Μιχάλη Σεβαστέρη, πώς πήγες από το "Είμαι Vegan" στο "Αψυχώ";

Ο νέος και ανερχόμενος κωμικός γράφει για την τελευταία του παράσταση που συνδυάζει τα καλύτερα του κείμενα με φρέσκο υλικό και για την μετάβαση από το πρώτο στο δεύτερο σόλο του.

Μιχάλης Σεβαστέρης Δημήτρης Μαόφης©

Ο Μιχάλης Σεβαστέρης που έχει ξεχωρίσει με το ιδιόμορφο χιούμορ και το "ψαρωτικό" poker face του, συνδυάζει τα καλύτερα του κείμενα από την πρώτη του σόλο παράσταση "Είμαι vegan" με ολόφρεσκο υλικό από την δεύτερη -υπό κατασκευή- δουλειά του με τίτλο "Αψυχώ". Το αποτέλεσμα είναι μια vegan friendly βραδιά ανακουφιστικού stand up comedy με "best of" χαρακτήρα που συνεχίζει για όλες τις Παρασκευές του Ιουνίου και του Ιουλίου στο Λοσάντζελε Comedy Club. Με αφορμή αυτή την παράσταση ο νέος και ανερχόμενος κωμικός γράφει για αυτή τη μετάβαση από το πρώτο στο δεύτερο σόλο του, επιστρατεύοντας την κωμική του φύση που ανανεώνει την ελληνική stand up σκηνή.

"Άρχισα να γράφω τα πρώτα βίγκαν αστεία μου το 2018. Πλέον, ο κόσμος έχει αρχίσει να αποδέχεται τους βίγκανς κι έτσι βρίσκεται σε κίνδυνο η ακεραιότητα των αστείων μου. Παρακαλώ πολύ αντιπαθήστε μας πάλι σαν να έχουμε 2018! Βέβαια τώρα έβαλα μυαλό από αυτό και γράφω κυρίως για κείμενα που θα αντέχουν στον χρόνο, όπως τις φορές που πήγα να πεθάνω (όχι δεν ήταν επειδή δεν έτρωγα κρέας). Οκ, μόλις άρχισε το κείμενο και έχω ήδη αναφέρει δύο φορές τον βιγκανισμό. Δεν το κάνω επίτηδες. Ουπς. Τρεις. 

Αυτό τον καιρό συνδυάζω τα κείμενα από τις δύο παραστάσεις μου -"Είμαι Vegan" και "Αψυχώ"- και μου αρέσει να παρατηρώ τους δυο διαφορετικούς Μιχάληδες που εναλλάσσονται κάθε λίγο στο κείμενο. Βλέπω πώς στα παλιά μου κείμενα, εκείνος ο Μιχάλης ήθελε οπωσδήποτε αυτό που λέει να είναι αστείο και σύντομο ενώ ο τωρινός, θέλει να σου πει και κάτι, αυτό που ακούς να σου μείνει. Χαίρομαι που έχω και τους δύο στη διάθεσή μου και αν δω πως το κοινό αρχίζει να κουράζεται απ’ τον έναν, μπορώ αμέσως να καλέσω τον άλλο σαν να είμαι σε αγώνα επαγγελματικής πάλης και να δίνω το χέρι μου στον παρτενέρ για να αναλάβει αυτός. Κάποιοι το λένε πολυδιάστατη κωμωδία, κάποιοι διαταραχή πολλαπλής προσωπικότητας. Και όταν λέω κάποιοι, εννοώ οι εαυτοί μου. 

Μιχάλης Σεβαστέρης
Δημήτρης Μαόφης©

Όμως χαίρομαι που το κοινό έχει αγκαλιάσει και γελάει και με τις δυο παραστάσεις, σαν δάσκαλος μαθηματικών που τον νοιάζει ότι η λύση της άσκησης ήταν σωστή, ακόμα και αν κάθε φορά ο τρόπος που την έλυσες ήταν διαφορετικός. Είμαι βίγκαν. Ποιος το είπε αυτό;; 

Οι δυο μου παραστάσεις έχουν πολλές διαφορές, αλλά έχουν ένα κοινό. Τον τρελό θείο μου. Σαν χρονοταξιδιώτης κειμένων, δε τον νοιάζει αν μιλάμε για νουβέλα του 1849 ή μιούζικαλ του 2023, αυτός κάπως κατάφερε να είναι και στα δύο”. 

Προπώληση εισιτηρίων μέσω viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Είμαι vegan & Αψυχώ - Best of

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 80 '

O νέος κωμικός με το ιδιόμορφο χιούμορ και το «ψαρωτικό» poker face, ετοίμασε πέντε «vegan friendly» βραδιές ανακουφιστικής κωμωδίας, συνδυάζοντας τα καλύτερά του κείμενα από την πρώτη του σόλο παράσταση «Είμαι vegan» με ολοκαίνουργιο υλικό από την δεύτερη υπό κατασκευή δουλειά του με τίτλο «Αψυχώ». Διακωμωδεί τραγικές καταστάσεις από την παιδική του ηλικία μέχρι την ενήλικη ζωή του αλλά και τις εμπειρίες του ως βίγκαν, παρουσιάζοντας ένα ατακαδόρικο κείμενο με αυτοσαρκασμό, ενώ περιμένουμε να ακούσουμε και τα φρέσκα αστεία του.

Λοσάντζελε

Κορυζή 4-6

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Μαντώ, Κώστας Μπίγαλης, Σοφία Βόσσου και Πωλίνα μιλούν για το "Reunion The Musical" σε μια κοινή συνέντευξη

Οι τέσσερις αγαπημένοι ερμηνευτές πρωταγωνιστούν στο πρωτότυπο μιούζικαλ της Θέμιδας Μαρσέλλου που έχει στον πυρήνα του τα 90s, πλάι σε ένα θίασο γεμάτο ενέργεια (Παλλάς, από 17/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
16/05/2024

"Stereophonic": Μια ελληνική θεατρική συμπαραγωγή υποψήφια για 13 βραβεία Τόνι!

Πρόκειται για την παράσταση σε συμπαραγωγή της ελληνικής Faliro House Productions, με θέμα την ιστορία μιας ροκ μπάντας.

Το "ΑΤΙΤΛΟΝ" της Αντωνίας Οικονόμου ξεκινάει δεύτερο κύκλο παρουσίασης

Η παρασταστική αλληγορία της Ελληνίδας χορογράφου έρχεται στο Σύγχρονο Θέατρο.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Το κλασικό έργο ως γέφυρα Ελλάδας και Τουρκίας στο Μέγαρο

Μετά την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, η συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη έρχεται στο Μέγαρο στις 16/5, με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στην σαιξπηρική ιστορία και έναν πολυπολιτισμικό θίασο.

Μάθε με να φεύγω

Η πικρή ιστορία άτυχων ερώτων και μοναξιάς του Άκη Δήμου αποδίδεται από τον Γιάννη Σκουρλέτη με μία παράδοξη, queer σκηνική γλώσσα, που γοητεύει με τη δυναμική της. | Powered by Uber| Powered by Uber

Ένας εχθρός του λαού

Παράσταση συλλογικής αφηγηματικής φόρμας που αναδεικνύει το σημαντικού πολιτικού προβληματισμού ιψενικό έργο, αφήνοντας όμως σε δεύτερη μοίρα ζητήματα θεατρικότητας | Powered by Uber

Η "Βότκα μολότοφ" "σκάει" κι αυτό το καλοκαίρι

Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και με τον Τάσο Χαλκιά ως Τσέχοφ επιστρέφει με καλοκαιρινή περιοδεία σε ανοικτά θέατρα της Αττικής.