Αποκλειστικό: η πρώτη συνέντευξη του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου

Χαλαρός και ακούραστος, ο γνωστός σκηνοθέτης του Θεάτρου του Νέου Κόσμου δίνει την πρώτη του μεγάλη συνέντευξη ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου στην Ιλειάνα Δημάδη και δείχνει αποφασισμένος ν’ αφήσει τη σφραγίδα του!

Αποκλειστικό: η πρώτη συνέντευξη του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου

Τελείες δεν ξέρει να βάζει. Ο λόγος του είναι χειμαρρώδης. Δηλώνει πως έχει πολλές επιθυμίες όσο και ελλείψεις. Φεστιβάλ, όμως, μάλλον ξέρει να κάνει και, μάλιστα, μέσα σε λίγες εβδομάδες. Χαλαρός και ακούραστος, ο γνωστός σκηνοθέτης του Θεάτρου του Νέου Κόσμου δίνει την πρώτη του μεγάλη συνέντευξη ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου στην Ιλειάνα Δημάδη και δείχνει αποφασισμένος ν’ αφήσει τη σφραγίδα του!

«Δεν με τρομάζει αυτή η θέση. Δεν πανικοβάλλομαι. Δεν έχω χάσει το χιούμορ μου. Από τη στιγμή που ο Γιώργος Λούκος αποπέμφθηκε, ξεκίνησε ένα είδος εμφυλίου πολέμου, με τον καλλιτεχνικό και το δημοσιογραφικό κόσμο μοιρασμένο σε στρατόπεδα.

Με το άδοξο τέλος της υπόθεσης Φαμπρ κατέβηκαν κάπως οι τόνοι. Ένιωσα την υποχρέωση, σε μια φάση διάλυσης, να πιάσω από το έδαφος την πεταμένη σκυτάλη και να τη σηκώσω. Και θα την κρατήσω μέχρι να την παραδώσω» μας λέει.

Αναζητήστε την στο τεύχος που κυκλοφορεί στα περίπτερα στις 19/5.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Για τον Γιάννη Χουβαρδά, ο 'Ιβάνοφ' είναι καθρέφτης της εποχής και της ψυχής μας

Ο "Ιβάνοφ!" του Τσέχοφ ζωντανεύει στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά (από 23/1), αποκαλύπτοντας την αιώνια πάλη του ανθρώπου με τη ματαιότητα, την ηθική συνείδηση και την κατάθλιψη. Ο σκηνοθέτης Γιάννης Χουβαρδάς μιλά για την παράσταση που συνδυάζει τραγωδία, κωμωδία και μουσική, αποκαλύπτοντας καθρέφτες του δικού μας εσωτερικού κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
17/01/2026

"αθανασία": Όταν η πίστη πρωταγωνιστεί στη νέα παράσταση της Νεφέλης Μαϊστράλη

Θυμάστε την Αγία Αθανασία του Αιγάλεω; Την πίστη, τα θαύματα και το σκάνδαλο; Η ιστορία επιστρέφει στη σκηνή μέσα από το νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη, "αθανασία", σε σκηνοθεσία Θανάση Ζερίτη, με πρωταγωνίστρια την Έλλη Τρίγγου.

Έφυγε από τη ζωή η Μέλπω Ζαρόκωστα

Πέθανε σε ηλικία 93 ετών η ηθοποιός Μέλπω Ζαρόκωστα, αφήνοντας πίσω της μια σημαντική πορεία στο ελληνικό και ομογενειακό θέατρο, με θεατρικούς ρόλους, τηλεοπτικές εμφανίσεις και διεθνείς σπουδές στην υποκριτική.

Η κωμική όπερα Φάλσταφ επιστρέφει για έξι παραστάσεις στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Στις 15, 18, 21, 26 Φεβρουαρίου και στις 1, 5 Μαρτίου αναβιώνει το κύκνειο άσμα του Βέρντι, που πρωτοπαρουσιάστηκε στη Σκάλα του Μιλάνου το 1893.

Ο Sidi Larbi Cherkaoui έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής να χορέψει ενάντια στη βία και τη λήθη

Ένα συγκλονιστικό έργο μνήμης και συμφιλίωσης από τον Sidi Larbi Cherkaoui θα δούμε στο Φεστιβάλ της Ανοιξης του Μεγάρου Μουσικής. Ο χορός, η ζωντανή μουσική και η εικαστική δύναμη ενώνονται σε μια τελετουργία ταυτότητας, απώλειας και ανθρωπιάς.

"Ο Γιάννης το βούδι": Η αθέατη ιστορία ενός παιδιού ζωντανεύει στο Ίδρυμα 'Μιχάλης Κακογιάννης'

Το συνταρακτικό έργο της Ευαγγελίας Γατσωτή 'Ο Γιάννης το βούδι' επιστρέφει για λίγες μόνο παραστάσεις για να μας θυμίσει πόσο βαθιά μέσα μας ριζωμένα είναι τα αγκάθια της "μικρής" μας κοινωνίας.

"Μάκβεθ" από την Κατερίνα Ευαγγελάτου με Γάλλο και Καραμπέτη

Μετά από μια καθοριστική και ουσιαστική πορεία στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, η Κατερίνα Ευαγγελάτου επιστρέφει σε έναν χώρο που δεν είναι απλώς τόπος δημιουργίας, αλλά κομμάτι της θεατρικής της μνήμης. Το Αμφι-Θέατρο ανοίγει ξανά έναν κύκλο συνέχειας, με σεβασμό στην ιστορία του και βλέμμα στραμμένο στο παρόν.