Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη»

Από το 2007 στεγάζεται στη νέα πτέρυγα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ενώ ανακαινίστηκε τον Μάιο του 2013, αναβαθμίζοντας τον χώρο της σε ένα ευχάριστο, σύγχρονο περιβάλλον. Στην συλλογή της διαθέτει χιλιάδες βιβλία και παρτιτούρες, σε τόμους και μικροφίλμ, 545 τίτλους περιοδικών, ηλεκτρονικές εκδόσεις, χειρόγραφα αλλά και βιβλία για τις καλές τέχνες, το θέατρο, τη λογοτεχνία, τη φιλοσοφία. Επικεντρώνεται στη Δυτική Μουσική, ενώ σχετικά με την Ελληνική Μουσική καλύπτει την αρχαία, τη βυζαντινή, τη δημοτική, τη ρεμπέτικη και τη λόγια μουσική. Υπάρχει δυνατότητα φωτοτυπιών ενώ αν γίνετε μέλη (με ετήσια συνδρομή) μπορείτε και να δανειστείτε τους τίτλους που περιλαμβάνει. Υπάρχει δυνατότητα φωτοτυπιών στην βιβλιοθήκη αλλά δεν λειτουργεί ως δανειστική.

Εκθέσεις

100 χρόνια Γιώργος Χατζηνίκος

  • Αφιερώματα

Γιορτάζοντας εκατό χρόνια από τη γέννηση του σπουδαίου Γιώργου Χατζηνίκου, η Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη" παρουσιάζει μια οπτική και ακουστική αφήγηση της ζωής του διαπρεπή στην Ελλάδα και το εξωτερικό Έλληνα σολίστ, διευθυντή ορχήστρας και μουσικοπαιδαγωγού. Η έκθεση φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα προσωπικό βίωμα για τον κάθε έναν που θα βρεθεί να στέκεται εμπρός της. Τα εκθέματα επιλέχθηκαν μέσα από ένα "θησαυροφυλάκιο" που φυλάσσεται στη Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη" και ξεχειλίζει από αποτυπώσεις προσωπικών, οικογενειακών και επαγγελματικών στιγμών. Στόχος της έκθεσης είναι να αναβιώσει τη ζωή και το πνεύμα ενός σπουδαίου ανθρώπου μέσα από μια σειρά μικρών "μνημείων", δίνοντας βάση στις περιγραφές και τις αφηγήσεις εκείνων που βρέθηκαν στο πλάι του τα τελευταία χρόνια της ζωής του.

Ώρες λειτουργίας: Δευτ., Τρ., Πεμ., Παρ.: 10 π.μ. – 4.45 μ.μ., Τετ.: 10 π.μ. – 7 μ.μ., 3/3, 7/4, 19/5, 2/6: 11 π.μ. – 3 μ.μ.

  • Εγκαίνια: 01/03/2024
  • Εως: 19/07