Για σαρακοστιανούς μεζέδες στο "Mezze Athens"

Το concept του Ομίλου Καστελόριζο στη Μητροπόλεως είναι εξαιρετικό πόστο για εκλεκτούς μεζέδες και την περίοδο της Σαρακοστής.

To Mezze Athens στην Μητροπόλεως 1

Στα σχεδόν δέκα χρόνια λειτουργίας του το μεζεδοπωλείο του ομίλου Καστελόριζο στα νότια έχει εξελιχθεί σε στέκι με τακτικούς θαμώνες. Ήταν λοιπόν ζήτημα χρόνου να δημιουρηθεί το "αδερφάκι" του στο κέντρο, το οποίο λειτουργεί εδώ και λίγο καιρό στον ιστορικά πιο κοσμοπολίτικο δρόμο της πόλης. 

To Mezze Athens στην Μητροπόλεως 2

To Mezze Athens στην Μητροπόλεως

Οι ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις όπως και οι σύγχρονες παραλλαγές τους έχουν την τιμητική τους στο νέο αυτό πόστο που φιλοδοξεί να αναβιώσει τα παραδοσιακά αθηναϊκά μεζεδοπωλεία με μοντέρνα ματιά. Το πρωί μοσχοβολά ο τόπος από τα αρωματικά χαρμάνια καφέ αλλά από το μεσημέρι τη σκυτάλη παίρνουν πιάτα που υπογράφει ο σεφ Βασίλης Καφαλούκος, ο οποίος φρόντισε όταν το επισκεφτείτε και την περίοδο της Σαρακοστής να σας δικαιώσει. Το μενού έχει στόφα ξεκάθαρα ελληνική επανασυστήνοντας την ελληνική παράδοση και φιλοξενία με σύγχρονη οπτική. Εδώ θα δοκιμάσετε καβούρι παϊδάκι με λαδολέμονο και lemongrass, θράψαλο χιουνκιάρ με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας, μαϊντανό και λάδι τρούφας, χτένια ceviche από την σεβιτσερία τους, καραβίδες αχνιστές, γιουβετσάκι με γαρίδες, καλαμάρι σχάρας με φάβα και χταπόδι σχάρας, ψημένα στην εντέλεια. Αναζητήστε και το μενού με πιάτα ημέρας που ο σεφ δημιουργεί από διαλεχτές πρώτες ύλες που προμηθεύεται από την τοπική αγορά. 

Περισσότερες πληροφορίες

Mezze Athens

Μητροπόλεως 12-14, κέντρο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
08/05/2024

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.