Κόκκαλο

Κόκκαλο

  • Διάρκεια: 75'
  • 3

Η παράσταση ξεκινάει με την φανταστική υπόθεση ότι, μετά από μια βραδιά προς τιμήν του στην οποία του απαγορευόταν η είσοδος, ο Αντονέν Αρτώ, απογοητευμένος, αρνείται την ελευθερία του και επιστρέφει οικειοθελώς στο κελί του, αποφασίζοντας να ξυπνήσει τα εκφραστικά του μέσα για να μεταμορφωθεί ο ίδιος στον πιο βιρτουόζο περφόρμερ και να δώσει ένα τελευταίο σόλο, μια παράσταση-ξέσπασμα, μπροστά σε ένα κοινό ανυπόκριτο. Ένα κοινό που θα πλάσει με το μυαλό του. Ένα κοινό που γεννήθηκε για να τον αγαπά. Απομονωμένος στο ψυχιατρικό άσυλο, ο Αρτώ στήνει από την αρχή το παλιό σκηνικό μιας αποτυχημένης του παράστασης και φέρνει την ψυχή του στο προσκήνιο, την ξεγυμνώνει και την τραγουδά με πάθος και μαεστρία. Σε ένα ονειρικό τοπίο μνήμης και με το ρυθμό της μουσικής του περφόρμερ και μουσικού Γιώργου Παλαμιώτη, ακολουθεί την κάθοδο μιας βαθιάς και ανείπωτης εξομολόγησης.


Ερμηνεύει: Γ. Γεννατάς. Μουσικός επί σκηνής-μουσ.: Γ. Παλαμιώτης. Σκην.: Δ. Λιάκουρα. Κοστ.: Κ. Κασπίρης. Φωτ.: Σ. Μπιρμπίλης.

Κόκκαλο
Κόκκαλο
Κόκκαλο
Κόκκαλο
Κόκκαλο
Κόκκαλο
Κόκκαλο
Κόκκαλο
Κόκκαλο
Κόκκαλο
Κόκκαλο
Κόκκαλο
Κόκκαλο
Κόκκαλο
Κόκκαλο
Κόκκαλο
Κόκκαλο
Κόκκαλο

Αναλυτική κριτική

Ένα μυθικό πρόσωπο του θεάτρου, ο Αντονέν Αρτό, ζωντανεύει μέσα από το παλλόμενο κείμενο της Ιόλης Ανδρεάδη και του Άρη Ασπρούλη και αποδίδεται με πάθος από τον Γεράσιμο Γεννατά στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική