Ποιους τραγουδιστές θα δούμε στο θέατρο;

Από τις μουσικές σκηνές "μετακομίζουν" στις θεατρικές αυτές οι αγαπημένες φωνές του πενταγράμμου που παίζουν σε έξι μοναδικά έργα για όλα τα γούστα.

Τα φώτα της πόλης νέο © Karol Jarek 'Φώτα της πόλης'

Ο Πάνος Μουζουράκης ροκάρει και φέτος ως Σκρουτζ στο "Scrooge & Ghosts & Rock ‘n’ Roll" που έρχεται στο Christmas Theater, σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη. Τη μουσική του έργου υπογράφει ο Στέφανος Κορκολής, τους στίχους ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος και τις χορογραφίες ο Φωκάς Ευαγγελινός. Κι αν νομίζατε ότι τα λαμπερά ονόματα σταματούν εκεί, περιμένετε μέχρι να δείτε το καστ που συντροφεύει τον "Σκρουτζ": Ρούλα Πατεράκη, Μαρίνα Καλογήρου, Ματθίλδη Μαγγίρα, Ίαν Στρατής, Ίντρα Κέιν, Σάγια, Θανάσης Δόβρης, Στέφανος Μουαγκιέ, η φετινή νικήτρια του "The Voice" Μαρία Σακελλάρη, η διεθνούς φήμης μέτζο σοπράνο Ειρήνη Καράγιαννη κ.ά. Σπέσιαλ γκεστ ο Tenorman των Opera Chaotique. Στον ρόλο του Έλβις θα δούμε τον Θοδωρή Μαραντίνη, ενώ την ορχήστρα διευθύνει ο Τάσος Συμεωνίδης. 

Scrooge & Ghosts & Rock ‘n’ Roll

Με δύναμη από την περσινή σεζόν μπαίνει στη σκηνή και η Σαβίνα Γιαννάτου στα βραβευμένα "Φώτα της πόλης" (φώτο εξωφύλλου) της Αμάλια Μπένετ στο Θέατρον του Ελληνικού Κόσμου. Πολυπληθές και εδώ το καστ, που αποτελείται από τους Αλίκη Αλεξανδράκη, Στέλλα Αντύπα, Φίλιππο Άνθη, Θοδωρής Βράχας, Κατερίνα Γεβετζή, Θανάσης Δήμου, Νίκς Ιατρού, Άννα Καλαϊτζίδου, Γιώργος Κοψιδάς, Έντι Λάμε κ.ά., ενώ μουσικοί επί σκηνής είναι ο Δημήτρης Βεντουράκης, ο Διονύσης Βερβιτσιώτης, ο Δημήτρης Χουντής, ο Παρασκευάς Κίτσος και η Ιώ Le Moller.

Ευαγγελισμός το μιούζικαλ
Χρήστος Συμεωνίδης©

Εκτός από τα "Φώτα…" παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου είναι και ο "Ευαγγελισμός, το μιούζικαλ" του Άγγελου Τριανταφύλλου, που φέρνει στη Σκηνή "Μαρίκα Κοτοπούλη" (Rex) τις Έλλη Πασπαλά και Μάρθα Φριντζήλα. Μαζί τους οι Λητώ Αμπατζή, Μαρία Γεωργιάδου, Γιώργος Γκιόκας, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Ελένη Κοκκίδου, Χρήστος Λούλης, Αλκιβιάδης Μαγγόνας, Λυγερή Μητροπούλου, Κατερίνα Παπουτσάκη κ.ά.

Neky_01 Νέκυια
© Τάσος Βρεττός
"Νέκυια"

Ο Γιάννης Αγγελάκας συνεργάζεται με τον ταλαντούχο χορογράφο Χρήστο Παπαδόπουλο και δίνει το δικό του στίγμα μαζί με την Όλια Λαζαρίδου στο υβριδικό θέαμα "Νέκυια", που ακροβατεί μεταξύ παράστασης και συναυλίας στη Στέγη (έως 28/1). Στην "Απλή μετάβαση", το μιούζικαλ σε κείμενο του Γεράσιμου Ευαγγελάτου και μουσική του Θέμη Καραμουρατίδη, βλέπουμε τη Μαρίζα Ρίζου στο Ακροπόλ. Η παλιότερη επιτυχία του Εθνικού Θεάτρου συνεχίζεται σε σκηνοθεσία του Μίνωα Θεοχάρη με τους Κωνσταντίνο Ασπιώτη, Κωνσταντίνο Γαβαλά, Χαρά Κεφαλά κ.ά. Τέλος, η Ελεονώρα Ζουγανέλη είναι η εκκεντρική "Εκατομμυριούχος" στην κωμωδία του Τζορτζ Μπέρναρντ Σο, που παίζεται στο Παλλάς σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, με συμπρωταγωνιστή τον Νίκο Κουρή. Μαζί τους στη σκηνή ο Βασίλης Κούκουρας, ο Ιβάν Σβιτάιλο, η Μαριλού Κατσαφάδου, ο Βασίλης Τσιγκριστάρης κ.ά.

>> Διαβάστε εδώ την κριτική του "α" για το "Ευαγγελισμός, το μιούζικαλ":

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Απλή μετάβαση

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 120 '

Κυριακή πρωί, άνοιξη, στον Διεθνή Αερολιμένα "Ελευθέριος Βενιζέλος". Οκτώ πρόσωπα στην αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου, αποφασισμένα να εγκαταλείψουν την Ελλάδα για ένα αβέβαιο μέλλον στην Αγγλία, μοιράζονται τις ιστορίες, τους φόβους και την ανασφάλειά τους. Η πτήση καθυστερεί και όλοι τους έχουν αρκετό χρόνο για να γνωριστούν, να εξομολογηθούν τις σκέψεις τους, να αναπολήσουν, να επανεξετάσουν την απόφαση τους. Νέοι άνθρωποι, ανασφαλείς φιγούρες, φοβισμένοι και θυμωμένοι. Ψάχνουν μια νέα επαγγελματική ευκαιρία ή απλώς κυνηγούν την επιβίωση. Ο καθένας τους μια ξεχωριστή ιστορία. Κοινός παρονομαστής η ελπίδα ενός καλύτερου αύριο και η νοσταλγία του χαμένου ονείρου.

Νέκυια

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 60 '

Μια υβριδική εμπειρία θέασης και ακρόασης της πιο υποβλητικής ραψωδίας της ομηρικής Οδύσσειας, της ραψωδίας λ, όπου περιγράφεται η κάθοδος του Οδυσσέα στον Άδη. Οι θεατές καλούνται να γίνουν κοινωνοί σε μια ηχοτροπική κατάσταση σαν τελετή προς το πιο απόκοσμο, μυστικιστικό και σχεδόν αποκρυφιστικό ομηρικό τοπίο, με όχημα τη μουσική σύνθεση, τις εικόνες και τις φωνές.

Η εκατομμυριούχος

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Το έργο αφηγείται την ιστορία της Επιφάνια ντι Πάρεργα, η οποία αφότου κληρονόμησε τον πατέρα της, εγκαταλείπει απογοητευμένη τον μποξέρ σύντροφό της κι ερωτεύεται έναν ιδεαλιστή γιατρό, προστάτη των φτωχών, με τον οποίο αποφασίζουν να μπουν σε αμοιβαία δοκιμασία για να ανακαλύψουν εάν κάνουν τελικά ο ένας για τον άλλο. Ο γιατρός μπαίνει στη δοκιμασία που είχε ζητήσει ο πατέρας της, δηλαδή να βρει έναν άντρα με ταλέντο στην απόκτηση χρημάτων, και η Επιφάνια στη δοκιμασία την οποία είχε ζητήσει η μητέρα του, που ήταν να βρει μια γυναίκα που να μπορεί να ζήσει για ένα τρίμηνο με ελάχιστα χρήματα.

Scrooge & Ghosts & Rock ’n’ Roll

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 125 '

Ένα μουσικό υπερθέαμα με ροκ διάθεση, βασισμένο στην κλασική «Χριστουγεννιάτικη ιστορία», που πέρυσι παρακολούθησαν περισσότεροι από 24.000 θεατές, με τη μόνη διαφορά ότι εδώ ο Σκρουτζ είναι ένας παρηκμασμένος και δύστροπος ροκ σταρ, τον οποίο επισκέπτονται τα φαντάσματα νεκρών αστέρων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Την παραμονή των Χριστουγέννων δέχεται την επίσκεψη των Έλβις Πρίσλεϊ, Μαρία Κάλλας, Έιμι Γουάινχαουζ, Φρέντι Μέρκιουρι, Μάικλ Τζάκσον, Τίνα Τέρνερ, Μπετόβεν και Μπομπ Μάρλεϊ, που θέλουν να τον προειδοποιήσουν πως εάν δεν αλλάξει τη στάση του απέναντι στους συνανθρώπους του, σύντομα θα περάσει στην ιστορία ως ένας ακόμη αδικοχαμένος αστέρας. Στην πορεία που θα τον παρασύρουν τα φαντάσματα στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, θα συναντηθεί με τους ανθρώπους που τον διαμόρφωσαν μουσικά αλλά και ως προσωπικότητα και θα δει τις προτεραιότητές του στη μουσική αλλά και στην ίδια του τη ζωή με νέα ματιά. Πρόκειται για μια ελεύθερη απόδοση του έργου σε σύγχρονη γλώσσα με φράσεις ή εικόνες που ενδεχομένως να ενοχλήσουν, σε σχέση με τους θεατές ηλικίας κάτω των 10 ετών.

Τα φώτα της πόλης

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 120 '

Ένας άνεργος περιπλανώμενος, ο Σαρλώ, ερωτεύεται μια τυφλή ανθοπώλισσα και κάνει τα πάντα προκειμένου να εξασφαλίσει τα χρήματα για την εγχείρηση που θα της χαρίσει την όραση. Με κεντρικό άξονα τον ρακένδυτο ήρωα που αγωνίζεται να επιβιώσει στο βίαιο περιβάλλον του ακραίου οικονομικού φιλελευθερισμού, η ταινία-μύθος του αμερικανικού κινηματογράφου παίρνει τη μορφή ενός ιδιότυπου θεατρικού μιούζικαλ που αφηγείται μέσα από τη γλώσσα της μουσικής και του χορού, μια οικουμενική ιστορία αγάπης που ξεπερνά τα γλωσσικά και πολιτισμικά εμπόδια. Η ζωντανή μουσική, το τραγούδι και η ενέργεια των δημιουργών συστρατεύονται, για να αποτίσουν φόρο τιμής στον ιδιοφυή «μελαγχολικό κλόουν», τον ηρωισμό των απλών ανθρώπων και τις αρχετυπικές αξίες της ζωής.

Ευαγγελισμός, το μιούζικαλ

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 150 '

Στη Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» επιτελείται το πολυπόθητο θαύμα. Ο Απόστολος Παύλου, ο διευθυντής της Πρώτης Παθολογικής Κλινικής του Ευαγγελισμού, με τη συνεργασία γιατρών και νοσηλευτών, αιχμαλωτίζουν τον Θάνατο. Αυτή η αναπάντεχη νίκη της ζωής, θα πυροδοτήσει μια σειρά αλλόκοτων γεγονότων που ξεφεύγουν από τα όρια της κοινής λογικής: τα παράθυρα τραγουδούν, τα ιατρικά γάντια γεμίζουν άγνωστους μύκητες, τα ασανσέρ δεν λειτουργούν, ενώ φαίνεται να μην έχουν καμία βλάβη. Ασθενείς συνέρχονται ενώ οι θάλαμοι και οι διάδρομοι πλημμυρίζουν από μουσική. Ώσπου όλοι συνειδητοποιούν την απόλυτη ματαιότητα του εγχειρήματός τους. Μια παράσταση για τον χρόνο και την αγάπη που κοιτάζει με λοξή ματιά τις τεχνικές του μιούζικαλ.

Ακροπόλ

Ιπποκράτους 9-11

Εθνικό Θέατρο Rex

Πανεπιστημίου 48

Παλλάς

Βουκουρεστίου 5 (City Link)

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Λεωφ. Συγγρού 107, Νέος Κόσμος
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Emotional dogs": Μια χορογραφία για το τραύμα ανεβαίνει στο Bios

Η διατομεακή καλλιτέχνις Πηνελόπη Μωρούτ επιστρέφει στην αθηναϊκή χορευτική σκηνή με την τρίτη της παράσταση, ερμηνεύοντας μαζί με τον Αλέξανδρο Βαρδαξόγλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

Το "Γράμμα στον πατέρα" του Κάφκα ξεδιπλώνεται στο H.ug

H ομάδα Αbnormal μεταφέρει θεατρικά την επιστολή του Φραντς Κάφκα που δεν παραδόθηκε ποτέ, με ερμηνευτές τους Φοίβο Παπακώστα και Δημήτρη Καταλειφό και μουσική του The Boy.

"Άλλες εποχές": Το αινιγματικό έργο του Πίντερ ανεβάζει το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων

Στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων "Λευτέρης Βογιατζής" ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Άρη Τρουπάκη το έργο του Χάρολντ Πίντερ (που είναι περισσότερο γνωστό ως "Παλιοί καιροί").

"Η αξία της ζωής": Βασίλης Ρίσβας και Πέγκυ Σταθακοπούλου μιλούν για τη συνάντησή τους με τον Σωτήρη Τσαφούλια

Για το έργο της Τζέιν Άντερσον και τους ρόλους τους μίλησαν στο "α" οι δύο γνωστοί και ταλαντούχοι ηθοποιοί. Ένα έργο που μιλά για μια ανείπωτη απώλεια αλλά και την ελευθερία του να ζήσεις όπως επιλέγεις εσύ.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις περισσότερες από 100 θεατρικές παραστάσεις πριν το Πάσχα

Μέχρι και τη Μεγάλη Τρίτη οι περισσότερες παραγωγές της φετινής σεζόν ετοιμάζονται να ρίξουν την αυλαία της χειμερινής σεζόν 2023-24. Εμείς τις χωρίσαμε σε κατηγορίες σε ένα πολυσυλλεκτικό οδηγό θεατρικών εξορμήσεων λίγο πριν το Πάσχα.

O Μάνος Καρατζογιάννης γράφει για την "Κασέτα" της Λούλας Αναγνωστάκη

Δείτε νέες φωτογραφίες και διαβάστε το κείμενο του σκηνοθέτη και ηθοποιού Μάνου Καρατζογιάννη για την παράσταση του αναρχικού έργου μίας από τις πιο σημαντικές και δυναμικές γυναικείες μορφές της νεοελληνικής δραματουργίας.

Η Πειραματική κερνά τα τελευταία "Μπατόν σαλέ"

Η δημοσιογράφος που συμμετείχε στην αποκάλυψη του σκανδάλου Predator είναι η τελευταία καλεσμένη των ζωντανών συνεντεύξεων σε ελαφριά ατμόσφαιρα τις οποίες συντονίζουν η Ευδοξία Ανδρουλιδάκη και η Μαρία Φιλίνη.