Ευαγγελισμός, το μιούζικαλ

Ευαγγελισμός, το μιούζικαλ

  • Διάρκεια: 150'
  • 3

Στη Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» επιτελείται το πολυπόθητο θαύμα. Ο Απόστολος Παύλου, ο διευθυντής της Πρώτης Παθολογικής Κλινικής του Ευαγγελισμού, με τη συνεργασία γιατρών και νοσηλευτών, αιχμαλωτίζουν τον Θάνατο. Αυτή η αναπάντεχη νίκη της ζωής, θα πυροδοτήσει μια σειρά αλλόκοτων γεγονότων που ξεφεύγουν από τα όρια της κοινής λογικής: τα παράθυρα τραγουδούν, τα ιατρικά γάντια γεμίζουν άγνωστους μύκητες, τα ασανσέρ δεν λειτουργούν, ενώ φαίνεται να μην έχουν καμία βλάβη. Ασθενείς συνέρχονται ενώ οι θάλαμοι και οι διάδρομοι πλημμυρίζουν από μουσική. Ώσπου όλοι συνειδητοποιούν την απόλυτη ματαιότητα του εγχειρήματός τους. Μια παράσταση για τον χρόνο και την αγάπη που κοιτάζει με λοξή ματιά τις τεχνικές του μιούζικαλ.


Λιμπρ.: Γ. Αστερής. Ερμηνεύουν: Μ. Διακοπαναγιώτου, Ελ. Κοκκίδου, Χ. Λούλης, Κ. Παπουτσάκη, Έλ. Πασπαλά, Γ. Γλάστρας, Φ. Ριμένας, Γ. Σαμψαλάκης, Μ. Φριντζήλα. Συμμετέχει ζωντανή 6μελής ορχήστρα. Σκην.: Εύα Μανιδάκη. Κοστ.: Άγγ. Μέντης. Φωτ.: Ν. Βλασόπουλος.

Αναλυτική κριτική

Πρωτότυπη απόπειρα προσέγγισης μέσα από τη φόρμα του μουσικού θεάτρου θεμάτων όπως η αρρώστια, ο θάνατος, ο κύκλος της ζωής, σε μια παράσταση που εξελίσσεται ως ένα γκροτέσκο θέαμα, με άνισα τελικά αποτελέσματα. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική