Κέντρο Πολιτισμού του ΙΜΕ Ελληνικός Κόσμος

Το Ίδρυµα Μείζονος Ελληνισµού (ΙΜΕ), το οποίο εµπνεύστηκε, δηµιούργησε και χρηµατοδότησε η οικογένεια Λαζάρου Εφραίµογλου, λειτουργεί από το 1993 με βασικό στόχο να διατηρήσει ζωντανή την ιστορική µνήµη και την παράδοση της χώρας. Εγκαινιάζοντας μία πενταετία αργότερα τον πολυχώρο «Ελληνικός κόσμος» υλοποιείται το όραμά τους, με έναν πρωτοποριακό για την εποχή του εκθεσιακό χώρο που προωθεί την διάδραση και την βιωματικότητα. Μέχρι σήμερα έχει φιλοξενήσει πλήθος καλλιτεχνικών εικαστικών, μουσικών και φεστιβαλικών εκδηλώσεων, που ενισχύουν τον πολυδιάστατο χαρακτήρα του.

Tηλ:

Εκθέσεις

Θεοί του Ολύμπου

  • Νέα μέσα

Το Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος μετατρέπεται σε έναν σύγχρονο Όλυμπο, εισάγοντάς μας στον θαυμαστό κόσμο των ελληνικών μύθων. Το Δωδεκάθεο ζωντανεύει χάρη στην τεχνολογία, φέρνοντας στον ειδικά διαμορφωμένο χώρου του ιδρύματος επιβλητικά εκθέματα, wall mapping, escape rooms, ολογράμματα και πολλές άλλες δράσεις που αφηγούνται τη ζωή των Θεών του Ολύμπου, τους συμβολισμούς πίσω από την ελληνική μυθολογία και την αρχαιοελληνική ιστορία.

Ώρες λειτουργίας: Δευτ.-Πεμ.: 9 π.μ. – 1 μ.μ., Παρ.: 9 π.μ. – 1 μ.μ. & 5-8 μ.μ., Σαβ.: 11 π.μ. – 8 μ.μ., Κυρ.: 11 π.μ. – 7 μ.μ.

  • Εως: 30/03/2023