Αυτά τα γιορτινά θεάματα δεν χάνονται!

Με φουλ χριστουγεννιάτικη διάθεση πασπαλίζουν τις αθηναϊκές σκηνές τρεις μεγάλες παραγωγές μιούζικαλ και μπαλέτου.

Scrooge ghosts n rock n roll Fotis Fotopoulos©

"Scrooge & Ghosts & Rock ’n’ Roll"

Η πολυαγαπημένη "Χριστουγεννιάτικη ιστορία" του Τσαρλς Nτίκενς έρχεται σε ανατρεπτική ροκ-μιούζικαλ εκδοχή, σε πρωτότυπη μουσική Στέφανου Κορκολή και σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη. Ο Πάνος Μουζουράκης αναλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο και μεταμορφώνει τον πιο γνωστό τσιγκούνη της λογοτεχνίας σε έναν ξιπασμένο και δύστροπο ροκ σταρ που αλλάζει χαρακτήρα, όταν τον επισκέπτονται τα φαντάσματα νεκρών αστέρων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Οι στίχοι είναι του Γεράσιμου Ευαγγελάτου και πρωταγωνιστούν επίσης ο Θοδωρής Μαραντίνης στον ρόλο του Έλβις και οι Κατερίνα Παπουτσάκη, Ρούλα Πατεράκη, Δημήτρης Πιατάς, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Μαριλού Κατσαφάδου, η διεθνής μετζοσοπράνο Ειρήνη Καράγιαννη κ.ά. (Μέγαρο Μουσικής, από 22/12). 

Διαβάστε Επίσης

Η μελωδία της ευτυχίας

"Η μελωδία της ευτυχίας"

Ανήμερα των Χριστουγέννων, στο θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών, ξεκινάει τις παραστάσεις του το πολυαγαπημένο μιούζικαλ των Ρίτσαρντ Ρότζερς και Όσκαρ Χάμερσταϊν σε σκηνοθεσία της Θέμιδας Μαρσέλλου. Ταλαντούχοι ηθοποιοί και τραγουδιστές με τη συμμετοχή χορωδίας και ζωντανής ορχήστρας δίνουν ζωή στην ιστορία της οικογένειας Φον Τραπ, που εκτυλίσσεται στην Αυστρία του 1930. Η Νάντια Κοντογεώργη ερμηνεύει το ρόλο της πρόσχαρης και φιλόμουσης γκουβερνάντας, που φέρνει τη μουσική, το τραγούδι και τη χαρά στο σπίτι του αυστηρού πλοίαρχου Γκεόργκ Φον Τραπ, τον οποίο ενσαρκώνει ο Λεωνίδας Κακούρης. Μαζί τους, οι Ναταλία Δραγούμη (Βαρόνη), Μαντώ (Ηγουμένη) και Αλέξανδρος Αντωνόπουλος (Μαξ).

Διαβάστε Επίσης

Καρυοθραύστης Kiev City Ballet

"Καρυοθραύστης"

Οι γιορτές αποκτούν άλλο νόημα με το κατεξοχήν χριστουγεννιάτικο μπαλέτο από το διάσημο συγκρότημα κλασικού χορού του Κιέβου, Kiev City Ballet. Η ιστορία διαδραματίζεται μέσα στο όνειρο ενός μικρού κοριτσιού, όπου τα παιχνίδια αποκτούν ζωή και οι κούκλες-στρατιώτες με αρχηγό τον Καρυοθραύστη πολεμούν τον στρατό των ποντικών, σε ένα μπαλέτο όπου η σύνθεση του Τσαϊκόφσκι σε χοσρογραφία του Λεβ Ιβάνοφ και λιμπρέτο του Μαριούς Πετιπά συναρπάζει διαχρονικά θεατές όλων των ηλικιών. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν δύο διεθνώς καταξιωμένοι σολίστες, η Kateryna Floria και ο Danyil Podhrushko (Christmas Theater, 25-26/12).

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Scrooge & Ghosts & Rock ’n’ Roll

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 125 '

Ένα μουσικό υπερθέαμα με ροκ διάθεση, βασισμένο στην κλασική «Χριστουγεννιάτικη ιστορία», που πέρυσι παρακολούθησαν περισσότεροι από 24.000 θεατές, με τη μόνη διαφορά ότι εδώ ο Σκρουτζ είναι ένας παρηκμασμένος και δύστροπος ροκ σταρ, τον οποίο επισκέπτονται τα φαντάσματα νεκρών αστέρων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Την παραμονή των Χριστουγέννων δέχεται την επίσκεψη των Έλβις Πρίσλεϊ, Μαρία Κάλλας, Έιμι Γουάινχαουζ, Φρέντι Μέρκιουρι, Μάικλ Τζάκσον, Τίνα Τέρνερ, Μπετόβεν και Μπομπ Μάρλεϊ, που θέλουν να τον προειδοποιήσουν πως εάν δεν αλλάξει τη στάση του απέναντι στους συνανθρώπους του, σύντομα θα περάσει στην ιστορία ως ένας ακόμη αδικοχαμένος αστέρας. Στην πορεία που θα τον παρασύρουν τα φαντάσματα στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, θα συναντηθεί με τους ανθρώπους που τον διαμόρφωσαν μουσικά αλλά και ως προσωπικότητα και θα δει τις προτεραιότητές του στη μουσική αλλά και στην ίδια του τη ζωή με νέα ματιά. Πρόκειται για μια ελεύθερη απόδοση του έργου σε σύγχρονη γλώσσα με φράσεις ή εικόνες που ενδεχομένως να ενοχλήσουν, σε σχέση με τους θεατές ηλικίας κάτω των 10 ετών.

Ο Καρυοθραύστης

  • Μπαλέτο
  • Διάρκεια: 120 '

Το διάσημο συγκρότημα του Κιέβου ζωντανεύει το παραμύθι του E.T.A. Χόφμαν«Ο Καρυοθραύστης και ο Βασιλιάς των Ποντικών», στη διασκευή του Αλέξανδρου Δουμά, με διεθνώς καταξιωμένους χορευτές.

Η μελωδία της ευτυχίας

  • Μιούζικαλ

Η αληθινή ιστορία της οικογένειας Φον Τραπ, που έγινε μιούζικαλ και στη συνέχεια οσκαρική ταινία με την Τζ. Άντριους, ανεβαίνει σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια.

Μέγαρο Μουσικής

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αμπελόκηποι

Μέγαρο Μουσικής

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αμπελόκηποι

Μέγαρο Μουσικής

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αμπελόκηποι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
24/04/2024

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.

Θέατρο Κάτω Από Τη Γέφυρα: Αυτές είναι οι τρεις παραστάσεις του που κατεβάζουν αυλαία

Μία φουτουριστική παράσταση αλλά και δύο έργα που απευθύνονται στους μικρούς θεατές ολοκληρώνουν τον κύκλο τους στον χώρο την Κυριακή των Βαΐων.

Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου: Ολοκληρώθηκε η σημαντική πρωτοβουλία της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Oι φοιτήτριες σκηνοθεσίας Γεωργία Διάκου, Αριάδνη Ζούπινα, Αλεξία Παραμύθα και Ειρήνη Σεβαστοπούλου, που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου στην Ελευσίνα, μιλούν στο "α".

Δήμος Αβδελιώδης: "Στο θέατρο πάμε πρωτίστως για να νιώσουμε"

Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης μιλά στο "α" με αφορμή την "Απολογία του Σωκράτη" που ανεβάζει στην αρχαία ελληνική γλώσσα (26-27/4) αλλά και το "Όνειρο στο κύμα / Έρως ήρως" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (29/4), που παρουσιάζονται στη νέα θεατρική σκηνή που φέρει το όνομά του στο ιστορικό Studio New Star Art Cinema.