Το Εθνικό Μπαλέτο Ισπανίας κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης

Ένα ταξίδι στα ωραιότερα τοπία της Ιβηρικής Χερσονήσου, για τους φίλους του χορού και της ισπανικής κουλτούρας, με όχημα τη μουσική και τον χορό και οδηγούς 60 κορυφαίους χορευτές και 15 δεξιοτέχνες μουσικούς.

Invocacion Εθνικο Μπαλετο Ισπανιας

Το Εθνικό Μπαλέτο της Ισπανίας υπό τη διεύθυνση του κορυφαίου χορογράφου και νέου καλλιτεχνικού διευθυντή Rubén Olmo, παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, την παράσταση "Invocacion/Επίκληση" κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Για δύο βραδιές, η καρδιά της Ισπανικής κουλτούρας και του Ανδαλουσιανού ταπεραμέντου θα χτυπά στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Από το παθιασμένο φλαμένκο και το παραδοσιακό μπολερό ως τον γοητευτικό σύγχρονο χορό και το κλασικό μπαλέτο, το "Invocacion" παρουσιάζει όλα τα είδη και τις τάσεις του ισπανικού χορού, σε μια μεγάλη γιορτή συναισθημάτων και δημιουργικών αντιθέσεων, με απρόσμενες εναλλαγές χορογραφιών, εντυπωσιακά κοστούμια και πρωτότυπη ζωντανή μουσική.

Invocacion Εθνικο Μπαλετο Ισπανιας

Ένα ταξίδι στα ωραιότερα τοπία της Ιβηρικής Χερσονήσου, για τους φίλους του χορού και της ισπανικής κουλτούρας, με όχημα τη μουσική και τον χορό και οδηγούς τους 60 κορυφαίους χορευτές και τους 15 δεξιοτέχνες μουσικούς που θα βρεθούν πάνω στη σκηνή του Ηρωδείου.

Το "Invocacion" - η πρώτη παραγωγή του Εθνικού Μπαλέτου της Ισπανίας υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Rubén Olmo- έκανε πρεμιέρα τον Μάρτιο του 2020 στο Villamarta Theatre – Jerez και στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της παράστασης.

Invocacion Εθνικο Μπαλετο Ισπανιας

Μέσα από τέσσερις νέες χορογραφίες, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ζήσει την απόλυτη εμπειρία χορού, σε ένα συνδυασμό της αυθεντικής γοητείας του Flamenco με την αυστηρή δεξιοτεχνία του μπαλέτου.

"Invocacion Bolera"

Πρόσφατη χορογραφία βασισμένη σε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και πολύπλοκα είδη του ισπανικού χορού με χρήση καστανιετών, που εμφανίστηκε τον 18ο αιώνα και συνδυάζει μοναδικά τους λαϊκούς χορούς της Ανδαλουσίας με τον πιο "ακαδημαϊκό" χορό. Ένας φόρος τιμής στους μεγάλους δασκάλους της Escuela Bolera, που καθόρισαν το είδος Ángel Pericet, Mariemma, Antonio el Bailarín κ.ά.

Χορογραφία: Rubén Olmo
Μουσική: Manuel Busto
Σχεδιασμός /προσαρμογή κοστουμιών: Pedro Moreno / Pedro Soler

"Jaulena"

Επηρεασμένος από ένα χωριό της Γρανάδα που συνυπάρχουν ο χριστιανικός, ο εβραϊκός και ο αραβικός πολιτισμός, ο Ruben Olmo δημιουργεί μια γέφυρα ανάμεσα στα διαφορετικά στυλ χορού και οδηγεί το granaína και το zapateado στο επίκεντρο.

Χορογραφία: Rubén Olmo

Invocacion Εθνικο Μπαλετο Ισπανιας

"Eterna Iberia"

Εμπνευσμένος από τη μουσική που έγραψε το 1963 ο Moreno Buendía για το Eterna Castilla, ο χορογράφος Antonio Najarro παρουσιάζει την προσωπική του οπτική για τον ισπανικό χορό, μέσα από ομαδικές χορογραφίες, σόλο και pas de deux, που συνδυάζουν τη χρήση καστανιέτας, ισπανικής κάπας και καπέλου Cordovan. Μια σύγχρονη ματιά στις ρίζες, την ουσία και τον πλούτο της χώρας που είναι γεμάτη μελωδικές και ρυθμικές αποχρώσεις και απαράμιλλη δύναμη.

Χορογραφία: Antonio Najarro
Μουσική: Moreno Buendía
Κοστούμια: Yaiza Pinillos

"De Lo Flamenco" – Αφιέρωμα στον Mario Maya

Με αυτή τη σουίτα φλαμένκο, βασισμένη στο πρωτοπόρο και απολύτως προσωπικό στυλ του Mario Maya (1937-2008), το Εθνικό Μπαλέτο της Ισπανίας εντάσσει για πρώτη φορά στο ρεπερτόριό του ένα δικό του έργο, αφιερώνοντας μέρος της παράστασης στον κορυφαίο χορευτή και χορογράφο, ο οποίος, παρότι υπήρξε εκ των δημιουργών του Ανδαλουσιανού Θεάτρου Φλαμένκο με το δικό του μοναδικό στυλ, δεν είχε συμπεριληφθεί μέχρι τώρα στο ρεπερτόριο του Ballet Nacional de España.

Χορογραφία: Mario Maya, Milagros Menjíbar, Rafaela Carrasco, A. Rueda, Manolo Marín, Isabel Bayón

Οι παραστάσεις τελούν υπό την αιγίδα της Ισπανικής Πρεσβείας.

Πληροφορίες εδώ & στο τηλ. 210 9213310
Προπώληση μέσω viva.gr ή στο artinfo.gr

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Invocacion

  • Χορός
  • Διάρκεια: 120 '

Όλα τα είδη και οι τάσεις του ισπανικού χορού –από το φλαμένκο και το παραδοσιακό μπολερό μέχρι τον σύγχρονο χορό και το κλασικό μπαλέτο– ενώνονται σε μια παράσταση με πρωτότυπη ζωντανή μουσική και απρόσμενες εναλλαγές με 60 κορυφαίους χορευτές και τους 15 δεξιοτέχνες μουσικούς. Παρουσιάζονται τέσσερις νέες χορογραφίες: «Invocacion Bolera» και «Jaulena» σε χορογραφία του Ρουμπέν Όλμο, «Eterna Iberia» σε χορογραφία του Αντόνιο Ναχάρο και το αφιέρωμα στον Μάριο Μάια «De Lo Flamenco».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το "ΑΤΙΤΛΟΝ" της Αντωνίας Οικονόμου ξεκινάει δεύτερο κύκλο παρουσίασης

Η παρασταστική αλληγορία της Ελληνίδας χορογράφου έρχεται στο Σύγχρονο Θέατρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/05/2024

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Το κλασικό έργο ως γέφυρα Ελλάδας και Τουρκίας στο Μέγαρο

Μετά την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, η συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη έρχεται στο Μέγαρο στις 16/5, με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στην σαιξπηρική ιστορία και έναν πολυπολιτισμικό θίασο.

Μάθε με να φεύγω

Η πικρή ιστορία άτυχων ερώτων και μοναξιάς του Άκη Δήμου αποδίδεται από τον Γιάννη Σκουρλέτη με μία παράδοξη, queer σκηνική γλώσσα, που γοητεύει με τη δυναμική της. | Powered by Uber| Powered by Uber

Ένας εχθρός του λαού

Παράσταση συλλογικής αφηγηματικής φόρμας που αναδεικνύει το σημαντικού πολιτικού προβληματισμού ιψενικό έργο, αφήνοντας όμως σε δεύτερη μοίρα ζητήματα θεατρικότητας | Powered by Uber

Η "Βότκα μολότοφ" "σκάει" κι αυτό το καλοκαίρι

Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και με τον Τάσο Χαλκιά ως Τσέχοφ επιστρέφει με καλοκαιρινή περιοδεία σε ανοικτά θέατρα της Αττικής.

"Uncanny valley": Οι Rimini Protokoll συμμετέχουν με περφόρμανς στο Athens Digital Arts Festival

Η γερμανική θεατρική ομάδα που δημιούργησε το επιδραστικό θεατρικό κίνημα Reality Trend έρχεται στο Ρεξ, με μια περφόρμανς με πρωταγωνιστή ένα ανθρωπόμορφο ρομπότ.

"Glorious Epic": Έχεις ξαναδεί σύγχρονο χορό στο Alcatraz Strip Club;

Η χορογράφος Σοφία Μαυραγάνη παρουσιάζει μια "ένδοξη έπικ παράσταση χορού", μια ποιητική αλληγορία για την ομορφιά του αταίριαστου στο πιο φημισμένο στριπ κλαμπ της Αθήνας.