Ο Τζον Μάλκοβιτς στο Ηρώδειο και 13 ακόμα εκδηλώσεις που θα δούμε κάτω από την Ακρόπολη

Ένα πλούσιο πρόγραμμα θα δούμε στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού τον Σεπτέμβριο του 2022.

John Malkovich The Music Critic

Το πρόγραμμα καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που θα δούμε στο Ηρώδειο το φθινόπωρο του 2022 ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, αποκαλύπτοντας ότι στις 5 και 6 Οκτωβρίου θα επισκεφθεί την Αθήνα ο κορυφαίος ηθοποιός Τζον Μάλκοβιτς με την παράσταση "The Music Critic”, σε σύλληψη και δημιουργία του διάσημου βιολιστή, συνθέτη, παραγωγού και ηθοποιού Αλεξέι Ιγκούντεσμαν. Ο Ρόμπερτ Σούμαν "απλώς φαντάζεται τον εαυτό του συνθέτη", ενώ ο Γιοχάνες Μπραμς είναι "ένας μπάσταρδος χωρίς κανένα μουσικό χάρισμα" και ο Κλοντ Ντεμπισί είναι "έτσι απλά, άσχημος".

John Malkovich The Music Critic

Ο Αλεξέι Ιγκούντεσμαν δημιουργεί ένα σαρδόνιο μείγμα από τις χειρότερες -και μάλλον απροσδόκητες- μουσικές κριτικές των τελευταίων αιώνων που γράφτηκαν από τους διασημότερους μουσικούς κριτικούς του κόσμου για μερικά από τα σπουδαιότερα έργα της παγκόσμιας μουσικής και ο Τζον Μάλκοβιτς  με τρομερή επιδεξιότητα, ερμηνεύει το ρόλο του κακού κριτικού που πιστεύει ότι η μουσική του Μπετόβεν, του Σοπέν, του Προκόφιεφ και τόσων άλλων είναι απλώς κουραστική και θλιβερή. Η βραδιά κλείνει με το "Βασανιστήριο του Μάλκοβιτς", μια φρικτή κριτική που γράφτηκε κάποτε για τον ίδιο.
Στην παράσταση ερμηνεύονται ζωντανά αποσπάσματα από μουσικές των Μπαχ, Μότσαρτ, Μπετόβεν, Σοπέν, Μπραμς, Σούμαν, Ντεμπισί, Προκόφιεφ, Ιζάϊε, Καντσέλι, Πιατσόλα, καθώς και του δημιουργού της παράστασης. Στο εξαιρετικό μουσικό σύνολο που συνοδεύει τον Τζον Μάλκοβιτς συμμετέχει μεταξύ άλλων και ο διάσημος πιανίστας Hyung-ki Joo.
Η σημαντική αυτή μετάκληση αποτελεί σύμπραξη του Πολιτιστικού Οργανισμού "Λυκόφως" του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου σε συνέχεια των σπουδαίων μετακλήσεων που πραγματοποιεί από το εξωτερικό (Μόνικα Μπελούτσι, Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις, Ηρώδειο 2021 κ.ά.) και της Intershow Productions, μιας από τις σημαντικότερες εταιρείες μουσικών και χορευτικών διεθνών διοργανώσεων.

>> Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει σύντομα | Δείτε το trailer της παράστασης εδώ.

Δείτε το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Ηρωδείου

Σημαντικές παραστάσεις των τελευταίων ετών, καλοκαιρινές περιοδείες, αρχαίο δράμα, διεθνείς παραγωγές μπαλέτου αλλά και παιδικό θέαμα θα περάσουν από τη σκηνή του Ηρωδείου από τα τέλη Αυγούστου μέχρι και τα μέσα Οκτώβρη.

"The Thread” σε σκηνοθεσία και χορογραφία του Ράσελ Μάλιφαντ & μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου 30-31 Αυγούστου

"Θεσμοφοριάζουσες" του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου 1 Σεπτεμβρίου

"Contra Tempo - Αριστοφάνης-Ηρώνδας” Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας σε σύνθεση Άκη Δήμου και σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα 7 Σεπτεμβρίου

"Κάρμεν” Χορός 8 Σεπτεμβρίου

"Πέρσες” του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά 9-10 Σεπτεμβρίου

"Με του χορού τα βήματα στον τόπο μου γυρίζω" - μουσικοχορευτική παράσταση 11-12 Σεπτεμβρίου

"Ballet National de Espana” Μπαλέτο & φλαμένκο 18-19 Σεπτεμβρίου

"Μήδεια” του Ευριπίδη σε διασκευή και σκηνοθεσία του Αιμίλιου Χειλάκη και του Μανώλη Δούνια 23 Σεπτεμβρίου

"Αντιγόνη” του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις 26 Σεπτεμβρίου

"Ιφιγένεια εν Αυλίδι” του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη 30 Σεπτεμβρίου

"Ζιζέλ” Odessa National Academic Opera & Ballet Theater 1 Οκτωβρίου

"The Music Critic” με τον Τζον Μάλκοβιτς 5-6 Οκτωβρίου

"Οδύσσεια” Παιδική θεατρική παράσταση 9 Οκτωβρίου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

42 θεατρικές παραστάσεις που συνεχίζονται μετά το Πάσχα

Σημαντικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, η ελληνική δραματουργία σε πολλές διαφορετικές εκφάνσεις, ερευνητικό θέατρο, δικαστικό δράμα και μυστήριο, θέατρο έξω από το θέατρο και ιστορίες αληθινών προσώπων που ενέπνευσαν θεατρικά έργα. Όλα αυτά συμπεριλαμβάνονται στο σύνολο των θεατρικών παραστάσεων που συνεχίζονται μετά το Πάσχα, δίνοντάς μας μια ακόμα ευκαιρία για ανοιξιάτικες εξορμήσεις στη θεατρική Αθήνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
10/05/2024

"If I can not dance, I will not be a part of your revolution" δηλώνει η Μαρία Κολιοπούλου στο νέο της έργο

Στο νέο της χορογραφικό έργο μεγάλης κλίμακας, το ιδρυτικό μέλος της ομάδας Πρόσχημα συμπράττει με ερμηνεύτριες διαφορετικών ηλικιών και ικανοτήτων αναζητώντας την βαθιά απόλαυση της στιγμής.

"The last lunch" σερβίρει το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο στην Ελλάδα

Το Theatre of the No, μετά την επιτυχία της παράστασης "Περιμένοντας τον Γκοντό", παρουσιάζει τη μουσική κωμωδία του Γιόελ Γούλφχαρτ σε σκηνοθεσία του Μάνου Τσότρα.

"Ηλικία και διακρίσεις" είναι το νέο θέμα του κύκλου συζητήσεων του Εθνικού

Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας που πυροδοτεί τον διάλογο για φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα, έρχεται μία νέα συζήτηση με ελεύθερη είσοδο, όπου θα μιλήσουν μεταξύ άλλων η Μαριάννα Κάλμπαρη, η Αλίκη Αλεξανδράκη και ο Θέμης Πάνου.

To 3ο Φεστιβάλ σύγχρονου καλλιτεχνικού καμπαρέ έρχεται στο Red Jasper Cabaret Thatre

Το φεστιβάλ της καμπαρέ θεατρικής σκηνής της Κυψέλης είναι και πάλι εδώ για να προσφέρει στο κοινό δέκα ημέρες με παραστάσεις θεάτρου, χορού, cabaret acts, music performances, aerial acrobatics, drag performances και πολλά ακόμη.

Θέλω να σου κρατάω το χέρι

Οι σύγχρονες σχέσεις και οι ρόλοι των δύο φύλων μέσα σε αυτές απασχολούν το πρώτο θεατρικό έργο του Ιορδανίδη, που κινείται με άνεση στο είδος της δραμεντί και παρουσιάζεται σε ένα φυσικό όσο και προσωπικό ανέβασμα. | Powered by Uber

Η κασέτα

Ένα από τα σημαντικότερα έργα της Λούλας Αναγνωστάκη, και συνολικά της νεοελληνικής δραματουργίας, αποτυπώνει σχεδόν προφητικά, μέσα από μια οικογενειακή ιστορία, την Ελλάδα στο μεταίχμιο δύο εποχών. Ανεβαίνει από τον Μάνο Καρατζογιάννη σε μία προσεγμένη παράσταση με μερικές πολύ ωραίες ερμηνείες. | Powered by Uber