Μήπως η Αθήνα είναι τώρα στα πιο ωραία της;

Μην το πείτε πουθενά, αλλά τώρα που η πόλη είναι ακόμη μουδιασμένη, είναι η καλύτερη περίοδος να βγείτε και να απολαύσετε τα στέκια της. Μια γευστική βόλτα στo downtown το αποδεικνύει περίτρανα…

Μήπως η Αθήνα είναι τώρα στα πιο ωραία της;

Μην το πείτε πουθενά, αλλά τώρα που η πόλη είναι ακόμη μουδιασμένη, είναι η καλύτερη περίοδος να βγείτε και να απολαύσετε τα στέκια της. Μια γευστική βόλτα στo downtown το αποδεικνύει περίτρανα…

Κυριακή μεσημέρι, «Στυλ Καφέ»

Εφημερίδα, καφές και ρέμβη στην περατζάδα, το κυριακάτικο ραχάτι στο τέρμα του πεζόδρομου της Αγίων Αναργύρων ήταν ένα απ’ τα εβδομαδιαία reset που μου έλειψαν περισσότερο. Κι όμως αυτή η επιστροφή μού φαίνεται ακόμη πιο γλυκιά απ’ όσο την περίμενα. Μια ράθυμη ευγένεια χαρακτηρίζει τη ροή του κόσμου, και η γειτονιά, παρότι ζωηρή, ακούγεται πιο ήσυχη. Δεν είναι όμως αυτό που βλέπω που με εντυπωσιάζει τελικά, αλλά εκείνο που λείπει: Χωρίς τον ήχο απ’ τις βαλίτσες στα λιθόστρωτα, αυτό το déjà vu με πάει πιο πίσω κι απ’ τον κορονοϊό, σε μια εποχή όπου η καρδιά του Ψυρρή ούτε που φανταζόταν ότι θα μετατραπεί σε ένα ατέλειωτο Airbnb.

Τετάρτη βράδυ, «Καφενείον ΣΙ ΤΙ ΣΗ»

Δυο μέρες έχει που άνοιξε, κι η γειτονιά το υποδέχτηκε ως μια απ’ τις πιο ηχηρές εστιατορικές αφίξεις της Αθήνας. Όχι άδικα: το concept του Αλέξανδρου Τσιοτίνη, ο οποίος αναβαπτίστηκε «Μπαρμπα-Αλέκος» για τις ανάγκες του ρόλου του γκουρμέ ταβερνιάρη, είναι φρέσκο, παιχνιδιάρικο και ραμμένο στα μέτρα των ημερών ενός εστιατορικού restart που, κακά τα ψέματα, ξεκίνησε με μούδιασμα κι ανησυχία. Ακόμη κι έτσι, όμως, ώρα 6 το απόγευμα τηλεφωνώ, και στις 8.30 το βράδυ είμαστε στο τραπέζι, με μια άνεση που θα φάνταζε σαν επιστημονική φαντασία λίγους μήνες πριν.

Μήπως η Αθήνα είναι τώρα στα πιο ωραία της; - εικόνα 1

Πέμπτη βράδυ, «Το Λοκάλι»

Τώρα που η αυλή του, μια από τις ομορφότερες της Αθήνας, μας επανασυστήθηκε με τα τραπέζια της αραιωμένα, είναι λες κι η πρασινάδα της ανάσανε κι ομόρφυνε ακόμη περισσότερο ο χώρος. Τα παιδιά του σέρβις, ζεστά και φιλικά, χαμογελούν και το συναίσθημα σπάει το φραγμό της μάσκας για να φανεί στο βλέμμα τους – δεν σε κοιτούν απλώς, αλλά αληθινά σε βλέπουν. Τους φρέσκαρε η ανάπαυλα και το ίδιο ισχύει για την κουζίνα, που τα πιάτα της έχουν μια νοστιμάδα ζωηρή κι αλλιώτικη απ’ την προηγούμενη περίοδο – μακάρι να την κρατήσουν και στην επόμενη.

Σάββατο μεσημέρι, «Μπαρμπουνάκι δια χειρός Παπαϊωάννου»

Σαν εξώφυλλο μυθιστορήματος είναι η πλατεία Μητροπόλεως, έτσι όπως λάμπουν τα δέντρα στον ήλιο που πάει κι έρχεται πίσω απ’ τις φυλλωσιές τους. Τα παιδάκια τρεχοβολάνε στις πλάκες και η παρέα των γονιών ανησυχεί: «Μήπως σας ενοχλούν; Φωνάζουν;» μας ρωτάνε, λες και η ησυχία της καραντίνας έκανε τ’ αφτιά μας πιο ευαίσθητα. «Καθόλου», απαντάμε, «μας θυμίζουν τα ανίψια μας που μας έχουν λείψει», απαντάμε. «Και πού να μας έρθετε το βράδυ, είμαστε σαν reunion στην πλατεία του χωριού», προσθέτει ο μετρ και η φωνή του μας αγκαλιάζει με μια θέρμη απροσδόκητη: Σαν να είμαστε εμείς, τα δυο αυτά τραπέζια, φορείς του περιζήτητου ιού της κανονικότητας. Όμως, αυτό ακριβώς δεν είμαστε; Ας βγούμε εκεί έξω να το εξαπλώσουμε!

Περισσότερες πληροφορίες

Μπαρμπουνάκι διά χειρός Παπαϊωάννου

Πλατεία Μητροπόλεως 4, Σύνταγμα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Λοκάλι (Το)

Σαρρή 44, Ψυρρή
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
08/05/2024

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.