Μια «Kobra» σε pop φάση

Αντισυμβατικό διακοσμητικό μιξάρισμα, ωραίες μουσικές, κλασικά κοκτέιλ, και trip hop, fusion bar food από τον Άνταμ Κοντοβά.

Μια «Kobra» σε pop φάση

Τώρα πώς να το πεις αυτό το μαγαζί… Εστιατόριο με την κλασική έννοια του όρου δεν είναι, αλλά το φαγητό του είναι ψαγμένο, έχοντας μέσα του μια αύρα νεοϋορκέζικου «Momofuku», που τη στηρίζει η ούτως ή άλλως πρωτότυπη γευστική προσέγγιση του Άνταμ Κοντοβά. Ο στόχος του Λεωνίδα Δεληγιάννη και των συνεταίρων του από το «Κάιν» ήταν να φτιάξουν ένα μπαρ πέρα από τα στερεότυπα και το πρώτο δείγμα αυτής της εικόνας το εισπράττεις βλέποντας τον συνέταιρο Τιμπέμπου Βαλέντη στη μεγάλη φωτογραφία ψηλά αριστερά καθώς μπαίνεις στο «Kobra».

Μια «Kobra» σε pop φάση - εικόνα 1

Έτσι, λοιπόν, ο pop δημιουργικός αχταρμάς, που σχεδίασε μαζί με τους ιδιοκτήτες το fun design studio των Studiomateriality, περιλαμβάνει από ένα εξομολογητήριο, ένα 3D print του «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου και λευκές πλαστικές καρέκλες μέχρι μια βιτρίνα γλυκών με την επιγραφή «bad for your teeth», τις πράσινες γραμμές μιας φανταστικής αθλοπαιδιάς στο ξύλινο πάτωμα και μια... «πισίνα». Η τελευταία μου θυμίζει πίνακα του Ντέιβιντ Χόκνεϊ και απλώνεται κάθετα στον ένα τοίχο που ορίζει τις τουαλέτες. Σαφείς ποπ νότες τα πλαστικά σκαμπό και οι «καναπέδες» της Plast, όπως και τα πράσινα χειροποίητα μεταλλικά τραπέζια και καρέκλες. Γύρω μας κυρίως νέα παιδιά και αρκετοί εναλλακτικοί και στ’ αφτιά μας ωραία μπλουζ από νωρίς.

Το φαγητό είναι σχεδιασμένο ως bar food, αλλά με πολύ ωραίες ιδέες και έντονα pop διάθεση στην παρουσίαση. Ο αντισυμβατικός Άνταμ Κοντοβάς βάζει το φαγητό σε κόκκινα πλαστικά καλαθάκια, ασημένια χάρτινα πιάτα γενεθλίων, διάφανα πλαστικά κουτιά, χάρτινα delivery, αλλά και σε ωραία κεραμικά σκεύη. Τα curry puff, για παράδειγμα, ένα είδος ινδικών σαμόζα που βγαίνουν καυτά με το φύλλο τους γεμισμένο κάρι, πατάτα και αρακά, τοποθετούνται σ’ ένα σακουλάκι που έχει πάνω του ένα post it με ιδιόχειρη αφιέρωση του σεφ. Οι τραγανές φτερούγες κοτόπουλου, γεμιστές με χοιρινό κιμά και γαρίδες, έχουν πάνω τους ένα αρκετά φλογοβόλο αγιολί από πιπεριές Φλωρίνης και σίγουρα «σηκώνουν» ένα από τα πολλά κλασικά κοκτέιλ της «Kobra» ή –γιατί όχι;– την ξεχωριστή orange ρετσίνα που έχουν στη λίστα.

Μια «Kobra» σε pop φάση - εικόνα 2

Τα Dan-Dan noddles με κιμά κοτόπουλου έχουν μια ωραία πικάντικη γλύκα, οι τηγανητές πατάτες την εκμαυλιστική φινέτσα ενός αλλιώτικου γκρατέν ντοφινουά και η πίτσα ένα τροφαντό προζυμένιο ζυμάρι 24ωρης ωρίμανσης. Το πιο trip hop πιάτο, όμως, είναι το umamiσιο homemade χοιρινό λουκάνικο με φύκια και miso που από τη μια έχει την τρυφεράδα ψητής κολοκύθας με γιαούρτι και edamame και από την άλλη ένα heavy metal spicy κορεάτικο κιμτσί. Το «Kobra» σερβίρει από νωρίς πρωινό (πολύ yummy το σάντουιτς Sando με μπριός, ιρλανδέζικο μπέικον, γραβιέρα Τήνου και τηγανητό αβγό) και γλυκά, νουγκατίνες, σοκολατίνες και άλλα παλιά και κλασικά από γνωστό ζαχαροπλαστείο.

Περισσότερες πληροφορίες

Kobra

Ναυαρίνου 11, Εξάρχεια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
08/05/2024

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.