Τι θα δούμε φέτος στα «Αισχύλεια» στην Ελευσίνα

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ που γίνεται κάθε χρόνο (Αύγουστος-Σεπτέμβριος) στην Ελευσίνα με ξεχωριστές συναυλίες και θεατρικά.

Τι θα δούμε φέτος στα «Αισχύλεια» στην Ελευσίνα

Και φέτος θα γίνει κανονικά – μέσα στο πλαίσιο της δεδομένης γενικότερης «κανονικότητας», φυσικά – το Φεστιβάλ Αισχύλεια 2020 στην Ελευσίνα. Ένα φεστιβάλ ιστορικό για την πολιτιστική ταυτότητα της πόλης που, από φέτος, τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού μειώνοντας μάλιστα το εισιτήριο από τα 12 στα 8 ευρώ.

Τι θα δούμε φέτος στα «Αισχύλεια» στην Ελευσίνα - εικόνα 1

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται από 24 Αυγούστου έως 21 Σεπτεμβρίου στο Παλαιό Ελαιουργείο, έναν χώρο που έχει συνδεθεί με τα Αισχύλεια και έχει αγαπηθεί από το κοινό. Φέτος είναι διαμορφωμένο ώστε να εναρμονίζεται με τα μέτρα ασφαλείας κατά του Covid-19.

Τα ονόματα που παρελαύνουν από το Φεστιβάλ Αισχύλεια 2020 είναι δυνατά, όπως Ελευθερία Αρβανιτάκη (με τον Γιάννη Κότσιρα), Δήμητρα Γαλάνη, Φωτεινή Δάρρα, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Κώστας Μακεδόνας (με την Ρίτα Αντωνοπούλου), Σωκράτης Μάλαμας, Νατάσσα Μποφίλιου, κ. ά. ενώ και οι θεατρικές παραστάσεις είναι από αυτές που θα συζητηθούν, όπως «Λυσιστράτη» (Εθνικό Θέατρο), «Όρνιθες» (ΚΘΒΕ), «Πέρσες» (Εθνικό Θέατρο), «Αντιγόνη» (Ομάδα Σημείο Μηδέν), «Όρνιθες- Η πολιτεία των πουλιών» (Ομάδα Μαγικές Σβούρες), «Ως την άκρη του κόσμου» της Μαρίας Παπαγιάννη, σε μουσική Θάνου Μικρούτσικου (Oμάδα C for Circus).

Ακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ:

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το έγγραφο παρακαλώ πατήστε το ακόλουθο link Πρόγραμμα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι θεατρικές παραστάσεις που θα δούμε στην πόλη τον Σεπτέμβριο

Υποδεχόμαστε το φθινόπωρο με παραστάσεις που ανυπομονούμε να δούμε σε κάθε γωνιά της πόλης. Και μην ξεχνάτε πως μπορείτε να φτάσετε εύκολα και με ασφάλεια σε όλες, καλώντας απλώς ένα UberTaxi.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/09/2025

Λίντα Καπετανέα: Η δύναμη του χορού στο τιμόνι της ΚΣΟΤ

Η Λίντα Καπετανέα επιστρέφει εκεί όπου ξεκίνησαν όλα, στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης. Ως νέα διευθύντρια αναλαμβάνει να ενώσει εμπειρία και όραμα, δίνοντας στους σπουδαστές μια υπόσχεση για δημιουργία, εξωστρέφεια και ανανέωση.

120+ θεατρικές επαναλήψεις θα δούμε τη σεζόν 2025-26

Με την τάση των επαναλήψεων να υπερισχύει ξεκινά η φετινή θεατρική σεζόν. Περισσότερες από πενήντα παραστάσεις ετοιμάζονται για πρεμιέρα για δεύτερη, τρίτη, ενδέκατη χρονιά ή και παραπάνω.

Που θα συνεργαστούν Αθερίδης, Τρικαλιώτη, Βολιώτη;

Τη σεζόν 2025-26, στη σκηνή του Μικρού Παλλάς η Βίκυ Βολιώτη σκηνοθετεί και συμπρωταγωνιστεί με τους εξίσου αγαπημένους ηθοποιούς Πέγκυ Τρικαλιώτη και Θοδωρή Αθερίδη.

"Δον Ζουάν"": 3 τελευταίες open-air βραδιές για τον Πάνο Βλάχο στην Αθήνα

Δείτε καινούργιες φωτογραφίες από την επιτυχημένη παράσταση της Λητώς Τριανταφυλλίδου και του Πάνου Βλάχου με τον ίδιο στον ομώνυμο ρόλο και τους Κώστα Φιλίππογλου, Παναγιώτη Κατσώλη, Ηλέκτρα Φραγκιαδάκη, Ειρήνη Μπούνταλη κ.ά.

Ο Αλέξανδρος Τσουβέλας προσπαθεί για λίγο ακόμη να μας πείσει πως δεν είναι 'Εξωγήινος'

Τρεις τελευταίες παραστάσεις σε αθηναϊκό έδαφος για την πιο πρόσφατη παράσταση του δημοφιλούς κωμικού.

"Annie": Αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση στο Παλλάς

Δείτε φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση του πολυβραβευμένου μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ που ανεβάζει για τέταρτη φορά η Θέμις Μαρσέλλου με all star θίασο.