Πλατεία Αγίας Ειρήνης: ζωντανή και ξανανιωμένη και 8 στέκια που το αποδεικνύουν

Γεμάτη κάθε στιγμή της ημέρας είναι η αγαπημένη πιάτσα του κέντρου χάρη σε νέα και κλασικά στέκια, τόσο στην καρδιά της όσο και στα πέριξ.

naked

Naked Ath.

Είναι ο πιο καινούργιος "κάτοικος" της πλατείας το όμορφο all day bar που δημιούργησε ο διακεκριμένος bartender Θάνος Κριμπούρας στο πόστο όπου βρίσκαμε για χρόνια το "Throubi". Τα signature cocktails είναι υψηλού επιπέδου, ενώ ο κατάλογος του φαγητού προτείνει καλοφτιαγμένο bar food χωρίς να λείπουν κάποια ζυμαρικά και κύρια πιάτα για όσους πεινούν λίγο παραπάνω. 

loco

Loco 

Ναι μεν "μεξικάνικο" το φρέσκο στέκι της Καλαμιώτου, όχι όμως αυτό που έχεις συνηθίσει καθώς τις γεύσεις επιμελείται ο βραβευμένος σεφ Αθηναγόρας Κωστάκος. Ο κατάλογος μοιράζεται κατά κύριο λόγο ανάμεσα σε πολύ ενδιαφέροντα ωμά και σε δημιουργικά tacos όπως εκείνα με κροκέτες μπακαλιάρου που σερβίρονται πάνω σε χειροποίητη τορτίγια από μωβ καλαμπόκι μαζί με λάχανο, κόλιανδρο και κρέμα μαγιονέζας με ταραμά. 

snob

Snob

Φρέσκια all day πρόταση στο ισόγειο του ομώνυμου ξενοδοχείου, το οποίο στεγάζεται σε ένα εντυπωσιακό νεοκλασικό του 19ου αι. Floral ταπετσαρίες, έντονα χρώματα αλλά και μια "κρυμμένη" πίσω αυλή δημιουργούν ατμόσφαιρα, ενώ από την ανοικτή κουζίνα καταφτάνουν προτάσεις για πρωινό, brunch αλλά και για όσους θέλουν να γευματίσουν κανονικά ή και να τσιμπήσουν παρέα με τα κοκτέιλ της μπάρας. 

tailors

Tailor’s House

Κατέχει το πλέον προνομιακό πόστο της πλατείας αλλά και την ικανότητα να αλλάζει πρόσωπο κατά τη διάρκεια της ημέρας προκειμένου να υπηρετεί διαφορετικές διαθέσεις. Η δράση ξεκινά από νωρίς το πρωί με εκλεκτό καφέ, ενώ στη συνέχεια μπαίνουν στο παιχνίδι οι ενδιαφέρουσες ιδέες για finger food ή και πλήρες γεύμα, μαζί με τα signature και κλασικά κοκτέιλ αλλά και τις ωραίες μουσικές που δίνουν παλμό. 

school

School 

Όταν η όρεξη κοιτά κατά pizza & pasta μεριά, καθόμαστε στα... θρανία του δημοφιλούς pizza bar και απολαμβάνουμε τις ωραίες ιδέες του καταλόγου όπως την pizza Pistachio με μορταδέλα και κρέμα από φιστίκι Αιγίνης, και τις ταλιατέλες με pesto ντομάτας, προσούτο και μοτσαρέλα. Σημειώστε ακόμα πως στο αδερφό "Zaf"  ξεκίνησε μόλις το "Brunch Around the World" με κοσμογυρισμένες γεύσεις που σερβίρονται κάθε Κυριακή μέχρι τις 4.30 μ.μ.

omnivore

Omnivore

Έχει πολύ ξεχωριστή ατμόσφαιρα που δένει το διαχρονικό με το μοντέρνο η all day πρόταση με την σφραγίδα του Ομίλου Καστελόριζο. Το μενού που υπογράφει ο ταλαντούχος σεφ Βασίλης Καφαλούκος, προτείνει ενδιαφέρουσες ιδέες για πρωινό και brunch με υγιεινό προσανατολισμό, finger food αλλά και πιάτα σε μοντέρνο ύφος, όπως το ταρτάρ καπνιστής τσιπούρας με κρίταμο και πέρλες λεμονιού, και η μπουγιαμπέσα με γιουβαρλάκια σφυρίδας και λαχανικά ατμού. 

patpong

PatPong

Βάζει την ταϋλανδέζικη πινελιά στο γευστικό μωσαϊκό της πλατείας το λιλιπούτειο αυτό μαγαζί με την ανοικτή κουζίνα και τον πολύχρωμο διάκοσμο. Στον κατάλογο θα βρείτε όλες τις σπεσιαλιτέ της εξωτικής κουζίνας, όπως το Phad thai, τις σούπες tom και τα διάφορα curry, καθώς και μια σειρά από πρωτότυπα bao buns. 

paxos

Pax Burgers

Πρώτα τα γεύτηκαν οι Θεσσαλονικείς και κατόπιν εμείς τα ποιοτικά American style burgers που η ιστορία τους ξεκίνησε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Το ανανεωμένο μενού κρατά σταθερές κάποιες κλασικές αξίες όπως το Goat Cheese & Truffle, αλλά προτείνει και καινούργιες γεύσεις σαν το limited edition ALITI.Co με χοιρινή πανσέτα και κέτσαπ από πιπεριά Φλωρίνης που έχει την υπογραφή του Σταύρου Βαρθαλίτη. 
 

Περισσότερες πληροφορίες

School Pizza Bar

Πλ. Αγ. Ειρήνης 8, κέντρο
  • Εστιατόρια

Pax Burgers

Αιόλου 34 & Αθηναΐδος 12, κέντρο
  • Εστιατόρια

Tailor’s House

Πλατεία Αγίας Ειρήνης 2, κέντρο
  • Bars

Naked Ath.

Πλατεία Αγίας Ειρήνης 2, κέντρο
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
08/05/2024

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.