Το Εθνικό Θέατρο μας ταξιδεύει από και προς την Επίδαυρο σε προνομιακές τιμές

Η πρώτη σκηνή της χώρας οργανώνει τη μεταφορά προς και από το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου για τις φετινές παραστάσεις του: “Μήδεια” του Μποστ σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού και “Αίας” του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Αργύρη Ξάφη.

Μήδεια Εθνικό Θέατρο 'Μήδεια' του Μποστ

Φέτος το καλοκαίρι επιστρέφουμε στην Επίδαυρο για να παρακολουθήσουμε τη "Μήδεια” του Μποστ σε σκηνοθεσία του Γιάννη Καλαβριανού και τον "Αίαντα” του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία του Αργύρη Ξάφη από το Εθνικό Θέατρο. Η πρώτη σκηνή της χώρας αφουγκράζεται τη δύσκολη οικονομική συνθήκη των καιρών και οργανώνει τη μεταφορά προς και από το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου για τους θεατές του, με κόστος € 12,50.

Μήδεια Εθνικό Θέατρο
"Μήδεια” του Μποστ

Τη "Μήδεια” του Μποστ, το πρώτο νεοελληνικό έργο που παρουσιάζεται στην ορχήστρα της Επιδαύρου, αναμένουμε στις 8 και 9 Ιουλίου. Ο Γιάννης Καλαβριανός τόνισε την πολυπρισματικότητα του Μποστ και το μοναδικό γλωσσικό του ύφος, που αποτελεί τον πραγματικό πρωταγωνιστή, σε ένα έργο μέσα από το οποίο συλλαμβάνει τα κακώς κείμενα της χώρας με διαχρονικότητα και μακριά από επικαιρικότητες. Ερμηνεύουν: Νεφέλη Χατζηπασχάλη, Άνδρη Θεοδότου, Στέλιος Ιακωβίδης, Σύρμω Κεκέ, Γιώργος Γλάστρας, Μαρία Κοσκινά, κ.ά.

Αίας
Karol Jarek©
"Αίας"

>>Διαβάστε περισσότερα για το Εθνικό Θέατρο εδώ

Τον "Αίαντα” του Σοφοκλή θα δούμε στις 29 και 30 Ιουλίου, σε μια παράσταση που εστιάζει στο θέμα του χρόνου, την κυριολεξία της φρίκης του πολέμου και τη μεταποίησή της σε ποίηση/τέχνη, στο δίπολο φως-σκοτάδι και στην εικόνα ενός κόσμου χωρίς ήρωες. Στην πρώτη του σκηνοθεσία στην Επίδαυρο και προσωπική του επιλογή, ο Αργύρης Ξάφης καθοδηγεί τον Στάθη Σταμουλακάτο, που, κατά τον ίδιο, "έχει τον πυρήνα του ήρωα, όπως τον φαντάζομαι εγώ", κι έναν θίασο εξαιρετικών ηθοποιών: Δημήτρης Ήμελλος, Δέσποινα Κούρτη, Γιάννης Νταλιάνης, Νίκος Χατζόπουλος, Εύη Σαουλίδου, κ.ά.

Αίας
Karol Jarek©

Στα πούλμαν θα υπάρχουν θεατρολόγοι, οι οποίοι θα κάνουν παρουσίαση και ανάλυση των έργων στο κοινό. H προσφορά μεταφοράς λήγει 48 ώρες πριν την ημέρα της παράστασης. Με την αγορά του εισιτηρίου μεταφοράς, η θέση στο λεωφορείο είναι αυτομάτως κατοχυρωμένη.

Πληροφορίες για την αναχώρηση των πούλμαν στο 2107001468 (Δευτ.-Παρ., 10 π.μ.-3 μ.μ.).  

Πακέτα εισιτηρίων και παραστάσεων

 

Α. Πακέτο 4 εισιτηρίων (ανά παράσταση):
Με την αγορά 4 εισιτηρίων σας προσφέρουμε το 1 δωρεάν
Η προσφορά ισχύει για Β' Ζώνη και Άνω διάζωμα

Β. Πακέτο 2 παραστάσεων:
Παρακολουθείστε και τις 2 καλοκαιρινές παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου (Μήδεια/Αίας) με έκπτωση έως 30%. Εφόσον επιλέξετε να αγοράσετε εισιτήριο της ίδιας ζώνης και για τις 2 παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου (Μήδεια/Αίας), οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:
ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΖΩΝΗ: 40€ • ΖΩΝΗ Α΄:35€ • 
ΖΩΝΗ Β:20€• ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ Γ ΖΩΝΗ:15€ •
ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ Δ ΖΩΝΗ 10€

Προπώληση: www.aefestival.gr, www.viva.gr | Πληροφορίες: www.n-t.gr

 

Σημείωση: οι προσφορές για τη μετακίνηση και τα εισιτήρια των δύο καλοκαιρινών παραγωγών του Εθνικού Θεάτρου στην Επίδαυρο λειτουργούν ανεξάρτητα. Δεν είναι, δηλαδή, προϋπόθεση η αγορά εκπτωτικού πακέτου εισιτηρίων για τη χρήση της προσφοράς για τη μετακίνηση προς και από το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και αντίστροφα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Αλίφειρα": Τελευταίες παραστάσεις για την πικρή κωμωδία του Ανδρέα Στάικου

Το έργο του συγγραφέα και σκηνοθέτη που αντλεί έμπνευση από την μυστηριώδη αρχαία πόλη της Αρκαδίας ολοκληρώνει τον κύκλο του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

"Ριχάρδος III*": Δείτε πρώτες φωτογραφίες από το έργο του Σαίξπηρ σε διασκευή Ανδρέα Φλουράκη

Ο αστερίσκος στον "Ριχάρδο ΙΙΙ*" καταδεικνύει τις σκοτεινές ιστορίες κατάχρησης εξουσίας πίσω από τις κλειστές πόρτες των προβών, που όλο και πιο συχνά πλέον έρχονται στη δημοσιότητα, στην παράσταση που σκηνοθετεί η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη.

Πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη για τη νέα παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη "The Cenci Family"

Από το Μανχάταν ξεκινά την πορεία της η νέα παράσταση της σκηνοθέτιδας που υπογράφει το έργο μαζί με τον Άρη Ασπρούλη, αντλώντας από το ρηξικέλευθο πνεύμα του Αντονέν Αρτώ και την πραγματική ιστορία της πρώτης γυναίκας που εναντιώθηκε στην πατριαρχία και δολοφονήθηκε.

Προλάβετε το "Μια άλλη Θήβα" τον Μάιο

Η επιτυχημένη παράσταση σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη, με τους Θάνο Λέκκα και Δημήτρη Καπουράνη στο δίδυμο του έργου του Σέρχιο Μπλάνκο.

"Πόθεν έσχες" ρωτάνε οι 4Frontal στο θέατρο Βεάκη

Ένας απατεώνας που εκμεταλλεύτηκε τις παθογένειες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, γίνεται το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής στο νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη που έρχεται το Μάιο από την επιτυχημένη ομάδα.

"Ink": Που θα βρείτε το βιβλίο του Δημήτρη Παπαϊωάννου με αφορμή την παράσταση

"Sketches from life" είναι ο τίτλος της πρώτης έκδοσης του βιβλίου με τα σχέδια του διεθνούς φήμης δημιουργού, για το φως και το σκοτάδι του σώματος, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του ζωγράφου.

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή καλλιτεχνικών προτάσεων στα φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των φεστιβάλ θα επιμεληθεί ο ΟΠΑΝΔΑ και θα περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χορό και αφιερώματα, αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητες επτά δημοτικών κοινοτήτων της Αθήνας.