"Κόλλιας" & "Ψαράκια και Θαλασσινά" γράφουν μαζί νέα σελίδα στη Γλυφάδα

Τα δύο δυνατά ονόματα της θαλασσινής γαστρονομίας εγκαινίασαν με δυναμισμό τη συνεργασία τους σ’ ένα από τα πιο όμορφα εστιατόρια των νοτίων προαστίων.

Κόλλιας & Ψαράκια και Θαλασσινά

Η ισχύς εν τη ενώσει είναι ρητό επιβεβαιωμένο, οπότε μόνο νέα δυναμική υπόσχεται η στενή συνεργασία δύο ονομάτων με ιστορία στις θαλασσινές γεύσεις. Από τη μία, η οικογένεια του Τάσου Κόλλια που έχει 30χρονη φήμη στο είδος και από την άλλη η οικογένεια Κοντιλιέρη που έχει επίσηε περγαμηνές στο γήπεδο της προσιτής ψαροφαγίας με τεσσερα "Ψαράκια και Θαλασσινά" στην ευρύτερη Αθήνα. Ο γάμος τους στεγάζεται σ’ ένα πολύ όμορφο πόστο στη Γλυφάδα, μια παλιά μονοκατοικία που επιζεί ανάμεσα στις πολυκατοικίες.

Η εντυπωσιακή ξύλινη στέγη που μαγνητίζει το μάτι με το που μπαίνεις είναι μπιζουδάκι, στη μέσα μεγάλη σάλα, μάλιστα, έχουν κρεμάσει μια βάρκα. Γοητευτική πέτρα και ξύλο, λοιπόν, φτιάχνουν μια αγκαλιά που μαζί με το τζάκι και τον ωραίο κήπο που περικυκλώνει το κτίριο σε κάνουν να θες να είσαι συχνά εκεί. Κι αυτό φαίνεται επειδή μια βδομάδα μετά το άνοιγμά του, Κυριακή μεσημέρι, το μαγαζί είναι γεμάτο. Σε λίγο καιρό, η μπάρα αριστερά της εισόδου θα ζωντανέψει ως oyster bar με διάφορα όστρακα και αρκετά ωμά. Εκεί δίπλα της βρίσκεται και η δυνατή ψαριέρα που, φορτωμένη με ολόφρεσκα αστέρια, δίνει έμπνευση. Από εκεί προέκυψε ένα ωραιότατο καρπάτσιο φαγκριού μαριναρισμένο σε λεμόνι και σερβιρισμένο με ντομάτα, σέλερι και ελαιόλαδο. Πάντοτε βέβαια το καλωσόρισμα είναι νοστιμότατη ψαρόσουπα σερβιρισμένη σε φλιτζανάκι του εσπρέσο. 

Κόλλιας & Ψαράκια και Θαλασσινά

Στον "Κόλλια" ανέκαθεν τα ορεκτικά είχαν την τιμητική τους, με έξτρα ζωντανή παρουσίαση, και η παράδοση συνεχίζεται με πάνω από δέκα προτάσεις. Από εκεί διάλεξα μερακλίδικη ταραμοσαλάτα, πικάντικη τυροκαυτερή, σαλατούλα με φύκια wakame αρτυμένη με σουσάμι και λίγη σόγια που χαρίζει umami νοστιμάδα και δροσιά. Μόνο το κριθαράκι με τη σουπιά και το μελάνι της δεν με ικανοποίησαν, γιατί είχαν παραβράσει. Αξίζει να τιμήσετε το μιρμιζέλι της Καλύμνου∙ έρχεται σαν ντάκος με καλυμνιώτικες κρίθινες κουλούρες αρωματισμένες με γλυκάνισο και, πάνω τους, μια χωριάτικη με κάππαρη και κοπανιστή από το νησί να τσιμπάει. Η δημοφιλής σπεσιαλιτέ του "Κόλλια" με το ψάρι που ψήνεται στο αλάτι διευρύνεται με ψάρι ψημένο και σε ζύμη μυρωδικών. Τα χρυσοτηγανισμένα τραγανά ψάρια και τα σχαριστά εναλλάσσονται λαχταριστά στα τραπέζια, αλλά κινήθηκα σε άλλη συχνότητα. Δοκίμασα δηλαδή αχνιστό γαύρο με μυρωδικά που όμως θέλει λεμονάκι και ίσως καυτερό μπούκοβο για εκείνους που τους αρέσουν τα πικάντικα. Δοκίμασα και μια μακαρονάδα, που συνήθως τη φτιάχνουν σύζουμη με σκορπίνα, με φρέσκο μπακαλιάρο∙ ωραίο το ζυμαρικό που χρειάζεται όμως λεμόνι και πιο πυκνή τη σάλτσα του για να σε ταρακουνήσει όπως σίγουρα μπορεί να το κάνει.
 

Περισσότερες πληροφορίες

Κόλλιας - Ψαράκια και Θαλασσινά

Κύπρου 60, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
08/05/2024

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.