"Women of Passion, Women of Greece": H ελληνική παράσταση περιοδεύει στη Κίνα

Η παράσταση «Women of Passion, Women of Greece», πρωτοπορεί και κάνει μια μεγάλη περιοδεία στη Κίνα.

Women of Passion, Women of Greece
       

Με μια μεγάλη περιοδεία στην Κίνα, μοναδική για τα ελληνικά θεατρικά δεδομένα, συνεχίζει την επιτυχημένη της πορεία η παράσταση "Women of Passion, Women of Greece". Η αγγλόφωνη παραγωγή της Αμαξοστοιχίας - Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ, σε σκηνοθεσία Τατιάνας Λύγαρη, έχει διαγράψει μια εξαιρετική διαδρομή εντός και εκτός ελληνικών συνόρων από το 2016, οπότε και πρωτοπαρουσιάστηκε στο Θεατρικό Βαγόνι, με ενθουσιώδεις κριτικές από Έλληνες και ξένους θεατές. 

"Women of Passion, Women of Greece": H ελληνική παράσταση περιοδεύει στη Κίνα - εικόνα 1

Μετά το Σίδνεϊ, την Αδελαΐδα, το Ντάργουιν, τις Βρυξέλλες και συμμετοχή στην 8η Θεατρική Ολυμπιάδα στο Νέο Δελχί και την Μπανγκαλόρ, το νέο ταξίδι της εξαιρετικής παράστασης περιλαμβάνει 11 παραστάσεις σε 4 μεγάλες πόλεις της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας (Beijing, Shijiazhuang, Pengzhou και Chengdu) στο πλαίσιο του 2nd International Monodrama Festival. Μαρία Κάλλας, Μελίνα Μερκούρη, Μήδεια, τρεις θρυλικές γυναικείες μορφές μεταξύ μύθου και πραγματικότητας προβάλλουν τη Γυναίκα και ταξιδεύουν τον ελληνικό πολιτισμό σε ολόκληρο τον κόσμο μέσα από το δυνατό και συγκινητικό κείμενο της Ευγενίας Αρσένη, την εμπνευσμένη σκηνοθεσία της Τατιάνας Λύγαρη, την πολυποίκιλη ερμηνεία της Εβελίνας Αραπίδη στους τρεις εμβληματικούς ρόλους και τη σύμπραξη του μουσικού Φώτη Μυλωνά. Ένα ταξίδι ζωής με αφετηρία την Αρχαία Ελλάδα και τερματικό σταθμό την Ελλάδα του σήμερα. Η τραγική ηρωίδα της αρχαίου δράματος Μήδεια συναντά τις δύο μεγάλες ιέρειες της νεότερης Ελλάδας, Μαρία Κάλλας και Μελίνα Μερκούρη. Ένα κοινό χαρακτηριστικό ενώνει τις διαφορετικές διαδρομές τους: το πάθος. Πάθος για ζωή, πάθος για έρωτα, πάθος για δημιουργία, πάθος για ελευθερία. Η ιστορία, ο πολιτισμός, η δύναμη της ανθρώπινης ψυχής, οι αγώνες για δημοκρατία ζωντανεύουν από μία ηθοποιό κι έναν μουσικό και μας συντροφεύουν σ’ αυτό το γοητευτικό ταξίδι δημιουργικής μνήμης, χιούμορ και συγκίνησης, όπου η Ελλάδα την ίδια στιγμή είναι αφετηρία και τελικός προορισμός, με ενδιάμεσους σταθμούς τα αισθήματα των ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο. 

Διαβάστε Επίσης

Η σκηνοθέτιδα της παράστασης και δημιουργός της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ Τατιάνα Λύγαρη σημειώνει: "Η περιοδεία αυτή εντάσσεται στους στόχους του πολιτιστικού μας οργανισμού για εξωστρέφεια και ορατότητα του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό. Στα 27 χρόνια λειτουργίας μας, έχουμε ταξιδέψει με θεατρικές και μουσικές παραστάσεις στο Μαρόκο, το Λίβανο, τη Ρουμανία, την Αυστραλία, το Βέλγιο, την Ινδία και φυσικά στην ελληνική περιφέρεια. Η συγκεκριμένη όμως εκτεταμένη και σπάνια για τα ελληνικά δεδομένα περιοδεία είναι μια στρατηγική προσπάθεια του Τρένου στο Ρουφ για την προώθηση της ελληνικής θεατρικής δημιουργίας σε μια αχανή ασιατική χώρα με πλούσια πολιτιστική παράδοση και έντονο ενδιαφέρον για τον ελληνικό πολιτισμό, όπως είναι η Κίνα".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Μάρτυρας κατηγορίας"- Μυστήριο και αμείωτο σασπένς και 3η χρονιά στο "Δημήτρης Χορν"

Με ένα καστ γεμάτο ταλέντο και ενέργεια, η παράσταση "Μάρτυρας κατηγορίας" ζωντανεύει το θρυλικό δικαστικό θρίλερ της Άγκαθα Κρίστι στο θέατρο "Δημήτρης Χορν". Για 3η χρονιά η ένταση και η αληθοφάνεια κρατούν το κοινό καθηλωμένο από την πρώτη στιγμή ως το συγκλονιστικό φινάλε.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/12/2025

"Το μεγάλο μας τσίρκο": Το ιστορικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη ξανά στα φώτα της σκηνής

Ο Πέτρος Ζούλιας σκηνοθετεί το έργο-σταθμός της θεατρικής και πολιτικής ιστορίας μας, σε μια μουσικοθεατρική υπερπαραγωγή, με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη και τον Δημήτρη Γκοτσόπουλο επικεφαλής του πολυμελούς θιάσου.

Τιμητική βράβευση στον σκηνοθέτη και συγγραφέα Μπάμπη Πλαϊτάκη από τον οργανισμό Heritage & Museums

Προβολή της θεατρικής του παράστασης "Δείπνο με τον Μεγαλέξανδρο".

Η "Φόνισσα" σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αμπαζή

Η "Φόνισσα" εμπνέει τη νεοσύστατη Ομάδα "Φάος", που υπό τη σκηνοθεσία του Θοδωρή Αμπαζή μετατρέπει τον παπαδιαμαντικό λόγο σε μουσικοθεατρική παράσταση, φωτίζοντας εκ νέου τη σκοτεινή δύναμη του εμβληματικού έργου.

Το θέατρο "Τζένη Καρέζη" υποστηρίζει την απεργία των ηθοποιών

'Το θέατρο χωρίς τους ανθρώπους του, δεν μπορεί να υπάρξει': Σε ακύρωση παραστάσεων προχωράει το θέατρο "Τζένη Καρέζη", δείχνοντας την υποστήριξή του στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Τι ισχύει με την απεργία που ανακοίνωσε το Σ.Ε.Η.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος που στηρίζει τα αιτήματα του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Έξι παραστάσεις σηκώνουν ξανά αυλαία (4-10/12)

Επιστρέφουν στις σκηνές από 4 έως 10 Δεκεμβρίου κι αξίζουν οι έξι θεατρικές επαναλήψεις που ακολουθούν.