
Το Christmas Theater (γνωστό και ως City Theater) δεν αποτελεί πλέον θεατρικό προορισμό μόνο για την περίοδο πριν και μετά τα Χριστούγεννα, αλλά και για την άνοιξη, καθώς μικρές αλλαγές στον χειμωνιάτικο προγραμματισμό του, αλλά και νέες παραγωγές (όπως το "Moby Dick The Musical") "έσπρωξαν" την παρουσίαση της φαντασμαγορικής παράστασης "Shaolin The Legend" που μπορεί να απολαύσει εξίσου όλη η οικογένεια στις αρχές Μαΐου, ενώ όπως πληροφορηθήκαμε το μουσικοχορευτικό "Dancing in the rain 3" που είχε προγραμματιστεί για τις 6 Μαΐου μετατίθεται για τον Οκτώβριο λόγω τροποποίησης της περιοδείας της παράστασης.
Οι μοναχοί Σαολίν από την Κίνα που είδαμε στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, έρχονται στην Αθήνα με την παράσταση "Shaolin The Legend" στις 7 Μαΐου. Η μυσταγωγική ατμόσφαιρα της παράστασης με αναμμένα κεριά και ανατολίτικα στοιχεία δημιουργούν το ιδανικό σκηνικό για να γνωρίσουμε την πολεμική τέχνη των Σαολίν και τη φιλοσοφία τους μέσα από την οποία αποδεικνύουν ποια είναι η πραγματική δύναμη της ανθρώπινης ψυχής αλλά και του σώματος.

Ιδρυτής της τέχνης τους υπήρξε ο βουδιστής μοναχός Μποντιντάρμα, ο οποίος εφηύρε ένα σύστημα ψυχοσωματικής πειθαρχίας, το οποίο αργότερα μετασχηματίστηκε στα διάφορα είδη πολεμικών τεχνών της Ανατολής. Σε αυτό το σύστημα βασίστηκαν και οι 1.500 ετών Σαολίν, οι οποίοι θεωρούνταν οι κατεξοχήν ολοκληρωμένοι τεχνίτες της μάχης που έφεραν το πνεύμα του κινεζικού λαού σε κάθε του έκφανση.

Το υπερθέαμα χορού που έχει κόψει περισσότερα από 1.000.000 εισιτήρια στις παγκόσμιες περιοδείες του και έχουν παρακολουθήσει στην Ελλάδα 5.000 θεατές, "Dancing in the rain" επιστρέφει στην Αθήνα στις 26 Οκτωβρίου για να μας υπενθυμίσει ότι ακόμα κι αν έρθει η βροχή εμείς οφείλουμε να συνεχίσουμε να χορεύουμε! Το φθινόπωρο, οι 11 σολίστες χορευτές του μπαλέτου που έχουν αποδείξει περίτρανα ότι ο χορός δεν γνωρίζει όρια, αλλά μόνο πώς να τα διευρύνει, ανεβαίνουν για τρίτη φορά στη σκηνή του Christmas Theater και πειραματίζονται σε νέες χορογραφίες που αποπνέουν αισθησιασμό, χιούμορ, ρομαντισμό και έντονα συναισθήματα.

Με αφετηρία την Αγία Πετρούπολη, η παράσταση μας ταξιδεύει από το Λονδίνο, το Παρίσι, το Βερολίνο και το Άμστερνταμ μέχρι το Ταλίν, το Ελσίνκι και τη Ρίγα μέσα από το χορό, υπό τους ήχους μεγάλων μουσικών επιτυχιών, funky jazz, tap dance, break dance και r’n’b ρυθμούς, γνωστές μελωδίες από κινηματογραφικές ταινίες και παραδοσιακά κομμάτια. Εντυπωσιακές προβολές και φωτισμοί ντύνουν όλες τις χορογραφίες. Το νερό και η αίσθηση της βροχής επί σκηνής συνδυάζονται με τις εξαιρετικές χορευτικές ικανότητες των περφόρμερ, δημιουργώντας μια απαράμιλλη ατμόσφαιρα που παρασύρει το κοινό.
Περισσότερες πληροφορίες
Dancing in the rain 3
Έντεκα σολίστες του κλασικού μπαλέτου πειραματίζονται πάνω σε σύγχρονες χορογραφίες κάτω από τη βροχή –και όχι μόνο–, συνοδεία γνωστών τραγουδιών.
Shaolin The Legend
Οι αυθεντικοί Σαολίν γιορτάζουν 30 χρόνια σε περιοδείες σε όλο τον κόσμο και έρχονται στην Ευρώπη. Πετάνε στον αέρα, εντυπωσιάζουν με τα σπαθιά τους, σπάνε πέτρες στο σώμα ή το κεφάλι τους, ακουμπάνε τα σώματά τους πάνω σε λόγχες και όλα αυτά σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα με αναμμένα κεριά και εντυπωσιακές προβολές. Η μοναδική αυτή παράσταση μας οδηγεί στον μυστηριώδη κόσμο των μοναχών Σαολίν και του Ζεν Βουδισμού. Αφηγείται την ιστορία του ναού, δείχνει την εκπαίδευση των μοναχών σε εντυπωσιακές εικόνες, που γυρίστηκαν στο ιερό βουνό Σονγκ Σαν και στον αρχικό ναό, και ακολουθεί τα βήματα του ιδρυτή του Ζεν, Μποντιντάρμα. Είκοσι δάσκαλοι και σαμί (μαθητές), με επικεφαλής τον 75χρονο δάσκαλό τους δείχνουν τις απίστευτες ικανότητές τους, που μοιάζουν πέρα από τα όρια της φυσικής.