3 ιδέες για γιορτινό «άρτο και θέαμα»

Ιδού τα εστιατόρια της Αθήνας που συνδυάζουν πετυχημένα δείπνα μετά θεαμάτων και προσφέρονται για γιορτινές εξόδους με τα όλα τους.

3 ιδέες για γιορτινό «άρτο και θέαμα»

Χώροι ατμοσφαιρικοί και πολυπρόσωποι, με αναφορές μεσαιωνικές, ζεστές και εξωτικές, τα εστιατόρια της Αθήνας που συνδυάζουν πετυχημένα δείπνα μετά θεαμάτων, προσφέρονται για γιορτινές εξόδους με τα όλα τους. Για παράδειγμα, το πετρόκτιστο «Piedra» στου Ρουφ μάς αγκαλιάζει με την μοναδική εμπειρία του να απολαμβάνουμε καρέ μαύρου χοίρου με κρούστα μουστάρδας, τριλογία σιναπιού και πουρέ σελινόριζας, συνοδεία κορυφαίων τενόρων και σοπράνο, όχι από την απόσταση μιας λυρικής, αλλά κυριολεκτικά με την οικειότητα του διπλανού τραπεζιού.

Κοντά του, στο σαν μονεμβασιώτικο κάστρο «Malvazia», η κουζίνα υπογραμμίζει τον διάλογο της ελληνικής παράδοσης με τις μεσογειακές γεύσεις μέσα από πιάτα όπως το ραγού από μοσχαρίσιο χτένι σε βελουτέ πουρέ καρότου με σάλτσα από Σαν Μιχάλη Σύρου, την ώρα που λατίνικα fados παρασέρνουν τον νου σε μέρη εξωτικά.

Και στο «El Convento Del Arte» στο Μεταξουργείο, πιάτα όπως το χοιρινό φιλέτο γεμιστό με παρμεζάνα, σε πουρέ πατάτας και παντζαριού, αφηγούνται τις δικές τους γευστικές ιστορίες, όσο στη σκηνή ξεδιπλώνονται θεατρικές παραστάσεις και μουσικά shows από ένα πρόγραμμα πλούσιο και μεγαλοπρεπές, σαν τον μοναδικό, ατμοσφαιρικό διάκοσμο μεσαιωνικής πολυτέλειας που εμπνεύστηκε η Πέμυ Ζούνη.

3 ιδέες για γιορτινό «άρτο και θέαμα» - εικόνα 1
«El Convento Del Arte»

Περισσότερες πληροφορίες

Malvazia

Αγαθημέρου 1, Ρουφ
  • Εστιατόρια

Piedra Opera Restaurant

Αγαθημέρου 3 & Πειραιώς 134 (δίπλα στο Μουσείο Μπενάκη), Ρουφ
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
08/05/2024

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.