"Okio": Fusion μοιρασιές με άποψη

Το sharing style menu, που σε προτρέπει να δοκιμάσεις πολλές διαφορετικές γεύσεις, προτείνει ένα κοσμοπολίτικο fusion.

Okio

Μινιμαλιστικό και cosy, με design πινελιές, όπως ο εντυπωσιακός πίνακας με τις πολύχρωμες πεταλούδες απέναντι από το μπαρ, και τα γεωμετρικά ξύλινα τραπέζια στον εξωτερικό χώρο που πρασινίζει με φυτά τριγύρω, το "Οkio" έκανε αμέσως αίσθηση σε ένα από τα πιο ζωντανά σημεία του αθηναϊκού downtown. Το sharing style menu, που σε προτρέπει να δοκιμάσεις πολλές διαφορετικές γεύσεις, προτείνει ένα κοσμοπολίτικο fusion, όπου ελληνικότητα, Μεσόγειος, ασιατικές και άλλες αναφορές παντρεύονται με φαντασία.

Okio

Τα φινετσάτα όσο και βαθιά νόστιμα πιάτα που δημιούργησε ο executive chef Παναγιώτης Γιακαλής σε συνεργασία με τον consultant chef Πέτρο Φωτείνη εκτελούνται στην εντέλεια από την ομάδα της κουζίνας, με head chef τον Γιώργο Τσόλκα. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το χταπόδι με κροκέτα ρυζιού και μαγιονέζα κάππαρης, το ψάρι ημέρας με τσίλι, πίκλα φινόκιο, εσπεριδοειδή και μανιτάρια σε υφές μέσα στο ζωμό τους, το χτένι μόσχου με μελιτζάνα, μήλο και miso, αλλά και το coulant σοκολάτας με τζίντζερ, ροδάκινο και βουτυρόγαλα.

Okio

Το καλοκαίρι, το "Okio" είναι ανοιχτό καθημερινά εκτός Κυριακής. Η private αίθουσα στον επάνω όροφο, με το μοναστηριακό ξύλινο τραπέζι και το κελάρι με την κάβα των κρασιών, είναι ιδανική για εκδηλώσεις, όπως γενέθλια, γιορτές ή εταιρικά events έως και 20 ατόμων.    
 

Περισσότερες πληροφορίες

Okio Restaurant

Νίκης 33 & Ναυάρχου Νικοδήμου 3, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
08/05/2024

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.