Πώς θα πάω στην Επίδαυρο;

Δείτε όλες τις πληροφορίες για μετακίνηση από και προς τον απόλυτο θεατρικό προορισμό του καλοκαιριού.

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Όπως κάθε καλοκαίρι, το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου υποδέχεται εκατοντάδες κόσμου που συρρέουν για να παρακολουθήσουν παραστάσεις αρχαίου δράματος. Έτσι και φέτος, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε έργα του Αισχύλου ("Αγαμέμνων"), του Σοφοκλή ("Αίας", "Αντιγόνη"), του Ευρυπίδη ("Ελένη", "Ιφιγένεια εν Αυλίδι") και του Μενάνδρου ("Επιτρέποντες") αλλά και σύγχρονα έργα: "Τουρνέ" από τον Ευρυπίδη Λασκαρίδη και τους Osmosis και "Φάκελος Βάνκαου" του Σύλλα Τζουμέρκα. Πώς, όμως, μπορεί κανείς να φτάσει στην πόλη της Αργολίδας και να απολαύσει το δράμα στο φυσικό του χώρο;

Αίας του Σοφοκλή
Karol Jarek©
"Αίας"

Για τα άτομα που θα έρθουν χωρίς αυτοκίνητο, υπάρχουν ποικίλες επιλογές με λεωφορεία. Εκείνα που θα παρέχονται από το ΚΤΕΛ Αργολίδας αναχωρούν από την Αθήνα κατά τις ημέρες των παραστάσεων στις 5 μ.μ. από τον σταθμό υπεραστικών λεωφορείων Κηφισού (Κηφισού 38 –πρώην 100- ΤΚ: 104 42). Η διαδρομή διαρκεί περίπου δύο ώρες, ενώ το εισιτήριο με επιστροφή ανέρχεται στα 19.00 €. Για αγορά εισιτηρίων, μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο (πατώντας εδώ) ή να τηλεφωνήσετε απευθείας στο  σταθμό υπεραστικών λεωφορείων Κηφισού στα τηλέφωνα: 801 11 44000 και 210 5134588 ή (για Αθήνα) στο γραφείο της οδού Σωκράτους 59 – Ομόνοια (τηλ. 210 5237889, 210 5233810, 210 5246805) ή και (για Πειραιά) στο γραφείο "First choice travel" επί της οδού Άστιγγος 2 και Άστιγγος 4, στην πλατεία Καραϊσκάκη, μπροστά από την πύλη 8 του λιμένος (τηλ. 210 4125200, 210 4124800), αλλά και στα περισσότερα τουριστικά γραφεία σε όλη την Ελλάδα.

Διαβάστε Επίσης

Την ίδια στιγμή, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου παρέχει την ευκαιρία για μετακίνηση από και προς την Επίδαυρο με λεωφορείο που θα παράσχει το ίδιο. Το εισιτήριο μετακίνησης μπορείτε να το προμηθευτείτε από την ιστοσελίδα του viva.gr για την εκάστοτε παράσταση, χρησιμοποιώντας το barcode που υπάρχει στο τελευταίο. Η τιμή του ανέρχεται στα 13 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Η αναχώρηση θα γίνεται στις 5 μ.μ., με σημείο συγκέντρωσης το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα, όπου θα γίνεται και η επιστροφή μετά το πέρας της παράστασης. Τέλος, είναι σημαντικό να προσέξετε ότι η διάθεση των εισιτηρίων σταματά 24 ώρες πριν την προγραμματισμένη αναχώρηση.

Ιφιγένεια εν Αυλίδι
Ελίνα Γιουνανλή©
"Ιφιγένεια εν Αυλίδι"

Το Εθνικό Θέατρο μεριμνά και αυτό για τη μετακίνηση, εξυπηρετώντας το κοινό για την παράσταση του "Αίαντα".  Για να κλείσετε εισιτήριο επισκεφθείτε τον ιστότοπο πατώντας εδώ. Συνοδεία των επιβατών θα είναι και θεατρολόγοι, οι οποίοι καθ' οδόν θα πραγματοποιήσουν παρουσίαση και ανάλυση των έργων. Η διαδικασία της μετακίνησης θα γίνεται ως εξής: τις ημέρες των παραστάσεων, θα γίνεται  συγκέντρωση στην είσοδο του Θεάτρου Rex (Πανεπιστημίου 48) στις 4 μ.μ., όπου θα παρευρίσκονται οι αρμόδιοι υπάλληλοι του Εθνικού Θεάτρου και οι θεατρολόγοι-συνοδοί. Η επιβίβαση στα λεωφορεία δεν θα γίνεται ονομαστικά, αλλά με τακτικό ρυθμό και με την επίδειξη του εισιτηρίου μεταφοράς στους θεατρολόγους-συνοδούς, που θα σας καλούν προς επιβίβαση στα λεωφορεία, τα οποία θα έρχονται σταδιακά. Μετά την επιβίβαση, οι θεατρολόγοι-συνοδοί θα σημειώσουν πάνω στο εισιτήριο μεταφοράς σας τον αριθμό του λεωφορείου επιβίβασης με το οποίο υποχρεούστε και να επιστρέψετε 30' μετά το πέρας της παράστασης. Η αναχώρηση από το Θέατρο Rex θα γίνεται στις 4.15 μ.μ. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να τηλεφωνήσετε και στο 210 7001468. Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσφορά μεταφοράς λήγει 48 ώρες πριν την ημέρα της παράστασης, ενώ η διαθεσιμότητα είναι περιορισμένη. Τέλος, μπορείτε να επισκέπτεστε τον ιστότοπο για τυχόν επόμενες παροχές μετακίνησης από το Εθνικό Θέατρο.

Διαβάστε Επίσης

Αν τώρα πάρετε το αυτοκίνητό σας, η πρόσβαση είναι απλή. Ερχόμενοι από Αθήνα ακολουθείτε τη σήμανση και αφήνετε την Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου αμέσως μετά τη γέφυρα του Ισθμού. Εξερχόμενοι από τη δεξιά λωρίδα, στρίβετε αριστερά προς Επίδαυρο (περνώντας κάτω από την Εθνική Οδό) στην επαρχιακή οδό Ισθμού-Αρχαίας Επιδαύρου. Ακολουθώντας τη σήμανση "Προς Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου", σε μία περίπου ώρα και αφού περάσετε από τις διασταυρώσεις για Νέα Επίδαυρο και Παλαιά Επίδαυρο, φτάνετε στη διασταύρωση του Λυγουριού. Από εκεί, θα συνεχίσετε ευθεία προς Ασκληπιείο, στον αρχαιολογικό χώρο του οποίου βρίσκεται το θέατρο. Εάν έρχεστε από Ναύπλιο μπορείτε είτε να ακολουθήσετε τον παλιό δρόμο περνώντας μέσα από το Λυγουριό είτε, μετά τη διασταύρωση για Κάντια, να ακολουθήσετε τον νέο δρόμο ο οποίος καταλήγει στο Κέντρο Υγείας του Λυγουριού και στη συνέχεια να κατευθυνθείτε δεξιά προς τον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου. Όσον αφορά τη στάθμευση, υπάρχει άνετος χώρος για αυτοκίνητα και πούλμαν στο πάρκιγκ του θεάτρου. Τα αυτοκίνητα που μεταφέρουν άτομα με αναπηρία μπορούν να φτάσουν μέχρι την πλατεία του θεάτρου και να αποβιβάσουν άτομα με αμαξίδια.

Με όποιον τρόπο και αν φτάσετε εν τέλει στην Επίδαυρο, σας ευχόμαστε καλή θέαση!

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24/4 και ξεχωρίζουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Updated | Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Το πολυταξιδεμένο "Lemon" γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ παρουσιάζεται η πρωτότυπη, χειροποίητη παράσταση για την απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 16.000 θεατές, σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα ολοκληρωθεί με ένα ατμοσφαιρικό live από τον καταξιωμένο Σταύρο Λάντσια.

Generation lost

Η "χαμένη γενιά" των millennials διεκδικεί τη φωνή της σε ένα θεατρικό έργο που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε δικές τους μαρτυρίες. Ανεβαίνει στη σκηνή με δόσεις αυτοαναφορικότητας και φλυαρίας, όχι όμως χωρίς θέρμη και ταλέντο.

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.