Η "Βελανιδιά" του Τιμ Κράουτς στη σκηνή του Bios

Ένα γοητευτικό έργο του Τιμ Κράουτς, μετρ της αποδόμησης και της διερεύνησης την τέχνη της περφόρμανς, σκηνοθετεί και πάλι ο Ανδρέας Γ. Ανδρέου και επιλέγει τη Μαρίνα Αργυρίδου ως βασική πρωταγωνίστρια.

Η Βελανιδιά, Μαρίνα Αργυρίδου Ελίνα Γιουνανλή

Το 2011 παρουσίασε για πρώτη φορά στη χώρα μας τη "Βελανιδιά" ("An Oak Tree") ο δημιουργός της Τιμ Κράουτς, ο άγγλος συγγραφέας, ηθοποιός και σκηνοθέτης, που λατρεύει να αποδομεί και να διερευνά την τέχνη της περφόρμανς. Το 2017 το βραβευμένο θεατρικό έργο σκηνοθέτησε ο Ανδρέας Ανδρέου στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας-Β΄ Σκηνή με βασικές πρωταγωνίστριες τις Νίνα Λαμπριανίδη και Αλεξάνδρα Μαρθαλαμάκη και ένα guest καλεσμένο κάθε βραδιά. Αυτό υπαγορεύει το ίδιο το έργο, στο οποίο ένας πατέρας συμμετέχει ως εθελοντής στην παράσταση του υπνωτιστή που ευθύνεται για το θάνατο της κόρης του.

Ο Ανδρέας Ανδρέου καταπιάνεται για μια ακόμα φορά με τη "Βελανιδιά" και εμπιστεύεται την κυπριακής καταγωγής ηθοποιό Μαρίνα Αργυρίδου για ένα γοητευτικό σόλο στη σκηνή του Bios (από 30/1). Πρόκειται για ένα τολμηρό σκηνικό πείραμα που μετεγγράφεται από έναν ηθοποιό σε έναν άλλον, από έναν υπνωτιστή στο υποκείμενό του, από ένα ακροατήριο σε ένα πρόσωπο. Και, σε αυτήν την παράσταση κάθε βράδυ ένας διαφορετικός καλεσμένος (ηθοποιοί, μουσικοί, performer, συγγραφείς και όχι μόνο) θα ανεβαίνει στη σκηνή χωρίς πρόβα και χωρίς να έχει διαβάσει το κείμενο. Δεν θα ξέρει τίποτα για τον ρόλο που πρόκειται να υποδυθεί σε αυτήν την κωμικοτραγική σπουδή πάνω στη δύναμη τής αυθυποβολής, την απώλεια και τα όρια πραγματικότητας και μυθοπλασίας.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο Μάνος Θηραίος για τις "Λέξεις των άλλων" που μπορεί να είναι παρηγοριά ή όπλο θανάσιμο

Μια συζήτηση με αφορμή το θεατρικό μπρα ντε φερ που παίζεται στο Άβατον για δεύτερη χρονιά και μάς φέρνει αντιμέτωπους με ερωτήματα που δεν έχουν εύκολες απαντήσεις καθώς οι ήρωες του αποζητούν λύτρωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
05/09/2025

Η παράσταση των συνεχόμενων sold out επιστρέφει για 10η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη

Μια ασφυκτικά καφκική ανάκριση λαμβάνει χώρα από τις 10 Οκτωβρίου 2025.

Επέτειος για τον Γιάννη Καλαβριανό με δύο παραστάσεις στο ιστορικό Αμφι-θέατρο

"Γιοι και κόρες, μια παράσταση για την αναζήτηση της ευτυχίας" και "Η Πύλη της Κόλασης": Με δύο θεατρικές παραστάσεις κάτω από την ίδια στέγη γιορτάζει ο πολυγραφότατος δημιουργός και σκηνοθέτης τη νέα σεζόν 2025-26 τα 20 χρόνια της Εταιρείας Θεάτρου Sforaris.

Πρώτο trailer για το "Άρωμα γυναίκας" με τον Άκη Σακελλαρίου

Το διάσημο οσκαρικό έργο "Scent of a woman", που έγινε ευρέως γνωστό από τον κινηματογράφο, σκηνοθετεί φέτος για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης.

Η Μελία Κράιλινγκ από το "Emily in Paris" στους "Ερωτευμένους" του Bios

Η σκηνοθέτις και συγγραφέας Έλενα Πέγκα σκηνοθετεί μια παράσταση που αποκαλύπτει με σκληρότητα, αλλά και ποιητική ένταση την κόλαση του έρωτα και τη βαριά κληρονομιά μίας οικογένειας.

Εξτρά μέρα για το "Τέλος του παιχνιδιού" με τους Μάκη Παπαδημητρίου-Γιώργο Χρυσοστόμου

Λόγω ζήτησης, προστέθηκε επιπλέον ημέρα παραστάσεων για το έργο του Μπέκετ που έρχεται στο θέατρο Ιλίσια.

Οιδίποδας Τύραννος

Η Σοφία Αντωνίου σκηνοθετεί τη γνωστή τραγωδία του Σοφοκλή, αναθέτοντας την ερμηνεία της στον -εξαιρετικό- Χάρη Χαραλάμπους-Καζέπη και καταλήγει σε ένα πυκνό, επιδραστικό θέαμα που επαναπροσδιορίζει τη σχέση του θεατή με το παραστασιακό γεγονός. | Powered by Uber