Ένα «Πάρκινγκ» για τον Ορέστη Τζιόβα στο θερινό Λαμπέτη

Για λίγες μόνο παραστάσεις παρουσιάζεται ο μονόλογος του Θανάση Ταταύλαλη στη θεατρική ταράτσα των Αμπελοκήπων.

Ένα «Πάρκινγκ» για τον Ορέστη Τζιόβα στο θερινό Λαμπέτη

Ο κινηματογραφιστής (κι ενίοτε ηθοποιός) Θανάσης Ταταύλαλης, με δύο ταινίες μεγάλου μήκους και πολλές μικρού μήκους στο ενεργητικό του, συμπράττει ακόμα μια φορά με τον εξίσου Θεσσαλονικιό ηθοποιό Ορέστη Τζιόβα, στο «Πάρκινγκ». Μετά από έναν επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων στο Faust της Αθήνας αλλά και στη Θεσσαλονίκη, ο αυτοβιογραφικός μονόλογος σε σκηνοθεσία και κείμενο του Θανάση Ταταύλαλη παρουσιάζεται στη θεατρική ταράτσα του θερινού Λαμπέτη καθημερινά από 11 έως 20 Ιουλίου.

Ένα «Πάρκινγκ» για τον Ορέστη Τζιόβα στο θερινό Λαμπέτη - εικόνα 1

Ένα μουντό γκρίζο πάρκινγκ σε μια παρηκμασμένη πόλη γίνεται η αφετηρία ενός ανθρώπου για ένα εσωτερικό ταξίδι που θα τον οδηγήσει στην αυτογνωσία, καθώς αποφασίζει να πάρει τη ζωή του στα χέρια του και να δώσει νέα έννοια σε αυτό που αποκαλούμε τύχη και πεπρωμένο. Όπως αναρωτιέται ο σκηνοθέτης μέσα από τον υπαρξιακό αυτό μονόλογο: «Τι σημαίνει αποκάλυψη; Τι σημαίνει τύχη; Πού τελειώνει ένας ηδονικός εφιάλτης; Κύριοι. Ακούστε. Σε ένα δευτερόλεπτο βρήκα τη λύση που έψαχνα. Και το αστείο; Ενώ μέχρι τότε είχα απόλυτη εμπιστοσύνη στην ικανότητα μου να διαχειρίζομαι τα προβλήματα και τις κρίσεις που μου προέκυπταν, η λύση ήταν μια εντελώς άλλη. Μια... πως το λένε; Αποκάλυψη. Είχα ξανασκεφτεί αυτή τη λέξη αλλά κύριοι, σας βεβαιώνω πως κι εσείς ίσως να μην ξέρετε τι σημαίνει».

Ένα «Πάρκινγκ» για τον Ορέστη Τζιόβα στο θερινό Λαμπέτη - εικόνα 2

Τα σκηνικά υπογράφουν ο Τζώρτζης Ταταύλαλης και η Ζωή Αρβανίτη, τα κοστούμια η Ελεάνα Θαλασσούδη, τη μουσική ο Κωστής Κόντος και τους φωτισμούς ο Νύσος Βασιλόπουλος.

i Η προπώληση μέσω viva.gr θα ξεκινήσει σύντομα

Περισσότερες πληροφορίες

Πάρκινγκ

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 65 '

Ένας αυτοβιογραφικός μονόλογος, που εξερευνά το δίπολο επιθυμία - κοινωνική σύμβαση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι θεατρικές παραστάσεις που θα δούμε στην πόλη τον Σεπτέμβριο

Υποδεχόμαστε το φθινόπωρο με παραστάσεις που ανυπομονούμε να δούμε σε κάθε γωνιά της πόλης. Και μην ξεχνάτε πως μπορείτε να φτάσετε εύκολα και με ασφάλεια σε όλες, καλώντας απλώς ένα UberTaxi.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/09/2025

Λίντα Καπετανέα: Η δύναμη του χορού στο τιμόνι της ΚΣΟΤ

Η Λίντα Καπετανέα επιστρέφει εκεί όπου ξεκίνησαν όλα, στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης. Ως νέα διευθύντρια αναλαμβάνει να ενώσει εμπειρία και όραμα, δίνοντας στους σπουδαστές μια υπόσχεση για δημιουργία, εξωστρέφεια και ανανέωση.

120+ θεατρικές επαναλήψεις θα δούμε τη σεζόν 2025-26

Με την τάση των επαναλήψεων να υπερισχύει ξεκινά η φετινή θεατρική σεζόν. Περισσότερες από πενήντα παραστάσεις ετοιμάζονται για πρεμιέρα για δεύτερη, τρίτη, ενδέκατη χρονιά ή και παραπάνω.

Που θα συνεργαστούν Αθερίδης, Τρικαλιώτη, Βολιώτη;

Τη σεζόν 2025-26, στη σκηνή του Μικρού Παλλάς η Βίκυ Βολιώτη σκηνοθετεί και συμπρωταγωνιστεί με τους εξίσου αγαπημένους ηθοποιούς Πέγκυ Τρικαλιώτη και Θοδωρή Αθερίδη.

"Δον Ζουάν"": 3 τελευταίες open-air βραδιές για τον Πάνο Βλάχο στην Αθήνα

Δείτε καινούργιες φωτογραφίες από την επιτυχημένη παράσταση της Λητώς Τριανταφυλλίδου και του Πάνου Βλάχου με τον ίδιο στον ομώνυμο ρόλο και τους Κώστα Φιλίππογλου, Παναγιώτη Κατσώλη, Ηλέκτρα Φραγκιαδάκη, Ειρήνη Μπούνταλη κ.ά.

Ο Αλέξανδρος Τσουβέλας προσπαθεί για λίγο ακόμη να μας πείσει πως δεν είναι 'Εξωγήινος'

Τρεις τελευταίες παραστάσεις σε αθηναϊκό έδαφος για την πιο πρόσφατη παράσταση του δημοφιλούς κωμικού.

"Annie": Αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση στο Παλλάς

Δείτε φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση του πολυβραβευμένου μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ που ανεβάζει για τέταρτη φορά η Θέμις Μαρσέλλου με all star θίασο.