Λάμπρο Φισφή πόσο συχνά λες "Αυτά είναι";

Ο αγαπημένος κωμικός μιλά στο “α” λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του Τάε Κβον Ντο στη μεγαλύτερη παράσταση stand up comedy που έχουμε δει μέχρι σήμερα στην Ελλάδα.

Λάμπρος Φισφής

Ο Λάμπρος Φισφής, λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του Τάε Κβον Ντο στις 6 Ιουνίου για την μεγαλύτερη παράσταση της ζωής του, δίνει μια μεγάλη συνέντευξη στο "α” όπου κάνει τον απολογισμό του μετά από 10 χρόνια κωμωδίας, ενώ μας κάνει να αναρωτηθούμε πόσες φορές λέει "Αυτά είναι” στην καθημερινότητά του. Η πολύχρονη εμπειρία του συνδυάζεται με ολοκαίνουργια κείμενα, την ευχέρεια του στον αυτοσχεδιασμό, την ευελιξία του να επικοινωνεί με το κοινό, τον αυτοσαρκασμό αλλά και κάποια από τα καλύτερα -all time classic- αστεία του σε ένα σόου που πρώτη φορά θα δούμε στην Ελλάδα. Άλλωστε μετά από 3 επιτυχημένα σόλο και συνεχόμενα sold out στις παραστάσεις του δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο από εκείνον πέρα από το να ανεβάσει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά!

Λάμπρος Φισφής

Πώς αισθάνεσαι λίγες μέρες πριν την μεγαλύτερη πρόκληση που έχεις αντιμετωπίσει ως κωμικός μέχρι σήμερα;
Είμαι πάρα πολύ χαλαρός γιατί παίρνω πολλά φάρμακα! Πλάκα κάνω. Όσο περνάνε οι μέρες και πλησιάζει η παράσταση το άγχος ανεβαίνει. Η ιδέα του να παίζεις σε ένα στάδιο, να έχεις 4.000 άτομα και εσύ να είσαι ο μόνος που κοιτάει προς την λάθος πλευρά είναι λίγο φοβιστικό. Είναι σαν να μπαίνεις σε γεμάτο ασανσέρ και να μην έχεις χώρο για μανούβρα. Και να πας μέχρι τον 5ο κοιτώντας αγνώστους στα μάτια. Από την άλλη είναι και κάτι που περιμένω εδώ και πολύ καιρό. Το ετοιμάζουμε εδώ και 2 χρόνια και λόγω covid έχει πάρει 100 αναβολές. Είναι μια πρόκληση που ήθελα να αντιμετωπίσω. Το να δω πώς θα καταφέρω να κάνω τόσο κόσμο να γίνει μια παρέα για μιάμιση ώρα. Να βρω πώς μπορώ να πω αστεία που θα ενώσουν τόσο κόσμο και θα τους κάνουν να γελάνε.

Πώς δημιουργήθηκε το "Αυτά είναι”; Ξέρουμε ότι το ετοιμάζεις πολύ καιρό.
To "Αυτά είναι" έχει μέσα κείμενα που δουλεύω πολύ καιρό και όπως πάντα έχουν να κάνουν με όλα αυτά τα μικρά πράγματα της καθημερινότητάς μας που μας ενώνουν. Από το restart που κάνουμε όταν η μπατονέτα του self test μπαίνει στο υποσυνείδητο, μέχρι τους τροχονόμους που δημιουργούν την κίνηση και από την χρήση οδοντογλυφίδας σε ταβέρνα μέχρι το πώς τελικά κατάλαβα ότι έχω γίνει η μάνα μου. Κείμενα που μαζεύω εδώ και 3 χρόνια. Αυτά είναι!

Πόσο συχνά λες τη φράση "Αυτά είναι” στην καθημερινότητά σου;
Είναι μια φράση που μου αρέσει. Κάθε φορά που κάτι καλό γίνεται θα την πω. Συνήθως σαν απάντηση σε αναγγελία κάποιου νέου. Ήρθε ο ντελιβεράς πιο νωρίς απ’ ότι περιμέναμε! Αυτά είναι! Να μια θέση! Αυτά είναι! 6 Ιουνίου στο Κλειστό Φαλήρου και ο κόσμος δεν θα φοράει μάσκες οπότε επιτέλους θα τους ξανά βλέπω να γελάνε! Αυτά είναι!







 

"Σίγουρα θα έλεγα στον κόσμο να δοκιμάσει το ελληνικό stand up comedy γιατί αυτό είναι που μπορεί να δει live. Το live είναι αυτό που μετράει. Η κωμωδία είναι να την βλέπεις μαζί με κόσμο και να γίνεσαι μέρος της παρέας που δημιουργείται”.





 

Ποια είναι η αποτίμησή σου μετά από 10 χρόνια στην υπηρεσία της κωμωδίας; Υπάρχει κάτι που θα έκανες διαφορετικά;
Μετά από 10 χρόνια στον χώρο της κωμωδίας νιώθω χαρούμενος. Γιατί παίρνω πολλά φάρμακα. Πλάκα κάνω. Το γεγονός ότι κάνω τον κόσμο να γελάει που ήταν το όνειρό μου και έχω κάπως καταφέρει να ζω από αυτό είναι σίγουρα ό, τι καλύτερο θα μπορούσα να ελπίζω όταν ξεκίνησα. Σίγουρα κάτι που θα έκανα διαφορετικά θα ήταν να είχα ξεκινήσει πιο νωρίς το stand up comedy. Πέρασαν αρκετά χρόνια από τότε που μου γεννήθηκε η επιθυμία να ασχοληθώ με την κωμωδία μέχρι να ανέβω σε σκηνή και να το προσπαθήσω. Συγνώμη λάθος απάντηση. Νομίζω πρέπει να πω ότι δεν θα έκανα τίποτα διαφορετικά γιατί όλα όσα έχουν συμβεί είναι αυτά που με έκαναν να φτάσω ως εδώ. Ναι αυτό ακούγεται πιο κουλ. 

 

Λάμπρος Φισφής

 

Πόσο σε γεμίζει η επαφή με το κοινό;
Για όλους τους κωμικούς η επαφή με το κοινό είναι το ναρκωτικό τους. Χωρίς αυτό αρχίζεις και έχεις συμπτώματα στέρησης. Τα 2 χρόνια του covid ήταν πολύ δύσκολα γιατί δεν μπορούσαμε να βρούμε κόσμο να τους πούμε τα αστεία μας. Άρχιζες να τα λες σε κατοικίδια. Έπιασα τον εαυτό μου να δοκιμάζω αστεία στην κόρη μου που ήταν 5 χρονών. Η κωμωδία είναι κάτι που θέλει την επαφή. Το live. 

Έχει γίνει το stand up σταθερή επιλογή ψυχαγωγίας για τους Έλληνες;
Ναι ξεκάθαρα. Πριν μερικά χρόνια το Αθηνόραμα μάς έδωσε και δική μας κατηγορία. Ιστορική καταξίωση. Το stand up comedy θεωρώ ότι τα τελευταία 10 χρόνια είναι το είδος που έχει κερδίσει το περισσότερο κοινό. Επίσης έχει ανοίξει ηλικιακά και πιάνει τα πάντα. Έχει γίνει οριακά mainstream και αυτό είναι πολύ ωραίο.  

Λάμπρος Φισφής

Πώς μπήκε το stand up στη ζωή σου; Υπάρχει κάποιος κωμικός που σε έχει επηρεάσει;
Μπήκε μέσα από μια βιντεοκασέτα. Αυτές που νοικιάζαμε από το βιντεοκλάμπ. Αυτές που τις επέστρεφες και σου λέγανε την έχετε γυρίσει στην αρχή; Αυτές που αν ξεχνούσες να τις επιστρέψεις μπορεί να δημιουργούσες τεράστιο χρέος στο όνομα σου που ήθελε δάνειο για να το ξεπληρώσεις. Τελοσπάντων, η κασέτα ήταν η παράσταση "Raw” του Eddie Murphy. Ένας άνθρωπος, ένα μικρόφωνο. Με εντυπωσίασε το πώς ένας άνθρωπος με μόνο ένα μικρόφωνο με έκανε να γελάσω πιο πολύ από οτιδήποτε είχα δει ποτέ στην ζωή μου. 

Ποιους κωμικούς του εξωτερικού θαυμάζεις και ποιον θα σύστηνες στο κοινό να παρακολουθήσει;
Η κωμωδία είναι πολύ προσωπικό πράγμα. Ο καθένας έχει και άλλο γούστο στο χιούμορ. Κωμικοί που αρέσουν σε εμένα μπορεί να μην αρέσουν σε κάποιον άλλο. Σίγουρα θα έλεγα στον κόσμο να δοκιμάσει το ελληνικό stand up comedy γιατί αυτό είναι που μπορεί να δει live. Και όπως είπα και πιο πάνω το live είναι αυτό που μετράει. Η κωμωδία είναι να την βλέπεις μαζί με κόσμο και να γίνεσαι μέρος της παρέας που δημιουργείται. 


Ποιες θεματικές αγαπάς περισσότερο και ποιές αποφεύγεις στις παραστάσεις σου;
Είναι ανάλογα την περίοδο της ζωής μου. Οι θεματικές αλλάζουν ανάλογα με το τι βιώνεις. Σίγουρα τα τελευταία χρόνια μια αγαπημένη μου θεματική είναι τα παιδιά. Λατρεύω να παραπονιέμαι για τα παιδιά μου. Και απ’ ότι καταλαβαίνω ο κόσμος λατρεύει να ακούει για το πόσο υποφέρεις ως γονιός. Άλλα θέματα που μου αρέσουν πολύ στο "Αυτά είναι" είναι η κίνηση στους δρόμους, το bullying, το σεξ στο ντους και το πόσο τυχεροί είμαστε που ζούμε ακόμα όσοι από εμάς γεννηθήκαμε την δεκαετία του ‘80. Δεν υπάρχει κάποιο θέμα που αποφεύγω απλά υπάρχουν πολλά θέματα που δεν έχω κάτι να πω. 

Πώς εξελίσσονται οι "100” που παρουσιάζεις στο Star; Έμαθες τελικά "Τί λαός είμαστε”;
"Οι 100" πάνε πάρα πολύ όμορφα. Είναι ένα πρότζεκτ που πατάει πάνω στην καθημερινότητα και πιάνει όπως και το stand up comedy τις μικρές λεπτομέρειες που όλοι μας βιώνουμε αλλά δεν τους δίνουμε την σημασία που πρέπει. Ανούσια debate, δημοσκοπήσεις χωρίς νόημα και ερωτήσεις που δεν ξέραμε καν ότι θέλαμε να μάθουμε την απάντηση. Είναι ένα είδος κωμωδίας που έχει καιρό να παίξει στην τηλεόραση και ο κόσμος απ’ ότι φαίνεται ως τώρα το έχει αγαπήσει. Όσο για το τι λαός είμαστε αυτό θέλει τουλάχιστον 10 σεζόν για να απαντηθεί. 

 

Λάβετε μέρος στον διαγωνισμό του "α" για να δείτε την παράσταση εδώ.



Δείτε το trailer της παράστασης "Αυτά είναι" εδώ.

 

Προπώληση μέσω viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Αυτά είναι

  • Stand up Comedy

Το μεγαλύτερο σόου της καριέρας του ετοίμασε ο γνωστός κωμικός κι ένας από τους κατεξοχήν εκπροσώπους της σκηνής του stand-up στην Ελλάδα, σχολιάζοντας κάθε έκφανση της καθημερινότητας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
24/04/2024

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.

Θέατρο Κάτω Από Τη Γέφυρα: Αυτές είναι οι τρεις παραστάσεις του που κατεβάζουν αυλαία

Μία φουτουριστική παράσταση αλλά και δύο έργα που απευθύνονται στους μικρούς θεατές ολοκληρώνουν τον κύκλο τους στον χώρο την Κυριακή των Βαΐων.

Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου: Ολοκληρώθηκε η σημαντική πρωτοβουλία της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Oι φοιτήτριες σκηνοθεσίας Γεωργία Διάκου, Αριάδνη Ζούπινα, Αλεξία Παραμύθα και Ειρήνη Σεβαστοπούλου, που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου στην Ελευσίνα, μιλούν στο "α".

Δήμος Αβδελιώδης: "Στο θέατρο πάμε πρωτίστως για να νιώσουμε"

Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης μιλά στο "α" με αφορμή την "Απολογία του Σωκράτη" που ανεβάζει στην αρχαία ελληνική γλώσσα (26-27/4) αλλά και το "Όνειρο στο κύμα / Έρως ήρως" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (29/4), που παρουσιάζονται στη νέα θεατρική σκηνή που φέρει το όνομά του στο ιστορικό Studio New Star Art Cinema.