγμή της Σύλληψης", πάνω σε μια ιδέα της Αγγελικής Ξένου.
Τι συμβαίνει άραγε λίγο πριν ξεκινήσει να δημιουργείται μια νέα ζωή; Τι μάχες γίνονται κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του πολύτιμου γενετικού υλικού; Ο πιο δυνατός και γρήγορος Σπόρος ανακαλύπτει πως δεν είναι μόνος του. Στην περιοχή-στόχο, έχει εισβάλει με ύπουλα μέσα ένας ακόμη "συνάδελφος". Το γεγονός είναι αδιανόητο αφού είναι αδύνατο να υπάρξουν δύο νικητές. Η μεταξύ τους σύγκρουση είναι αναπόφευκτη… και κωμική.

Το Ωάριο όμως έχει συγκεκριμένο ωράριο. Ο χρόνος που περιμένει για τη μεταφορά του γενετικού υλικού στο εσωτερικό του, είναι περιορισμένος. Ποιος άραγε είναι άξιος να εισχωρήσει την κατάλληλη στιγμή και να αυτο-θυσιαστεί για τη δημιουργία μιας νέας ανθρώπινης ζωής;

Η παράσταση θα παίζεται μέχρι τις 30 Αυγούστου. Συμμετέχει επίσης ο Κωνσταντίνος Καραγάνης. Ο 'Άκης Σιδέρης υπογράφει επίσης τη μουσική επιμέλεια και τους φωτισμούς από κοινού με την Αγγελική Ξένου. Το σκηνικό σχεδίασε η Ευγενία Καζαντζίδη και τις μίξεις ήχων η Κλέλια Σαράντη.
Προπώληση εισιτηρίων: more.com
Περισσότερες πληροφορίες
Oι σπόροι
Ένα κωμικόδραμα γεμάτο στιγμές σουρεαλιστικού χιούμορ, πάνω σε μια ιδέα της Αγγελικής Ξένου, που προσεγγίζει με χιούμορ τη «Μεγάλη Μάχη του Κόλπου, λίγο πριν τη στιγμή της Σύλληψης». Σύμφωνα με την υπόθεση του έργου, ο πιο δυνατός και γρήγορος Σπόρος ανακαλύπτει πως δεν είναι μόνος του. Στην περιοχή έχει εισβάλει με ύπουλα μέσα ένας ανταγωνιστής. Είναι αδύνατο να υπάρξουν δύο νικητές, οπότε η μεταξύ τους σύγκρουση είναι αναπόφευκτη… και κωμική. Το Ωάριο όμως έχει συγκεκριμένο ωράριο. Ο χρόνος που περιμένει για τη μεταφορά του πολύτιμου γενετικού υλικού στο εσωτερικό του, είναι περιορισμένος. Ποιος άραγε είναι άξιος να εισχωρήσει την κατάλληλη στιγμή στο εσωτερικό και να θυσιαστεί για τη δημιουργία μιας νέας ανθρώπινης ζωής;