Maltagliati

Ένα ιταλικό που μαγειρεύει αποκλειστικά φρέσκα ζυμαρικά σε μια σπιτική αυλή στο Παλαιό Φάληρο.

Maltagliati

Ένα ιταλικό που μαγειρεύει αποκλειστικά φρέσκα ζυμαρικά σε μια σπιτική αυλή στο Παλαιό Φάληρο.

Maltagliati - εικόνα 1

Xθες το βράδυ… έφυγα για διακοπές. Δυστυχώς, μόνο «ψυχή», γιατί «σώματι» βρισκόμουν στο Παλαιό Φάληρο δοκιμάζοντας ιταλικά πιάτα στο «Maltagliati». Όλα πήγαιναν μια χαρά, μέχρι τη στιγμή που ο Ιταλός ιδιοκτήτης μού άνοιξε την όρεξη μιλώντας μου για την Πάρο, όπου θα βρίσκεται την επόμενη εβδομάδα για το άνοιγμα του καλοκαιρινού του «Sabbia d' Oro» στην παραλία της Χρυσής Ακτής (μην ανησυχείτε, με ή χωρίς τον ιδιοκτήτη του, το «Maltagliati» θα παραμείνει στις επάλξεις όλο το καλοκαίρι).

Επί τα αυτά, λοιπόν, το «Maltagliati» στους Αμπελοκήπους είναι ένα από τα πρώτα ιταλικά που έφτιαξαν φρέσκια πάστα. Το εστιατόριο του Παλαιού Φαλήρου άνοιξε με το ίδιο conpcept και οφείλω να ομολογήσω ότι είναι και πολύ cosy. Η αυλή, περιτριγυρισμένη από πράσινο, με τα ξύλινα τραπέζια στρωμένα με sur mesure καρό τραπεζομάντιλα, είναι μια γλύκα, όπως και τα φιστικί κουφώματα που θυμίζουν κουκλόσπιτο. Ο Antonio, ο ιδιοκτήτης, είναι Ρωμαίος με μαμά Ελληνίδα. Στο μενού θα βρείτε κάποια αντιπάστι και μετά πολλά πιάτα ζυμαρικών, φτιαγμένων με φρέσκια πάστα. Στο καλάθι θα δείτε τα είδη: φετουτσίνι, λιγκουίνι, στριφτά καζαρέτσε και τετράγωνα μαλταλιάτι. Από τα πρώτα πιάτα δοκιμάσαμε καλοφτιαγμένα μανιτάρια σοταρισμένα με λάδι, σκορδάκι και φρέσκο μαϊντανό και στρατσέτι, πολύ λεπτά σοταρισμένα φιλετάκια μοσχαριού με ελάχιστα σοταρισμένη ρόκα που διατηρούσε τα αρώματά της. Μετά, περάσαμε στα ζυμαρικά… Φετουτσίνι με σάλτσα από φρέσκια ντομάτα με βασιλικό –όξινη, αλλά με ωραία αρώματα–, συμπαθητικά καζαρέτσε με ρικότα φρέσκια ντομάτα και μελιτζάνα, αυθεντική καρμπονάρα με αβγό. Μας άρεσαν τα λιγκουίνι με κυδώνια, σβησμένα με κρασί και σκόρδο. Καλύτερο πιάτο όλων τα μαλταλιάτι με μπρόκολο και μπέικον. Al dente μπρόκολο, ωραία δεμένες γεύσεις. Απίθανο και το τιραμισού στο τέλος του δείπνου. Αν έπρεπε να κάνω ένα σχόλιο για τα πιάτα, θα έλεγα ότι τα ζυμαρικά δεν ήταν αρκούντως «δεμένα» με τις σάλτσες.

Ο δροσερός κήπος θα είναι ανοιχτός όλο το καλοκαίρι, αλλά αν κάποιοι φύγετε για διακοπές στην Πάρο «ψυχή τε και σώματι», δοκιμάστε και το «Sabbia d' Oro»!

Περισσότερες πληροφορίες

Maltagliati

Σολωμού & Τερψιθέας 16, Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
08/05/2024

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.