Γρηγόρης Βαλτινός & Γιάννης Σαρακατσάνης: Μαζί ξανά, "Κάθε Τρίτη με τον Μόρι"

Ο Γρηγόρης Βαλτινός και ο Γιάννης Σαρακατσάνης ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους στη συγκινητική παράσταση «Κάθε Τρίτη με τον Μόρι», σε μια σύμπραξη θεατρικής δύναμης, που θυμόμαστε με αγάπη.

Κάθε Τρίτη με τον Μόρι

Όταν ο Γρηγόρης Βαλτινός και ο Γιάννης Σαρακατσάνης μοιράζονται τη σκηνή στο "Κάθε Τρίτη με τον Μόρι" των Τζέφρι Χάτσερ και Μιτς Άλμπομ, κάτι αληθινό και σπάνιο συμβαίνει: μια συνεργασία ουσίας, γεμάτη σεβασμό, θεατρική ποιότητα και ερμηνευτική λεπτότητα. Ο σπουδαίος Γρηγόρης Βαλτινός επιστρέφει στον ρόλο που του χάρισε το Βραβείο Αθηνοράματος και πάνω από 200 sold out παραστάσεις – τον σοφό, τρυφερό και βαθιά ανθρώπινο καθηγητή Κοινωνιολογίας, Μόρι Σουόρτζ. Δίπλα του, ο εξαιρετικά ταλαντούχος Γιάννης Σαρακατσάνης, με την ιδιαίτερη εσωτερικότητά του, ενσαρκώνει τον πρώην μαθητή που επιστρέφει κοντά στον δάσκαλό του για να ξαναμάθει πώς να ζει.

Μαζί, δημιουργούν μια θεατρική δυάδα με χημεία και ευαισθησία, που καθηλώνει. Το έργο, βασισμένο στο παγκόσμιο best seller "Tuesdays with Morrie", είναι ένας στοχασμός πάνω στην απώλεια, την αγάπη, το χιούμορ και το τι μένει τελικά από μια ζωή. Μια σημαντική λεπτομέρεια: το βιβλίο γράφτηκε από τον ίδιο τον Μιτς Άλμπομ, πρώην μαθητή του Μόρι, και διασκευάστηκε για τη σκηνή σε συνεργασία με τον Τζέφρι Χάτσερ.

Κάθε Τρίτη με τον Μόρι
Ο Γιάννης Σαρακατσάνης

Η παράσταση ανεβαίνει για τη σεζόν 2025-26 στο Θέατρο Ιλίσια Βολανάκης (προγραμματισμένη πρεμιέρα 3/10), σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Βαλτινού. Τη μετάφραση υπογράφει ο Ζαφείρης Χαϊτίδης και την απόδοση ο Νικορέστης Χανιωτάκης με τον Γρηγόρη Βαλτινό. Έργα, όπως το "Κάθε Τρίτη με τον Μόρι", μας θυμίζουν την ανθρώπινη ουσία που συχνά χάνεται μέσα στους ρυθμούς και τις απαιτήσεις της καθημερινότητας. Μιλούν για το νόημα της ζωής, την απώλεια, τη δύναμη της αγάπης, την αποδοχή του τέλους. Μας καλούν να ξαναθυμηθούμε τι είναι σημαντικό, να δούμε ξανά τον άλλον και τον εαυτό μας με περισσότερη κατανόηση. 

Κάθε Τρίτη με τον Μόρι
Ο Γρηγόρης Βαλτινός

Κρατάμε τη φράση που μας είπε ο Γρηγόρης Βαλτινός όταν είχε πρωτοπαρουσιαστεί το έργο"Ο άνθρωπος σε μια ώριμη ηλικία, πνευματική και ψυχική, μαζεύει κάποια πράγματα από τη ζωή του και από την τέχνη του. Σκέφτηκα ότι είναι καιρός να κάνουμε έναν απολογισμό… Και τι καλύτερο γι’ αυτό από μια παράσταση; Το συγκεκριμένο έργο γυμνάζει την ευαισθησία των θεατών. Το συναίσθημα πρέπει να γυμνάζεται· αυτό μας κάνει διορατικούς."

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ιλίσια-Βολανάκης

Παπαδιαμαντοπούλου 4

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

#Cancel

Η πολιτική ορθότητα και η κουλτούρα της ακύρωσης απασχολεί τον Βορειοϊρλανδό συγγραφέα Ντέιβιντ Άιρλαντ, ο οποίος μεταχειρίζεται τη φόρμα μιας "ενδοθεατρικής" κωμωδίας. Ανεβαίνει σε μια παράσταση δυναμικής ενέργειας και πολύ καλών ερμηνειών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
23/10/2025

Butoh με τις Αλίκη Γερμανού και Νικολέτα Ξεναρίου

Δύο εμβληματικές γυναικείες μορφές του Παρισιού των "Τρελών Χρόνων" ζωντανεύουν μέσα από τη σωματικότητα του Butoh, σε μια χοροθεατρική τριλογία της Αλίκης Γερμανού και της Νικολέτας Ξεναρίου, όπου ο χρόνος γίνεται σώμα, μνήμη και ποίηση στο Θέατρο Ροές.

Θέατρο Εκστάν: Συνεπές στην τέχνη και την ανθρώπινη ευαισθησία

Το Θέατρο Εκστάν ανεβάζει για δεύτερη χρονιά δύο συγκινητικά γαλλικά έργα, τις "Μέρες ολόκληρες στα δένδρα" της Μαργκερίτ Ντυράς και "Η ιστορία της Μαρί" του Ζωρζ Μπρασσάι, παραμένοντας συνεπές, ποιητικό και βαθιά ανθρώπινο.

O 'Ερρίκος Ε’' και οι πρώτες φωτογραφίες από τις πρόβες του

Οι πρώτες φωτογραφίες και το trailer από τις πρόβες του "Ερρίκου Ε’" μας φέρνουν κοντά στην πολυαναμενόμενη παράσταση του Σαίξπηρ, σε νέα μετάφραση και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Διαμαντή, που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά από 85 χρόνια.

Για τον Δημήτρη Μακαλιά, η κωμωδία είναι το πιο γενναιόδωρο είδος

Ο αγαπημένος ηθοποιός μιλά στο "α" για τον "Ράφτη κυριών" του Ζορζ Φεϊντό (avant première στις 24/10) και το "Σποτ" του Ζήση Ρούμπου (από 27/10). Δύο κωμωδίες που τον κρατούν απασχολημένο και τις επτά ημέρες της εβδομάδας στο θέατρο Γκλόρια.

Οι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Οι θεατρικές παραστάσεις που κάνουν πρεμιέρα από 23 έως 29/10 και ξεχωρίζουν.

Το Διεθνές Κέντρο Χορού Καλαμάτας δείχνει τη νέα του δυναμική παρουσία με πλούσιες φθινοπωρινές δράσεις

Με τις νέες πρωτοβουλίες της Τζένης Αργυρίους σηματοδοτείται μια νέα εποχή για το Διεθνές Κέντρο Χορού Καλαμάτας, ένα κέντρο ανοιχτό, δημιουργικό, σε συνεχή διάλογο με τον κόσμο. Αυτές είναι οι Φθινοπωρινές Δράσεις.