Κάθε Τρίτη με τον Μόρι

4

Καθηγητής ο Γρηγόρης Βαλτινός και φοιτητής ο Γιάννης Σαρακατσάνης σε μια παράσταση με μοντέρνα, άμεση κι επικοινωνιακή σκηνοθεσία και σε ένα ιδιαίτερης ευαισθησίας έργο που υπογραμμίζει την οντολογική διάσταση της αγάπης.

Κάθε Τρίτη με τον Μόρι

Καθηγητής ο Γρηγόρης Βαλτινός και φοιτητής ο Γιάννης Σαρακατσάνης σε μια παράσταση με μοντέρνα, άμεση κι επικοινωνιακή σκηνοθεσία και σε ένα ιδιαίτερης ευαισθησίας έργο που υπογραμμίζει την οντολογική διάσταση της αγάπης.

Πόσο συχνά συμβαίνει να συναντάς στη ζωή σου τον άνθρωπο εκείνον που έχει την καταλυτική δύναμη να την αλλάξει; Έναν τέτοιο άνθρωπο, τον Μόρι Σουόρτζ (Γρηγόρης Βαλτινός), συνάντησε στο πανεπιστήμιο ο Μιτς Άλμπομ (Γιάννης Σαρακατσάνης) και συνδέθηκαν με μια σπάνια γκαρδιακή φιλία. Συγκινητική, αληθινή και ψύχραιμη είναι η ιστορία του Μιτς Άλμπομ, την οποία διασκεύασε με τη βοήθεια του Τζέφρι Χάτσερ για το θέατρο.

Ο Μόρι, ένας χαρισματικός καθηγητής Κοινωνιολογίας, γνώρισε τον Μιτς στο πανεπιστήμιο και ανάμεσα τους χτίστηκε μια σχέση που θυμίζει πατέρα και γιο, χωρίς όμως τα συνακόλουθα συναισθηματικά βαρίδια και τις τυπικές υποχρεώσεις. «Όταν συναντάς αγκαλιά και κάτι άλλο, να επιλέγεις πάντα την αγκαλιά» προτρέπει ο Μόρι τον Μιτς, αλλά αυτή η διάθεση φαίνεται να υποχωρεί στη ζωή του Μιτς όταν εκείνος μπαίνει στον επαγγελματικό στίβο, όπου μετατρέπεται σταδιακά σε τεχνοκράτη. Απογυμνώνεται από το συναίσθημα και κινδυνεύει, εκτός από τους φίλους του, να χάσει και τον εαυτό του.

Κάθε Τρίτη με τον Μόρι - εικόνα 1

Σκέψεις πάνω στο θέμα της ανάγκης για επικοινωνία και της καθαρής αγάπης γεννά το έργο αναβαπτίζοντας το δράμα στην κολυμπήθρα του χιούμορ. Και είναι εντυπωσιακό με πόσο πάθος και συγκίνηση το μεταφέρει στη σκηνή ο Γρηγόρης Βαλτινός, μην παραλείποντας τις σωστά στοχευμένες κωμικές πινελιές κάποιες στιγμές. Δίνει, έτσι, μια γλυκόπικρη, αισιόδοξη οπτική στη μοναξιά, τις σχέσεις μεταξύ νέων και μεγαλύτερων σε ηλικία ανθρώπων αλλά και τις γέφυρες που μπορούμε να χτίζουμε καθημερινά. Στον ίδιο δρόμο κινείται και ο Γιάννης Σαρακατσάνης, αν και αρχικά μοιάζει λίγο αποστασιοποιημένος. Μέρος της καλής μεταξύ τους χημείας σίγουρα οφείλεται και στον ανήσυχο σκηνοθέτη Νικορέστη Χανιωτάκη, ο οποίος δεν σταματά να πειραματίζεται με έργα, ύφη και φόρμες.

ΙΛΙΣΙΑ - ΒΟΛΑΝΑΚΗ Παπαδιαμαντοπούλου 4, 2107223010. Διάρκεια: 120΄.

Περισσότερες πληροφορίες

Κάθε Τρίτη με τον Μόρι

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 120 '

Η πραγματική ιστορία του καθηγητή κοινωνιολογίας Μόρι Σουόρτζ, που σε μια κρίσιμη στιγμή υπαρξιακής αναζήτησης κατάφερε να αφυπνίσει τον μαθητή του αλλά κι εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/05/2024

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.

"Farewell / Εν τόπω χλοερώ": Η ομάδα του "Nostalgia generation" ξαναχτυπά

Σε συνέχεια της περσινής sold-out παράστασης, οι Ντουθ φέρνουν το δεύτερο μέρος ενός ζωντανού sitcom που μιλά για τις ανεξάντλητες πιθανότητες και τις χαμένες ευκαιρίες των millennials.