"Πάμε στοίχημα;" στο Θέατρο "Μπέλλος"

Το έργο του νεοσύστατου θεατρικού πυρήνα "Who am I to" έρχεται στο θέατρο που στεγάζεται στην περιοχή της Πλάκας για να απαντήσει στο ερώτημα: Ξαναφουσκώνουν οι ξεφουσκωμένες φούσκες;

Πάμε στοίχημα;

Από 5/5,  το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει στο θέατρο Μπέλλος την πρωτότυπη παράσταση "Πάμε στοίχημα;", σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παύλου. Στην παράσταση που δημιουργήσε η ομάδα "Who am I to", πέντε ηθοποιοί της γενιάς των late 90’s (Νοεμή Βασιλειάδου, Ειρήνη Μαυρικάκη, Ιωάννης Μπάστας, Σπύρος Μπόσγας, Γιώργος Φασουλάς) μετ-επισκέπτονται επί σκηνής τους μεγάλους σταθμούς μνήμης της παιδικής, της εφηβικής και της μετεφηβικής της ηλικίας που σκιαγραφούν την πορεία της ελληνικής πραγματικότητας των τελευταίων δύο δεκαετιών. Στάσεις σε αυτό το νοσταλγικό ταξίδι αποτελούν οι σημαντικότερες στιγμές του ελληνικού αθλητισμού, στιγμές εθνικής περηφάνιας και εθνικού πανικού.

Πάμε στοίχημα;

Μία ποπ γενιά μεγαλώνει χορεύοντας, τραγουδώντας και βάζοντας γκολ και καλάθια με γαλανόλευκα water tattoos στο μπράτσο, μέχρι να μεγαλώσει και να αναρωτηθεί σήμερα τι ακριβώς σημαίνει νίκη και ήττα. Τώρα που οι νίκες αποδομούνται και υπονομεύονται, μήπως το μόνο που μας έμεινε να ελπίζουμε είναι οι 5+1 αριθμοί του Τζόκερ;

Λίγα λόγια για την ομάδα

Πάμε στοίχημα;

Οι "Who am I to" είναι ένας νεοσύστατος θεατρικός πυρήνας που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2022. Η πρώτη δουλειά της ομάδας ήταν η διπλωματική παράσταση του σκηνοθέτη Γιώργου Παύλου, "Πάμε στοίχημα;", για το τμήμα σκηνοθεσίας του Εθνικού θεάτρου, σε συνεργασία με σπουδαστές του τμήματος υποκριτικής. Μετά το τέλος των σπουδών, φανερώθηκε η ανάγκη για συνέχεια. Έτσι, πριν καλά καλα αποφοιτήσουν βρέθηκαν και πάλι σε διαδικασία προβών ώστε να βρουν την σκηνική τους ταυτότητα. Η έρευνα συνεχίζεται χωρίς επιτυχία, ακόμα δεν ξέρουν ποιοί είναι. Για την ώρα, η ομάδα διασκεδάζει την σκηνική της αφέλεια. Τον Μάιο του 2023 θα πάρει το ρίσκο να συστηθεί στον έξω κόσμο παίζοντας στοίχημα στο Θέατρο Μπέλλος.

Για εισιτήρια, επισκεφθείτε με ένα κλικ εδώ το viva.gr.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Θέατρο «Μπέλλος»

Κέκροπος 1

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.