Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Ένα από τα σημαντικότερα μουσεία παγκοσμίως στον τομέα της αρχαίας τέχνης με ευρήματα από όλα τα σημεία του ελληνικού κόσμου. Οι πλούσιες συλλογές του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, που απαριθμούν περισσότερα από 11.000 εκθέματα, προσφέρουν στον επισκέπτη ένα πανόραμα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού από τις αρχές της προϊστορίας έως την ύστερη αρχαιότητα. Το μουσείο φιλοξενεί πέντε μεγάλες μόνιμες συλλογές ενώ διαθέτει (μεταξύ άλλων) πλούσιο φωτογραφικό αρχείο, βιβλιοθήκη με πολλές σπάνιες εκδόσεις, σύγχρονα εργαστήρια συντήρησης αντικειμένων, εργαστήρια εκμαγείων και φωτογραφικό εργαστήριο. Δεν λείπουν οι περιοδικές εκθέσεις, ενώ εδώ θα βρείτε ένα από τα μεγαλύτερα πωλητήρια του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και cafe στο ατμοσφαιρικό αίθριο με τα αγάλματα.

Διεύθυνση:

Tηλ:

Εκθέσεις

Kintsugi ή Μαζεί - Η Σπασμένη Λέξη

  • Ζωγραφική

«Η τέχνη ανακουφίζει!» λέει η εικαστικός Έλλη Γρίβα, αναφερομένη στη νέα έκθεση που επιμελείται στο καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Έργα ειδικής ομάδας από παιδιά και ενήλικες εμπνέονται από τη φιλοσοφία του kintsugi, της ιαπωνικής τέχνης επιδιόρθωσης των σπασμένων κεραμικών με ρητίνη αναμεμειγμένη με χρυσό, μιας τεχνικής που δίνει νέα ζωή στο κεραμικό. Η Γρίβα, έχοντας μελετήσει την κάθε ζωγραφιά, ανέλαβε τη «συγκόλληση» των έργων σε ένα νέο ξεχωριστό πρότζεκτ, ακριβώς όπως συμβαίνει και στο kintsugi. Ο κάθε καλλιτέχνης συναντά τον πραγματικό του εαυτό μέσα από τα υλικά, τα οποία εκφράζουν τον αγώνα και την πορεία του ατόμου προς την ολοκλήρωσή του.

Ώρες λειτουργίας: 16/4-31/10: Τρ.: 1-8 μ.μ., Τετ.-Δευτ.: 8 π.μ. – 8 μ.μ., 1/11-31/3: Τρ.: 1-8 μ.μ., Τετ.-Δευτ.: 8.30-3.30 μ.μ.