Τα φώτα της πόλης

Τα φώτα της πόλης

  • Διάρκεια: 120'
  • 4,5

Ένας άνεργος περιπλανώμενος, ο Σαρλώ, ερωτεύεται μια τυφλή ανθοπώλισσα και κάνει τα πάντα προκειμένου να εξασφαλίσει τα χρήματα για την εγχείρηση που θα της χαρίσει την όραση. Με κεντρικό άξονα τον ρακένδυτο ήρωα που αγωνίζεται να επιβιώσει στο βίαιο περιβάλλον του ακραίου οικονομικού φιλελευθερισμού, η ταινία-μύθος του αμερικανικού κινηματογράφου παίρνει τη μορφή ενός ιδιότυπου θεατρικού μιούζικαλ που αφηγείται μέσα από τη γλώσσα της μουσικής και του χορού, μια οικουμενική ιστορία αγάπης που ξεπερνά τα γλωσσικά και πολιτισμικά εμπόδια. Η ζωντανή μουσική, το τραγούδι και η ενέργεια των δημιουργών συστρατεύονται, για να αποτίσουν φόρο τιμής στον ιδιοφυή «μελαγχολικό κλόουν», τον ηρωισμό των απλών ανθρώπων και τις αρχετυπικές αξίες της ζωής.


Ερμηνεύουν: Αλ. Αλεξανδράκη, Στ. Αντύπα, Φ. Άνθης, Θ. Βράχας, Κ.Γεβετζή, Σ. Γιαννάτου, Θ. Δήμου, Ν. Ιατρού, Άν. Καλαϊτζίδου, Γ. Κοψιδάς, Έντ. Λάμε, Ιωάν. Μπιτούνη, Φ. Μπούρας, Μ. Ρουχάτζε, Ιζ. Σεϊλανί, Φ. Στρατηγός. Συμμετέχει 5μελής ορχήστρα. Σκην.: Τ. Τζόκα. Κοστ.: Άγγ. Μέντης. Ηχητ. σχεδ.: Κ. Μπώκος. Φωτ.: Χρ. Θανάσουλα.

Αναλυτική κριτική

Η εμβληματική ταινία του βωβού κινηματογράφου μετατρέπεται σε μιούζικαλ και ανεβαίνει σε μια υποδειγματική παραγωγή εξαιρετικής ομορφιάς και σκηνικής μαγείας. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική