"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Μετακομίζει σε νέο θέατρο

Η Δανάη Καλοπήτα ζωντανεύει για τρίτη σεζόν το βασισμένο στο βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά «Το τίμιο μπορντέλο» έργο του Κώστα Παπαπέτρου.

'Το Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας ' © Peter Papapetrou

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" έκλεισε τον κύκλο των παραστάσεών του στο θέατρο Αυλαία στον Πειραιά και από 30/1 μετακομίζει στο θέατρο 104 στο Γκάζι. Πρόκειται για έναν μονόλογο του Κώστα Παπαπέτρου που βασίζεται στο βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά "Το τίμιο μπορντέλο". Η Δανάη Καλοπήτα ερμηνεύει για τρίτη συνεχή σεζόν τον ομώνυμο ρόλο, σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Λιακόπουλου.

Άγνωστες πτυχές των σπιτιών με τα κόκκινα φωτάκια, ιστορίες και μυστικά των γυναικών που ζουν και δουλεύουν μέσα σε αυτά, απλές, καθημερινές και ήσυχες στιγμές τις ώρες της ανάπαυσης, μα και σκληρές ώρες εργασίας με ανθρώπους που επισκέπτονται τα σπίτια για να βγάλουν στην επιφάνεια τον "κρυφό" τους εαυτό κάτω απ’ το χαμηλό φώς της κόκκινης λάμπας. Σε όλα αυτά αναφέρεται το συγκλονιστικό έργο για τη Ρηνούλα, που έτσι τη λέγανε όταν ήτανε μικρή... Πεπίτα την βαφτίσανε αργότερα, όταν, μικρή ακόμη, άρχισε να περνάει τις πόρτες των σπιτιών με τα κόκκινα φώτα. 

Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας
© Peter Papapetros

Το τραγούδι "Μυστικό" ερμηνεύει η Βασιλική Σούτη σε στίχους Αλέξανδρου Λιακόπουλου. Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει ο Γιώργης Κοντοπόδης και τη μουσική ο Άγγελος Ανδρεόπουλος. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 75 '

Βασισμένο στο βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά «Το τίμιο μπορντέλο», το έργο ακολουθεί την ιστορία της ζωής της Μαντάμ Ρόζας που μπήκε από μικρή στον κόσμο των κόκκινων φαναριών και κατάφερε να επιβιώσει, να ανελιχθεί και να γίνει κυρία του εαυτού της. Αποκαλύπτεται και το πιο κρυφό της μυστικό, η κόρη της που την αποχωρίστηκε μικρή και ακόμη την ψάχνει. Στη θεατρική μεταφορά του σκληρού έργου, η Ρηνούλα που έγινε Πεπίτα και κατέληξε Ρόζα αφηγείται όσα έχει ζήσει, το πώς ο έρωτας έγινε δουλειά και το αντίθετο, τις σκέψεις, τα όνειρα και τις ελπίδες της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

40 Ερωτήσεις για την Παλαιστίνη" – ένα βίντεο αλληλεγγύης από καλλιτέχνες

Μετά την παράσταση "Δε Λυγάνε τα Ξεράδια", η πρωτοβουλία "Καλλιτέχνες για την Παλαιστίνη" επιστρέφει με ένα βίντεο που βασίζεται στις "40 ερωτήσεις" της Carol Sansour, δίνοντας φωνή στην ανάγκη για δικαιοσύνη και αλήθεια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/07/2025

Νέες φωτογραφίες από τον "Θάνατο του εμποράκου" που συνεχίζει την καλοκαιρινή του περιοδεία

Η πρώτη στάση της εμβληματικής παράστασης του Γιώργου Νανούρη σημειώθηκε από ένα ακόμα sold-out και ταξιδεύει σε άλλα ανοιχτά θέατρα της Ελλάδας.

Παράταση υποβολής αιτήσεων για το 3ο Be-Hive Theatre Festival 2025

Λόγω της μεγάλης αποδοχής από τις ομάδες, το Φεστιβάλ παρατείνει τη διάρκεια υποβολής αιτήσεων.

"Ο Πατέρας μου": Το συγκινητικό έργο του Ζελέρ έρχεται στο θέατρο Στοά

Ο Θανάσης Παπαγεωργίου φέρνει στη Στοά ένα από τα πιο σπουδαία έργα της σύγχρονης δραματουργίας: "Ο Πατέρας μου" του Φλοριάν Ζελέρ.

Τι θα δούμε στο θέατρο "Μπέλλος" τη σεζόν 2025-26

Επιστρέφει η μεγάλη θεατρική επιτυχία "Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα"; Τι άλλο ετοιμάζει για τη νέα σεζόν η ομάδα The Young Quill;

Πέντε ραντεβού στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Με σύγχρονα ελληνικά έργα, μία επανάληψη, δύο πολυαναμενόμενες ξένες μετακλήσεις και μια σημαντική πολιτική μαρτυρία συνεχίζεται το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, σε Μικρή Επίδαυρο και Πειραιώς 260, την εβδομάδα 10-16 Ιουλίου.

Ακρόαση από το θέατρο Αγγέλων Βήμα με προορισμό τη θεατρική Αυστραλία

Ένα θεατρικό αφιέρωμα στη σύγχρονη δραματουργία της Αυστραλίας ετοιμάζει το Αγγέλων Βήμα για τη σεζόν 2025-26.