100 χρόνια Γιώργος Χατζηνίκος

Γιορτάζοντας εκατό χρόνια από τη γέννηση του σπουδαίου Γιώργου Χατζηνίκου, η Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη" παρουσιάζει μια οπτική και ακουστική αφήγηση της ζωής του διαπρεπή στην Ελλάδα και το εξωτερικό Έλληνα σολίστ, διευθυντή ορχήστρας και μουσικοπαιδαγωγού. Η έκθεση φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα προσωπικό βίωμα για τον κάθε έναν που θα βρεθεί να στέκεται εμπρός της. Τα εκθέματα επιλέχθηκαν μέσα από ένα "θησαυροφυλάκιο" που φυλάσσεται στη Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη" και ξεχειλίζει από αποτυπώσεις προσωπικών, οικογενειακών και επαγγελματικών στιγμών. Στόχος της έκθεσης είναι να αναβιώσει τη ζωή και το πνεύμα ενός σπουδαίου ανθρώπου μέσα από μια σειρά μικρών "μνημείων", δίνοντας βάση στις περιγραφές και τις αφηγήσεις εκείνων που βρέθηκαν στο πλάι του τα τελευταία χρόνια της ζωής του.


Επιμέλεια: Αντιγόνη Καψάλη

Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη»

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη

Από το 2007 στεγάζεται στη νέα πτέρυγα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ενώ ανακαινίστηκε τον Μάιο του 2013, αναβαθμίζοντας τον χώρο της σε ένα ευχάριστο,...

  • Αφιερώματα
  • τηλ.: 2107282778

Ώρες λειτουργίας: Δευτ., Τρ., Πεμ., Παρ.: 10 π.μ. – 4.45 μ.μ., Τετ.: 10 π.μ. – 7 μ.μ., 3/3, 7/4, 19/5, 2/6: 11 π.μ. – 3 μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη

  • Εγκαίνια: 01/03
  • Εως: 19/07