Ένας χορός με "Φανταστικές γυναίκες" στο θέατρο "Ροές"

Για τρεις μόνο παραστάσεις, η χοροθεατρική ομάδα Κινητήρας παρουσιάζει ένα πρωτότυπο έργο για τη "γυναικότητα παντού".

Φανταστικές γυναίκες Έλενα Τάξερη©

Μετά από τρία χρόνια χορογραφικής έρευνας για τη γυναικεία φύση σε Ελλάδα και εξωτερικό και σε συνεργασία με σημαντικούς φορείς και στούντιο, η ομάδα Κινητήρας Χοροθέαμα παρουσιάζει για τρεις μόνο παραστάσεις στο Θέατρο Ροές, τις "Φανταστικές γυναίκες”. Ένα έργο που γιορτάζει τη γυναικεία ύπαρξη και την γυναικότητα των ανθρώπων, το οποίο κάνει πρεμιέρα στις 21/4 για τρεις μόνο παραστάσεις.

Φανταστικές γυναίκες
Έλενα Τάξερη©

 

Διαβάστε Επίσης

Θέτοντας εξ αρχής στο επίκεντρο την έννοια της θηλυκότητας σε μετάβαση, η ομάδα κατέληξε στη διατύπωση του νεολογισμού "γυναικότητα”, με τον οποίο δοκιμάζει να υπογραμμίσει ό,τι συμπαρασύρει η θηλυκή βιολογία, εγγενής ή/και επίκτητη. Η παράσταση εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο η άνιση μεταχείριση κάθε θηλυκότητας έχει ως βάση της διακρίσεις που συνδέονται με τη γυναικεία φύση και κάθε ομοιότητα, αντιστοίχιση με αυτήν. Με άλλα λόγια, κάθε θηλυκότητα που ακόμα και σήμερα κρίνεται και υποτιμάται, ακριβώς επειδή αποκλίνει από το ιδανικό στερεότυπο που θεωρείται κοινωνικά αποδεκτό για τη γυναικεία φύση. Παράλληλα όμως, οι "Φανταστικές γυναίκες” είναι μία διαμαρτυρία και μια γιορτή, που ξεκινά από την πηγή, για να συμπεριλάβει κάθε μορφής γυναίκα και γυναικεία συμπεριφορά, η οποία ξεκινά από αυτοπροσδιοριζόμενη δημιουργικότητα, δύναμη και ευαλωτότητα.

Φανταστικές γυναίκες
Έλενα Τάξερη©

Στη σκηνή εμφανίζονται οι Αύρα Αγορά, Αφροδίτη Βερβενιώτη, Αντιγόνη Γύρα, Ανθή Θεοφιλίδη, Ιωάννα Καμπυλαυκά, Πηνελόπη Πύρρου και η Ευγενία Σιγαλού. Η δημιουργία της χορογραφίας είναι από κοινού έργο της χορογράφου Αντιγόνης Γύρα σε συνεργασία με τις ερμηνεύτριες και βασίζεται σε μια σειρά από σόλι που εκείνη ξεκίνησε το 2019.

Info: Την τελευταία μέρα της παράστασης (23/4), ο Κινητήρας μαζί με τη ΜΚΟ "Gender alliance initiative” (Συμμαχία των φύλων) θα συνδιοργανώσουν μία συζήτηση εμπνευσμένη από το πρόγραμμα Erasmus+ "SEX Educ’Accion” στο οποίο συμμετείχαν μέλη του δικτύου του Κινητήρα στην Ισπανία. Στη συζήτηση με τίτλο "Φανταστικές Γυναίκες του τότε και του τώρα. Διεκδικήσεις του τότε και του τώρα” καλεσμένη θα είναι η Φωτεινή Σιάνου, φεμινίστρια, ακτιβίστρια για την ειρήνη και τη μη βία. Θα συντονίσει ο Γιώργος Νικολαΐδης, Υπεύθυνος Συντονισμού της "Συμμαχίας των φύλων”.

Για εισιτήρια, επισκεφθείτε το viva.gr κάνοντας κλικ εδώ.

  

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Φανταστικές γυναίκες

  • Χορός
  • Διάρκεια: 60 '

Μετά από τρία χρόνια έρευνας για τη γυναικεία φύση και τη θηλυκότητα σε μετάβαση, σε συνεργασία με σημαντικούς φορείς, η ομάδα παρουσιάζει μια παράσταση-γιορτή για τη γυναικεία ύπαρξη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
02/05/2024

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.