Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη

Κατά την πολυετή διαδρομή του, το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη εξελίσσεται διαρκώς και σταδιακά καθιερώνεται ως εξέχουσα και ρυθμιστική παρουσία στην πνευματική ζωή του τόπου μας, με πάγιο στόχο την προαγωγή του ελληνικού πολιτισμού σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Στο ιστορικό του έχει συνεργαστεί με σημαντικά πανεπιστήμια του εξωτερικού, έχει προωθήσει έργο με τη βοήθεια διακεκριμένων εκπροσώπων του πολιτισμού και των επιστημών, ενώ παράλληλα έχει οργανώσει λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και σημαντικά εκπαιδευτικά προγράμματα. Διαθέτει μία πλούσια βιβλιοθήκη στη νεοκλασική του έδρα στον Πειραιά ενώ συχνά πυκνά φιλοξενεί περιοδικές εκθέσεις σχετικές με το χαρακτήρα του.

Εκθέσεις

Ιωάννης Αρμυριώτης. Αποπροσωποποίηση: Κατάθλιψη, άγχος και κρίσεις πανικού. μια προσωπική υπόθεση

  • Φωτογραφία

30 φωτογραφίες χωρισμένες σε 10 θεματικές ενότητες αποτυπώνουν καθημερινές καταστάσεις και ανησυχίες, όπως η επιρροή των social media, του διαδικτύου και της τηλεόρασης στην προσωπική ευημερία του ανθρώπου, ο χρόνος και το άγχος που είναι ικανός να προκαλέσει στον άνθρωπο μέσα στην καθημερινότητα, το ακαδημαϊκό άγχος, οι εξαρτήσεις και τα αντικαταθλιπτικά, οι εφιάλτες και η ανάγκη του ανθρώπου για μια παύση. Στόχος της έκθεσης είναι να αποτελέσει εργαλείο κοινωνικού διαλόγου, να ευαισθητοποιήσει και να προβληματίσει τον θεατή πάνω σε αυτές τις διαταραχές, αλλά και σε μεγάλο βαθμό να ενδυναμώσει όλους όσοι ταλαιπωρούνται από αυτές, μέσα από την προσωπική εμπειρία, αφήγηση και προσέγγιση του φωτογράφου.

Ώρες λειτουργίας: Δευτ. - Παρ.: 10 π.μ. - 5 μ.μ., απογεύματα κατόπιν ραντεβού (2169003700) | Επιλεγμένα σαββατοκύριακα (ή κατόπιν ραντεβού): 18/11: 10 π.μ. - 2 μ.μ., 25/11: 10 π.μ.-2 μ.μ., 10/12: 12-2 μ.μ.