Το «Piu Verde» είναι μία αυθεντική τρατορία στη δροσιά του Παπάγου

Μια υπόσχεση καλοκαιρινής ανάσας δροσιάς έρχεται κάθε χρονιά από του Παπάγου.

Το «Piu Verde» είναι μία αυθεντική τρατορία στη δροσιά του Παπάγου

Μια υπόσχεση καλοκαιρινής ανάσας δροσιάς έρχεται κάθε χρονιά από του Παπάγου. Τοποθετημένο στρατηγικά στο κέντρο του άλσους, το «Piu Verde» έχει αναδειχτεί σε σημείο αναφοράς, χάρη στα πυκνά φυλλώματα των πεύκων που σκιάζουν τα τραπέζια γύρω από τη λίμνη, δημιουργώντας ένα όμορφο καταφύγιο μακριά από το θόρυβο της πόλης. Ο εξωτερικός χώρος έχει απλωθεί στο άλσος, τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις κι ενισχύοντας την αίσθηση της ηρεμίας για τους επισκέπτες, ενώ οι συρόμενες πόρτες επιτρέπουν στο εσωτερικό να αξιοποιήσει τη δημοφιλή τάση «inside-outside living», καθώς το μέσα μεταμορφώνεται σε μια προέκταση της αυλής, αυξάνοντας έτσι τον αριθμό των open air τραπεζιών.

Η casual κουζίνα του «Verde» παίρνει φέτος ιταλική στροφή, με το εστιατόριο να γίνεται μια ολότελα αυθεντική ιταλική τρατορία με τη σφραγίδα του executive chef Κώστα Τσίγκα και του chef Λεωνίδα Σιώκου. Το καινούργιο μενού, που λανσαρίστηκε από τα μέσα Ιουνίου, εξερευνά τις γεύσεις της Μπότας από τον Βορρά μέχρι τον Νότο, ενώ οι πρώτες ύλες έρχονται αποκλειστικά από τοπικούς παραγωγούς. Στα πιάτα ανακαλύπτουμε ιδιαίτερα υλικά, όπως η n’duja, ένα σπάνιο, καυτερό αλλαντικό καθώς και προσεκτικά επιλεγμένα τυριά (asiago, ταλέτζιο, μοτσαρέλα buratta, μεταξύ άλλων) και κρεατικά. Οι πίτσες χωρίζονται σε λευκές και κόκκινες και γαρνίρονται με κλασικές ιταλικές γεύσεις, όπως σαλάμι, speck, φρέσκια μοτσαρέλα, σκόρδο, ψητό κρεμμύδι, γκοργκοντζόλα (Finnochionna). Αν, πάλι, προτιμήσετε κάτι από τα κυρίως, τα σκαλοπίνια κοτόπουλο με λεμόνι, κάππαρη και καπνιστή πανσέτα είναι σίγουρο χαρτί, ενώ στα ζυμαρικά το γεμιστό ραβιόλι με μοσχαρίσια γλυκάδια, μανιτάρια, σάλτσα από καμένο βούτυρο και κουκουνάρι κλέβει την παράσταση με την πρώτη ματιά.

Το «Piu Verde» είναι μία αυθεντική τρατορία στη δροσιά του Παπάγου - εικόνα 1

Μια ανανεωμένη λίστα με κοκτέιλ σάς περιμένει, με τις κλασικές προτάσεις να συναντούν twists ειδικά για την καλοκαιρινή ανάπαυλα, ενώ μια γκάμα από ιταλικά επιδόρπια μπορεί να ολοκληρώσει το δείπνο ή να συμπληρώσει τον καφέ σας στην παπαγιώτικη ανοιχτωσιά.

Περισσότερες πληροφορίες

Piu Verde

Άλσος Παπάγου & Πεντέλης, Άλσος Παπάγου
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
08/05/2024

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.