Ανεβασμένη ψαροφαγία στην «Ιωλκό»

Μας συστήθηκε ως ψαρομάγαζο με νοστιμιές στη λογική του βολιώτικου μεζέ, όμως επανεφευρίσκει τον εαυτό του ως casual στέκι ανεβασμένης ψαροφαγίας.

Ανεβασμένη ψαροφαγία στην «Ιωλκό»

Εκανε όνομα στη Γλυφάδα για την ποικιλία του στα αποστάγματα, αλλά και τα ταιριάσματά τους με μεζέδες εκλεκτούς και παιχνιδιάρικους, πάντα ταυτισμένους με το ιώδιο της θάλασσας. Με γεύση και ένταση τέτοια, ώστε σύντομα να μπει στο ραντάρ θαμώνων όχι μόνο από τη γειτονιά, αλλά και από όλη την Αθήνα, η «Ιωλκός» σκαρφάλωσε στην κορυφή των προτιμήσεων όσων θέλουν να νιώσουν λίγη από την τσαχπινιά του βολιώτικου τσιπουράδικου στα ήσυχα των νοτίων προαστίων. Όμως, πέρα απ’ τη φιλοσοφία του μεζέ, καταλύτης για την εδραίωσή της στις συνήθειες των μερακλήδων της θαλασσοφαγίας ήταν πρώτα και κύρια η φρεσκάδα των πρώτων υλών, με εκλεκτούς θησαυρούς των ελληνικών νερών να φέρνουν στην ψαριέρα της μια νοστιμιά αδιαπραγμάτευτα ελληνική.

Ανεβασμένη ψαροφαγία στην «Ιωλκό» - εικόνα 1

Σήμερα, ετοιμάζοντας μια νέα φάση που έχει αρχίσει να «γράφει» όμορφα στην ανανεωμένη, πιο ζεστή και σπιτίσια σάλα της, η «Ιωλκός» ρίχνει το βάρος της ακριβώς σ’ αυτό που την έβαλε στην καρδιά των καλοφαγάδων: τις εξαιρετικές της ψαριές, με αστέρια όπως το γαριδάκι της Σύμης, οι καραβίδες του Ευβοϊκού, αλλά και τα εντυπωσιακά μεγάλα ψάρια απ’ την Κάλυμνο και τα νησιά του Αιγαίου. Και το κάνει με νέο καπετάνιο τον εξαιρετικό σεφ Μιχάλη Ντουνέτα, ο οποίος ανέλαβε να χαράξει τη ρότα της από την επανέναρξη της εστίασης, σχεδιάζοντας ένα βελούδινο πέρασμα στην καινούργια εποχή.

Ανεβασμένη ψαροφαγία στην «Ιωλκό» - εικόνα 2

Φυσικά, η νέα προσέγγιση δεν αφήνει πίσω τα ταιριάσματα των θαλασσινών με αποστάγματα και με τις ετικέτες της προσεγμένης λίστας κρασιών, αφού ωμοφαγικά πιάτα, όπως το ταρτάρ καραβιδοουράς σε πουρέ λεμονάτου αβοκάντο, με κάππαρη και λιαστή ντομάτα, ή μαρινάτα, σαν τη βουτυρένια λακέρδα από παλαμίδα, κρατάνε ψηλά τις εντάσεις, με στόχο να τις αγκαλιάσει το συνοδευτικό τσιπουράκι. Απ’ την άλλη, όμως, comfort μαγειρέματα σαν τα αφράτα κι αρωματικά σουτζουκάκια θαλασσινών, που έρχονται ξαπλωμένα πάνω σ’ έναν ρουστίκ πουρέ από πεντανόστιμη φάβα, με τη ζουμερή γαρίδα τους να δίνει τον τόνο στη γεύση, δείχνουν το δρόμο για την πιο εστιατορική θαλασσοφαγία που θέλει να ξεδιπλώσει ο σεφ στο τραπέζι, κρατώντας παράλληλα τον προβολέα στα μεγάλα ψάρια. Αν λάβουμε ως ένδειξη το μαύρο ριζότο με το αρωματικό και τρυφερό καλαμαράκι από πάνω, η κουζίνα έχει τα φόντα να τα μετατρέψει σε βασιλικά head to tail γεύματα, ξεκινώντας από σεβίτσε και ταρτάρ και περνώντας σε φρέσκες tailor made πάστες, προτού καταλήξει σε σοτέ φιλέτα και ψητά κεφάλια – στην επόμενη επίσκεψή μας, πάντως, εμείς σίγουρα προς τα εκεί θα κινηθούμε…

Τιμή: € 25-35.

Περισσότερες πληροφορίες

Ιωλκός

Ζέππου 15, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
08/05/2024

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.