Κέιτ Μπλάνσετ: Πρωταγωνιστεί στον "Γλάρο" του Τσέχωφ στο Λονδίνο

Η καταξιωμένη ηθοποιός επιστρέφει στο θέατρο μετά από έξι χρόνια για να πρωταγωνιστήσει στο έργο του Άντον Τσέχωφ "Ο γλάρος" στο Μπάρμπικαν του Λονδίνου το οποίο θα ανέβει το Φεβρουάριο του 2025.

Κέιτ Μπλάνσετ

Σε έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε την Κέιτ Μπλάνσετ στη θεατρική παράσταση "Ο γλάρος" του Άντον Τσέχωφ, η οποία θα ανέβει το Φεβρουάριο του 2025 στο Μπάρμπικαν του Λονδίνο. Ο συγκεκριμένος ρόλος θα σηματοδοτήσει την επιστροφή της Κέιτ στο θεατρικό σανίδι μιας που η τελευταία παράσταση στη οποία συμμετείχε ήταν πριν τη περίοδο της πανδημίας, το 2019, στο θεατρικό έργο "When we have sufficiently tortured each other" στο National Theatre. 

Η Κέιτ Μπλάνσετ θα έχει ως συμπρωταγωνιστή τον Τομ Μπερκ στο ρόλο του Τριγκόριν ενώ η ίδια θα υποδηθεί τον ρόλο της Αρκάντινα. Οι δύο ηθοποιοί ολοκλήρωσαν πρόσφατα τη συνέργασια τους για τα γυρίσματα της ταινίας του Στίβεν Σόντερμπεργκ, το Black Bag. Τώρα θα ξανασυνεργαστούν στο έργο του Τσέχωφ του οποίου τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Τόμας Οστερμάιερ και θα παίζεται στο σύνολο για έξι εβδομάδες

Λίγα λόγια για τον ρόλο της Αρκάντινα

Η Αρκάντινα είναι μία από τις τέσσερις κεντρικές πρωταγωνίστριες του "Γλάρου". Είναι μια μεσήλικη γυναίκα, μέλος της αριστοκρατίας της Ρωσίας, αν και ο πρώτος της γάμος ήταν με έναν άνδρα που καταγόταν από το Κίεβο, γεγονός που υποδηλώνει χαμηλότερη θέση από τη δική της. Αυτός ήταν ο πατέρας του γιου της Τρέπλιεφ. Οι απόψεις της είναι υποκριτικές και εγωκεντρικές. Η Αρκάντινα είναι μια επιτυχημένη ηθοποιός του θεάτρου και ερωμένη ενός διάσημου συγγραφέα, του Τριγκόριν. Αυτό την κατατάσσει στην άλλη αριστοκρατία της Ρωσίας, αυτή της διανόησης και της καλλιτεχνικής ελίτ.

Σε αυτή την ελίτ των καλλιτεχνών και των διανοουμένων, ο γιος της, ο Τρέπλιεφ, πρέπει να αποδείξει την αξία του. Η Αρκάντινα δεν κάνει τίποτα για να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση του γιου της ή την αίσθηση ότι ανήκει στον κύκλο της. Δεν θέλει ο γιος της να πάρει τα φώτα της δημοσιότητας από πάνω της. Η Αρκάντινα περιμένει από τους άλλους να την ακούνε να καυχιέται συνεχώς για τα επιτεύγματά της, αλλά δεν νιώθει ότι οφείλει να ανταποδώσει τις κολακείες. Η υποκρισία της Αρκάντινα την κάνει έναν συμπαθή, προβληματικό χαρακτήρα, επειδή τα σφάλματά της είναι ακραία και αντιφατικά. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης επιστρέφει στον Σταυρό του Νότου με νέα σατιρική παράσταση

Ζάμπρας, Θεοδωρόπουλος, Φουντούλης και Ρούπος στήνουν μαζί του μια επιχείρηση γέλιου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/10/2025

"Εκείνος που έκλεψε τη μέρα και πλήρωσε τη νύχτα"-Ο Θωμάς Μοσχόπουλος επιστρέφει με μια παράσταση για το τίμημα της ελευθερίας

Ένα έργο στοχαστικό, συγκινητικό και απολαυστικά αιχμηρό φέρνει στη σκηνή ο Θωμάς Μοσχόπουλος με πρωταγωνιστές τους Ορφέα Αυγουστίδη και Ευγενία Σαμαρά.

VRANARAMA Nights: Η Κατερίνα Βρανά κάνει comeback με λάμψη, χιούμορ και glitter

Η εκρηκτική Κατερίνα Βρανά καταλαμβάνει το Shamone με τις "VRANARAMA Comedy Nights"! Eτοιμαστείτε για γέλιο, glitter και δυνατές στιγμές stand-up μαγείας.

Ο Τιμ Κράουτς συναντά την Πέγκυ Τρικαλιώτη, τη Νοεμή Βασιλειάδου, τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και τον Γιώργο Βαλαή

Ο Αλέξανδρος Ραπτοτάσιος παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την "Ολική Άμεση Συλλογική Επίγεια Σωτηρία" του Βρετανού πειραματιστή και συγγραφέα Τιμ Κράουτς, τον οποίο οι βρετανικές εφημερίδες έχουν παρομοιάσει με τον διάσημο Ιταλό συγγραφέα Πιραντέλο.

Σκοτεινά πάθη στο θέατρο: 'Δράκουλας' και 'Misery' τραβούν το ενδιαφέρον

Δύο εμβληματικές ιστορίες τρόμου, που αγαπήσαμε στο χαρτί και στην οθόνη, ζωντανεύουν και στη θεατρική σκηνή με φρέσκια, καθηλωτική και γεμάτη ένταση ματιά.

Αυτά είναι τα Βραβεία Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών

Η Ελληνική Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών απένειμε τα Βραβεία Θεάτρου 2024-2025 στο Γαλλικό Ινστιτούτο, τιμώντας δημιουργούς, ερμηνευτές και συντελεστές της θεατρικής χρονιάς.

Les Grands Ballets Canadiens: Το εμβληματικό χορευτικό συγκροτήματα επιστρέφει

Η έκφραση και η δεξιοτεχνία διακρίνουν τα Les Grands Ballets Canadiens, που μας εντυπωσίασαν το 2014 και τώρα επιστρέφουν στο Μέγαρο Μουσικής για τρεις νύχτες μαγείας στις 7, 8 και 9 Νοεμβρίου.