Με μια νέα έκθεση εγκαινιάζεται το φεστιβάλ "Modern Love" στο ΕΜΣΤ

Η κολεκτίβα Nest παρουσιάζει το νέο της πρότζεκτ «Stories of Our Lives: in Search of Queer Sanctuaries».

Anthony Muisyo More Than Words

Το ΕΜΣΤ παρουσιάζει ένα τριήμερο φεστιβάλ καθώς η έκθεση "Modern Love: Αγάπη στα Χρόνια της Ψυχρής Οικειότητας" πλησιάζει στο τέλος της. Κατά τη διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου θα λάβει χώρα ένα πλούσιο πρόγραμμα ομιλιών, πάνελ, προβολών, μουσικής και παραστάσεων που εξετάζουν, όπως και η έκθεση, τη σχέση του ανθρώπου με την τεχνολογία, εστιάζοντας ιδιαίτερα στον έρωτα και τις στενές ανθρώπινες σχέσεις στην εποχή του ύστερου καπιταλισμού, της παγκοσμιοποίησης, της ψηφιακής συνδεσιμότητας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. 

Διαβάστε Επίσης

Συμμετέχουν μεταξύ άλλων: Gabriel Abrantes, Melanie Bonajo, Maja Borg, Nathalie Dixon, Sunny Dolat, Arjon Dunnewind, Cecile B. Evans, Nick Fox, Johan Grimonprez, Κυριακή Γονή, Srećko Horvat, Juliet Jacques, Βάλερυ Κοντάκου, Ariane Loze, Jonas Lund, Lauren Lee McCarthy, Kyle McDonald, Marge Monko, Nora Ó Murchu, The Nest Collective, Δημήτρης Παπανικολάου, Shelly Silver,  Έρικα Σκούρτη, Εύα Στεφανή, Θεόφιλος Τραμπούλης, Μαρία Τσάγκαρη.

Το φεστιβάλ θα ξεκινήσει την Παρασκευή 29/9 με τα εγκαίνια της έκθεσης "Stories of Our Lives: in Search of Queer Sanctuaries" (Ιστορίες της ζωής μας: σε αναζήτηση queer καταφυγίων) της καλλιτεχνικής ομάδας Nest και την πρεμιέρα της ταινίας της κολλεκτίβας "Stories of Our Lives", στην Ελλάδα. Μέσα από τη μακροχρόνια εμπλοκή της με την queer κοινότητα της Κένυας, η διεπιστημονική κολεκτίβα έχει γίνει μάρτυρας της βίαιης, απαξιωτικής μεταχείρισης που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι Αφρικανικές non-binary κοινότητες, καθώς και της αντίστασης και των στρατηγικών που αναπτύσσουν, ενώ μάχονται αποφασιστικά για ένα καλύτερο μέλλον με ίσα δικαιώματα. Μέσα από την παρουσίαση φωτογραφιών, εικονογραφήσεων, ηχοτοπίων και αποσπάσματα κειμένων που απομαγνητοφωνήθηκαν από εκατοντάδες προσωπικές συζητήσεις, η έκθεση επιχειρεί να πλαισιώσει τις queer εκφράσεις στην Κένυα και να αναδείξει τις εγγενείς αντιφάσεις της queer ζωής στην Αφρική, καθώς και να δημιουργήσει μια σύγχρονη κατανόηση της βιωμένης πραγματικότητας της χώρας. Περισσότερα για την έκθεση εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου. Λόγω περιορισμένης χωρητικότητας, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη μόνο για το φεστιβάλ και όχι για τις εκθέσεις του μουσείου, για τις οποίες χρειάζεται εισιτήριο.
 
Το φεστιβάλ θα είναι στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. Ταυτόχρονη διερμηνεία από τα αγγλικά θα υπάρχει σε όλες τις ομιλίες και τα πάνελ συζητήσεων. Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι υποτιτλισμένες στα ελληνικά.

@ φωτογραφίας εξωφύλλου: Anthony Muisyo, Εικονογράφηση για την επερχόμενη έκδοση "More Than Words" - μια συλλογή εικονογραφημένων queer ιστοριών της κολεκτίβας Nest. Ευγενική παραχώρηση του καλλιτέχνη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ)

Λεωφ. Καλλιρρόης & Αμ. Φραντζή (πρώην εργοστάσιο Φιξ)
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ο Δήμος Αθηναίων συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Δωρεάν εκδηλώσεις στα μουσεία, στις βιβλιοθήκες και στους χώρους πολιτισμού του Δήμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/05/2024

Η Βένια Δημητρακοπούλου "σμιλεύει τον έρωτα" στην γκαλερί Κουρντ

Από τα ηχητικά έργα και το βίντεο με την άυλη υπόσταση, μέχρι τις σχεδιασμένες με σινική μελάνη δίνες, τις γραμμές, τις λέξεις, τα χειρόγραφα κείμενα και τις γλυπτικές μορφές σε μικρή ή μεγάλη κλίμακα, περικλείουν χνάρια μιας αυτοενδοσκόπησης και αναπόλησης.

"Colors & Minds": Το βιωματικό εικαστικό πρόγραμμα του ΕΜΣΤ γίνεται έκθεση

Το πρόγραμμα αξιοποίησε την τέχνη ως δίαυλο επικοινωνίας, για την κατανόηση και την αποδοχή του κόσμου γύρω μας, με στόχο τη δημιουργία μιας κοινωνίας πιο φιλικής για όλους.

"Τα παιχνίδια του ΤΗΛΕΜάΧΟΥ": Ο κόσμος της Ιλιάδας και της Οδύσσειας σε μια πρωτογενή σύλληψη

Στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών εγκαινιάζεται η νέα έκθεση ζωγραφικής του Στέφανου Ζαννή.

Ο Όμαρ Ζαφάρ κάνει "Ζωγραφική πέρα από τη Ζωγραφική"

Ο καλλιτέχνης προσκαλεί τον θεατή να ενωθεί με τα έργα για να γιορτάσει τη μεταμορφωτική δύναμη της τέχνης, να εμπνεύσει, να προκαλέσει και να σφυρηλατήσει συνδέσμους που αντηχούν μεταξύ των πολιτισμών και των γενεών.

Επιστημονικές συναντήσεις στο ΕΑΜ για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.

Στα διηγήματα του Θεοδόση Μίχου πρωτεύουσα της πόλης είναι ένα μπαρ

Η συλλογή διηγημάτων "Ένα για το δρόμο" από τις εκδόσεις Μεταίχμιο είναι το τρίτο βιβλίο του γνωστού δημοσιογράφου Θεοδόση Μίχου.