Updated | "Όνειρο ενός γελοίου": Νέες ημερομηνίες για την παράσταση των Άρη Σερβετάλη και Έφης Μπίρμπα

Τελευταίες παραστάσεις στην Αθήνα για την επιτυχημένη σκηνική εκδοχή πάνω στο αριστούργημα του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι που δημιούργησαν και ερμηνεύουν από κοινού ο Άρης Σερβετάλης και η Έφη Μπίρμπα. Update: Νέα παράσταση στο θέατρο Βράχων.

Το όνειρο ενός γελοίου Γιώργος Καπλανίδης©

Μετά την sold out πρεμιέρα της στο Θέατρο Βράχων και μια επιτυχημένη πανελλαδική περιοδεία, η παράσταση "Το όνειρο ενός γελοίου" με πρωταγωνιστή τον Άρη Σερβετάλη, σε σκηνοθεσία της Έφης Μπίρμπα, ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο με νέες ημερομηνίες σε 5 ανοιχτά θέατρα της Αττικής.

Το όνειρο ενός γελοίου
Γιώργος Καπλανίδης©

"Ο ήρωάς μας δεν βρίσκει ενδιαφέρον σε τίποτα, δεν πιστεύει σε τίποτα, δεν προσδοκά τίποτα. Το βλέμμα του καρφώνεται σ’ ένα αστεράκι. Ήξερε πως εκείνη τη νύχτα η πράξη θα εκτελεστεί. Και σίγουρα θα είχε σκοτωθεί αν δεν υπήρχε εκείνο το κοριτσάκι… Τη νύχτα εκείνη είδε το όνειρο που του αποκάλυψε την αλήθεια, το όνειρο που έγινε ο προάγγελος για μια νέα ζωή, ανακαινισμένη… είναι σε σύγχυση;”

Διαβάστε Επίσης

Αυτό είναι το "Όνειρο ενός γελοίου" με δυο λόγια. Ένα αριστουργηματικό ψυχογράφημα που μας ξεναγεί στην ιστορία της ανθρωπότητας, από την προπτωτική κατάσταση της αθωότητας στον απόλυτο εξευτελισμό της ανθρώπινης φύσης. Ο γελοίος άνθρωπος μας κάνει μετόχους της ιστορίας και πρόσωπα του διηγήματος, γινόμαστε θεατές και χαρακτήρες του έργου ταυτόχρονα. Με την καθοδήγηση και την αισθητική ματιά της Έφης Μπίρμπα, ο Άρης Σερβετάλης μας ξεναγεί στον κόσμο του "Γελοίου” του Ντοστογιέφσκι οδηγώντας μας στα μύχια των σκέψεών του και στα αδιέξοδα της ανθρώπινης φύσης. Η μουσική είναι του Vangelino Currentzis και οι φωτισμοί του Γιώργου Καρβέλα.
>>Βρείτε την κριτική της παράστασης παραπάνω.

Το όνειρο ενός γελοίου
Γιώργος Καπλανίδης©

Που θα δούμε το "Όνειρο ενός γελοίου"

Σάββατο 10/9 Τεχνολογικό & Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου
Κυριακή 11/9 Δημοτικό θέατρο "Δημήτρης Κιντής" - Ηλιούπολη
Τρίτη 13/9 Θέατρο Πέτρας
Τετάρτη 14/9 Θέατρο Βράχων
Δευτέρα 19/9 Θέατρο Νταμάρι "Αλίκη Βουγιουκλάκη" - Βριλήσσια

Το όνειρο ενός γελοίου
Γιώργος Καπλανίδης©

Προπώληση μέσω viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Το όνειρο ενός γελοίου

  • Δραματοποιημένο Διήγημα
  • Διάρκεια: 80 '

Οι δύο ηθοποιοί μοιράζονται επί σκηνής –σε δική τους απόδοση– τον πολυεπίπεδο μονόλογο ενός μοναχικού ανθρώπου που ονειρεύεται να αγαπηθεί και να ευτυχήσει, εκφράζοντας τα αδιέξοδα της ανθρώπινης φύσης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Η κασέτα" θα παίζει για λίγο ακόμη στο Σταθμός

Το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη, το οποίο ανέβασε ο γνώστης του συγγραφικού της σύμπαντος Μάνος Καρατζογιάννης, μετρά τις τελευταίες εμφανίσεις του στο σανίδι.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/05/2024

Το "4 + ένα" στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά είναι μια σπουδή πάνω στα στοιχεία της φύσης (μας)

Το νέο έργο της Κυριακής Νασιούλα είναι μία συνάρτηση χορού και επιστήμης που θα επιτρέψει στα στοιχεία της φύσης να καταλάβουν την αίθουσα της Κεντρικής Σκηνής.

Λευτέρης Γιοβανίδης: "Με τους Τούρκους συναδέλφους μας θέλαμε να μιλήσουμε για τη δύναμη που έχει η τέχνη να ενώνει"

Διαβάστε τι μας είπε ο σκηνοθέτης του σημαντικού εγχειρήματος που φέρνει επί σκηνής Έλληνες και Τούρκους ηθοποιούς στη σπουδαία σαιξπηρική τραγωδία, "Ρωμαίος και Ιουλιέτα", που έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής (16-19/5) μετά από τις επιτυχημένες παραστάσεις της στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη.

Νεκταρία Γιαννουδάκη: "Η επικαιρότητα αποδεικνύει ότι η πατριαρχία ακόμα καλά κρατεί"

Στο νέο ανέβασμα του κλασικού έργου του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα "Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα" που υπογράφει σκηνοθετικά ο Αλέξανδρος Κοέν, η γνωστή ηθοποιός Νεκταρία Γιαννουδάκη που είδαμε πολύ πρόσφατα και στο "Da" με τον Γρηγόρη Βαλτινό, όπως και στις τηλεοπτικές "Ψυχοκόρες", υποδύεται το ρόλο της οικονόμου στο πλευρό της "Μπερνάρντα" Αιμιλίας Υψηλάντη.

Το "Farewell / Εν τόπω χλοερώ" είναι αφιερωμένο σε όσους δεν θα έρθουν αλλά έστειλαν καρτούλα αλλαγής

Η Βάσια Ατταριάν και η ομάδα Ντουθ επανέρχονται μετά το talk of the town "Nostalgia generation" και μοιράζονται μαζί μας αποκλειστικά ένα σημείωμα με εξαιρετικές αφιερώσεις.

Νέες φωτογραφίες από τη "Γραμμή του ορίζοντος" του Εθνικού

Ρίχνουμε μια ματιά στο σκηνικό σύμπαν της νέας και τελευταίας παράστασης που ετοιμάζει η Πειραματική για φέτος, η οποία παρουσιάζει στη σκηνή το εμβληματικό βιβλίο του Χρήστου Βακαλόπουλου.

"Η Θάλασσα κι ο Γέρος": Ένα νέο έργο με τον Τάσιο Νούσια, σε καλοκαιρινή περιοδεία

Ανακαλύψτε τους σταθμούς της νέας παράστασης που σκηνοθετεί η Μαρλέν Καμίνκσι και που βασίζεται στο αριστούργημα του Έρνεστ Χέμινγουεϊ "Ο γέρος και η θάλασσα".