Χριστούγεννα με "Καρυοθραύστη" στο Christmas Theater

Οι γιορτές αποκτούν άλλο νόημα στο πρώτο θεματικό θέατρο της Αθήνας με το κατεξοχήν χριστουγεννιάτικο μπαλέτο από το διάσημο συγκρότημα κλασικού χορού του Κιέβου, Kiev City Ballet.

Καρυοθραύστης Kiev City Ballet

Το διάσημο ουκρανικό συγκρότημα κλασικού χορού από την πόλη του Κιέβου, Kiev City Ballet, έρχεται στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Christmas Theater, για να γιορτάσει τα Χριστούγεννα με το κατεξοχήν μπαλέτο αυτής της μαγευτικής εποχής, τον "Καρυοθραύστη" σε μουσική του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι. Τα μπαλέτα του Κιέβου έχουν ξεχωρίσει διεθνώς για τις ερμηνείες των χορευτών τους σε αυτήν την εκδοχή της χριστουγεννιάτικης ιστορίας, σε χορογραφία του Βασίλι Βαϊνόνεν, λαμβάνοντας διθυραμβικές κριτικές σε μεγάλες θεατρικές σκηνές ανά τον κόσμο. Ξεκίνησαν την παγκόσμια περιοδεία τους δύο μόλις μέρες πριν την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία και έκτοτε δεν έχουν ακόμη επιστρέψει στη χώρα τους. Η δήμαρχος του Παρισιού τους προσέφερε φιλοξενία στο γνωστό Θέατρο του Châtelet όπου είναι artists in residence μέχρι και σήμερα. Μετά τις παραστάσεις του μπαλέτου στο Σικάγο και τη Νέα Υόρκη, θα επισκεφθούν τη χώρα μας στις 25 και 26 Δεκεμβρίου.

Καρυοθραύστης Kiev City Ballet

Ο "Καρυοθραύστης", βασισμένος στη διασκευή του Αλέξανδρου Δουμά (πατέρα) πάνω στο παραμύθι του E.T.A. Hoffman "Ο Καρυοθραύστης και ο Βασιλιάς των Ποντικών", έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της μαγείας των γιορτών και σταθερό ραντεβού κάθε χρόνο για όλη την οικογένεια σε όλο τον κόσμο. Αυτή η περίοδος είναι το ιδανικό σκηνικό για την συναρπαστική ιστορία που εκτυλίσσεται την Παραμονή των Χριστουγέννων.

Καρυοθραύστης

Η αρμονική μελωδία την οποία συνέθεσε ο Τσαϊκόφσκι ειδικά για τα Μπαλέτα Κίροφ (τώρα γνωστά ως Μαριίνσκι) το 1892 σε χορογραφία του Λεβ Ιβάνοφ και λιμπρέτο του Μαριούς Πετιπά, συναρπάζει διαχρονικά θεατές όλων των ηλικιών με την συναισθηματική δύναμη και τη θεατρικότητά της. Ταυτόχρονα αποτελεί ιδανικό μουσικό σκηνικό για την φανταστική υπόθεση του παραμυθιού που διαδραματίζεται μέσα στο όνειρο ενός μικρού κοριτσιού της Κλάρας. Εκεί τα παιχνίδια αποκτούν ζωή και οι κούκλες-στρατιώτες με αρχηγό τον Καρυοθραύστη πολεμούν τον στρατό των ποντικών.

Καρυοθραύστης Kiev City Ballet

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους της Κλάρας-Μαρίας και του Πρίγκιπα-Καρυοθραύστη ερμηνεύουν δύο διεθνώς καταξιωμένοι σολίστες των Μπαλέτων του Κιέβου, οι Kateryna Floria και Danyil Podhrushko αντίστοιχα.

Καρυοθραύστης

Η παράσταση θα παιχτεί στις 25 Δεκεμβρίου στις 8.30 μ.μ., ενώ στις 26 Δεκεμβρίου προστέθηκε νέα ώρα στις 12 μ., μαζί με τις ήδη προγραμματισμένες στις 4 μ.μ. και στις 8.30 μ.μ.

Προπώληση μέσω viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Καρυοθραύστης

  • Μπαλέτο
  • Διάρκεια: 120 '

Το διάσημο συγκρότημα του Κιέβου ζωντανεύει το παραμύθι του E.T.A. Χόφμαν«Ο Καρυοθραύστης και ο Βασιλιάς των Ποντικών», στη διασκευή του Αλέξανδρου Δουμά, με διεθνώς καταξιωμένους χορευτές.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.