«Πάμε Αλλιώς»: κεφάτα Μελίσσια

Πολλοί μεζέδες στην κουζίνα, διάφορες μπάντες στη σκηνή.

«Πάμε Αλλιώς»: κεφάτα Μελίσσια

Πολλοί μεζέδες στην κουζίνα, διάφορες μπάντες στη σκηνή.

«Πάμε Αλλιώς»: κεφάτα Μελίσσια - εικόνα 1

O χώρος που στεγάζει το μουσικό μεζεδοπωλείο των Μελισσίων μοντέρνος και βιομηχανικός, με το πράσινο χρώμα να δίνει τον τόνο και μουσικές ιχνογραφίες στους τοίχους δίπλα στη σκηνή. Σε αυτήν ανεβαίνουν οι Let’s Go Otherwise, η μπάντα που συνήθως αναλαμβάνει τα live, και με μπουζούκι, κιθάρα και πλήκτρα ανοίγεται σε ένα ρεπερτόριο λαϊκό, ελαφρολαϊκό, νησιώτικο και disco. Όταν παίζουν άλλα σχήματα, βέβαια, το πρόγραμμα μπορεί να γίνει από funk, soul, rock μέχρι καθαρόαιμα λαϊκό, ενώ επιτυχία και γέλιο έχουν οι stand up comedy βραδιές.
Η κουζίνα έχει κλασικές δημοφιλείς προτάσεις όπως οι μυρωδάτοι κολοκυθοκεφτέδες και ντοματοκεφτέδες, το ψητό ταλαγάνι με φρέσκια ντομάτα, η πανταχού παρούσα τηγανισμένη φέτα σε φύλλο με μέλι και βαλσαμικό ξίδι. Από τις ξεχωριστές επιλογές είναι το συκώτι σβησμένο με γλυκό κρασί, το χοιρινό κότσι μαγειρεμένο με μπίρα και μια τηγανιά παραλλαγή στα κυπριακά αφέλια, που χρειάζεται όμως λίγη δουλειά για να αποκτήσει τον κρασάτο και με κόλιαν­δρο δυναμισμό της κλασικής­ συνταγής. Όταν ο καιρός ανοίξει, τα τραπέζια βγαίνουν στο ωραίο δασάκι των Μελισσίων.

Λεωφ. Δημοκρατίας 8, Μελίσσια, 2106139025, 6951003828. Τιμή: € 15-20.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.