Έρχονται στην Επίδαυρο το σαββατοκύριακο 29-30/7

Ραντεβού στη Μικρή και τη Μεγάλη Επίδαυρο στο τέλος της εβδομάδας με το Εθνικό Θέατρο και τον Ευριπίδη Λασκαρίδη.

Αίας του Σοφοκλή Karol Jarek©

"Αίας"

Την τραγωδία του Σοφοκλή επέλεξε για την πρώτη του σκηνοθεσία στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου ο Αργύρης Ξάφης, εστιάζοντας στο θέμα του χρόνου, την κυριολεξία της φρίκης του πολέμου και τη μεταποίησή της σε ποίηση/τέχνη, στο δίπολο φως-σκοτάδι και στην εικόνα ενός κόσμου χωρίς ήρωες.

Διαβάστε Επίσης

Ο Στάθης Σταμουλακάτος αποτελεί προσωπική του επιλογή για τον επώνυμο ρόλο, γιατί κατά τον ίδιο, "έχει τον πυρήνα του ήρωα, όπως τον φαντάζομαι εγώ". Συμπρωταγωνιστεί ένας εξαιρετικός θίασος: Δημήτρης Ήμελλος, Δέσποινα Κούρτη, Γιάννης Νταλιάνης, Νίκος Χατζόπουλος, Εύη Σαουλίδου, Χρίστος Στυλιανού.
 

Διαβάστε Επίσης

"Τουρνέ"

Ο Ευριπίδης Λασκαρίδης και η ομάδα Osmosis έρχονται στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου με μια "νέα κωμική τραγωδία".

Τουρνέ
Ελίνα Γιουνανλή©

Η παράσταση εξερευνά αλλοπρόσαλλες ιστορίες που λέμε για μας και την αρχαιότητα, διαφορετικές πτυχές της τέχνης του θεάτρου και της σύγχρονης ελληνικής ταυτότητας, ενώ παράλληλα λειτουργεί ως προσωπική ανασκαφή που ανασύρει εικόνες από την κουλτούρα των θερινών θεατρικών περιοδειών. Ο δημιουργός και περφόρμερ συμπράττει επί σκηνής με τους Ευθύμιο Μοσχόπουλο και Μαρία Μοσχούρη.

Διαβάστε Επίσης

Προπώληση μέσω viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Τουρνέ

  • Χορευτική performance

Ο περφόρμερ-δημιουργός υπογράφει μια νέα κωμική τραγωδία, μεταξύ χορού, θεάτρου και εικαστικών τχνών με αυτοβιογραφικό χαρακτήρα, που αντλεί από αναμνήσεις καλοκαιρινών περιοδειών και ιστορίες για την ελληνική ταυτότητα και την αρχαιότητα.

Αίας

  • Τραγωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Ο προδομένος από τους συμπολεμιστές του Αίας συγκρούεται μετωπικά με την πραγματικότητα ενός νέου κόσμου χωρίς ήρωες, σε μια παράσταση για την αδυσώπητη φύση του χρόνου και το τέλος εποχής που βιώνουμε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Updated | Πέντε θέατρα αποχαιρετούν έξι παραστάσεις

Έργα μερικών από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς (Ρέππας-Παπαθανασίου, Άκης Δήμου, Γιάννης Τσίρος), ένα του Φλομπέρ αλλά και μία διαδραστική κωμωδία κατεβάζουν αυλαία την Κυριακή των Βαΐων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Ελλάδα και Τουρκία ανεβάζουν από κοινού την ερωτική τραγωδία του Σαίξπηρ

Μια μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή μεταξύ του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ετοιμάζεται αυτή την περίοδο πάνω σε ένα από τα σπουδαιότερα κλασικά κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας.

"Ένας εχθρός του λαού": Η Γεωργία Μαυραγάνη σκηνοθετεί Ίψεν

Το θέατρο Ρεκτιφιέ υποδέχεται τη νέα δουλειά της σκηνοθέτριας πάνω σε ένα έργο πολιτικό, όπου ένας γιατρός που αμφισβητεί την πλειοψηφία αποκηρύσσεται ως "εχθρός του λαού".

Θέατρο Σταθμός: Συνεχίζει με φόρα και το Μάιο

Συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους και μετά τις διακοπές του Πάσχα τέσσερις παραγωγές, ενώ το θέατρο φιλοξενεί επίσης μία σημαντική παράσταση της περιφέρειας.

Studio new star art cinema: Αυτές είναι οι τελευταίες παραστάσεις της θεατρικής σκηνής του Δήμου Αβδελιώδη

Ένα έργο στα αρχαία ελληνικά και μία σύνθεση διηγημάτων του Παπαδιαμάντη είναι οι δύο παραγωγές του χώρου οι οποίες κατεβάζουν σύντομα αυλαία.

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει Βιζυηνό στις τελευταίες Παραβάσεις της σεζόν στο ΚΠΙΣΝ

Η σειρά θεατρικών αναλογίων του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" ολοκληρώνεται με τη σκηνική ανάγνωση του έργου - ύμνος του Γεώργιου Βιζυηνού στον άνθρωπο και τη φιλία.