
"Θα σου δανείσω, αλλά θέλω ένα κομμάτι από την όμορφη σάρκα σου", ακούμε στην νέα παράσταση της θεατρικής ομάδας Cartel με τίτλο "Οι έμποροι της Βενετίας". Αντλώντας έμπνευση από το έργο του Σαίξπηρ, η παράσταση σε διασκευή, απόδοση και σκηνοθεσία του Τσέζαρις Γκραουζίνις, με τον Βασίλη Μπισμπίκη στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Εβραίου τοκογλύφoυ Σάιλοκ, εγκαινιάζει το νέο σπίτι του Cartel Τεχνοχώρος στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου "Κλωσταί Πεταλούδα-Μουζάκης" στο Αιγάλεω.


Βασίλης Μπισμπίκης, Έρρικα Μπίγιου, Στέλιος Τυριακίδης, Αλέξανδρος Κουκιάς, Γιάννης Κατσιμίχας, Ελένη Γεωργακοπούλου, Αλέξανδρος Τσίτσος, Γιανμάζ Ερντάλ (Βεισέλ), Γιώργος Σιδέρης πρωταγωνιστούν στην παράσταση που συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πολυαναμενόμενες πρεμιέρες της φετινής άνοιξης από 22 Μαΐου. Ο πάντα ανατρεπτικός Τσέζαρις Γκραουζίνις εμπνέεται από το ίσως πιο ακαθόριστο, αμφιλεγόμενο σαιξπηρικό έργο και το μεταφέρει στο σήμερα, σε μια παράσταση πολιτική και πανκ, χωρίς στεγανά, που όμως μένει πιστή στη διαχρονική δύναμη των κεντρικών θεματικών του πρωτότυπου: τη δικαιοσύνη, τη διαφορετικότητα, την εκδίκηση, αλλά και τη δύναμη της αγάπης και της φιλίας.


O δημοφιλής Λιθουανός σκηνοθέτης Τσέζαρις Γκραουζίνις αναμετριέται ξανά με έργο του Σαίξπηρ, έχοντας μεταφέρει επί σκηνής με μεγάλη επιτυχία στο παρελθόν σε Ελλάδα και εξωτερικό τα έργα "Άμλετ", "Βασιλιάς Ληρ", "Μάκμπεθ", "Το ημέρωμα της στρίγγλας", και "Ιούλιος Καίσαρας".

Στην καθηλωτική μεταφορά που θα παρουσιαστεί στον Τεχνοχώρο Cartel, ο πολυσύνθετος κόσμος του Αντόνιο, του Μπασίανο, της Πόρσια, του Σάιλοκ και των υπόλοιπων σαιξπηρικών ηρώων τοποθετείται σε μια Βενετία μεταβιομηχανική και δυστοπική, χωρίς νερό, με άδεια κανάλια. Μια Βενετία μέσα σε ένα άδειο εργοστάσιο, μια πόλη που δεν υπάρχει πια και όπου όλα μπορούν να συμβούν….

Ελίνα Γιουνανλή©

Η θεατρική ομάδα Cartel
Η θεατρική ομάδα Cartel έχει διαγράψει από το 2013 την δική της δυναμική και ανεξάρτητη πορεία στα θεατρικά δρώμενα, συναρπάζοντας το αθηναϊκό κοινό με τις πάντα ανατρεπτικές παραστάσεις της, με πιο πρόσφατες τις μεγάλες επιτυχίες: "'Άνθρωποι και ποντίκια" του Τζον Στάινμπεκ, τον "'Άρη" της Σοφίας Αδαμίδου και τα "Κόκκινα φανάρια" του Αλέκου Γαλανού, όλες σε σκηνοθεσία Βασίλη Μπισμπίκη.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει ο Κέννυ ΜακΛέλλαν, τους φωτισμούς η Ευσταθία Δρακονταειδή, την πρωτότυπη μουσική ο Γιάννης Μαθές, το video art & design ο Παντελής Μάκκας. Οι στίχοι των ιταλικών τραγουδιών είναι του Μάνου Σαγκρή.
Η προπώληση εισιτηρίων έχει ανοίξει από το more.com
Περισσότερες πληροφορίες
Οι έμποροι της Βενετίας
Με φόντο μια μεταβιομηχανική και δυστοπική Βενετία με άδεια κανάλια, όπου όλα μπορούν να συμβούν, το πιο αμφιλεγόμενο έργο του Σαίξπηρ έρχεται στο σήμερα, στις εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου «Κλωσταί Πεταλούδα-Μουζάκης» στο Αιγάλεω. Μια παράσταση πολιτική και πανκ με πρωταγωνιστή τον Εβραίο τοκογλύφο Σάιλοκ, που παραμένει πιστή στα κεντρικά θέματα του πρωτότυπου: τη δικαιοσύνη, τη διαφορετικότητα, την εκδίκηση καθώς και τη δύναμη της αγάπης και της φιλίας.