Chau’s

Tα τραπεζομάντιλα είναι φρεσκοπλυμένα, και ο Βιετναμέζος ιδιοκτήτης είναι ευγενέστατος, όσο μπορεί επεξηγηματικός και μονίμως πάνω από το κεφάλι σου...

Chau’s

Tα τραπεζομάντιλα είναι φρεσκοπλυμένα, και ο Βιετναμέζος ιδιοκτήτης είναι ευγενέστατος, όσο μπορεί επεξηγηματικός και μονίμως πάνω από το κεφάλι σου...

Chau’s - εικόνα 1

Ο χώρος δεν λέει πολλά. Για την ακρίβεια, το ντεκόρ –αν το πεις ντεκόρ– περιορίζεται σε Βούδες και κινέζικα φαναράκια. Αλλά τα τραπεζομάντιλα είναι φρεσκοπλυμένα, και ο Βιετναμέζος ιδιοκτήτης είναι ευγενέστατος, όσο μπορεί επεξηγηματικός και μονίμως πάνω από το κεφάλι σου (άλλη κουλτούρα εξυπηρέτησης). Τριάντα χρόνια ζει στην Ελλάδα. τα είκοσι εδώ στην Ηλιούπολη. Σε αυτό το ασιατικό «γειτονιάς» σερβίρει, εκτός από spring rolls, πάπια Πεκίνου και άλλα κινέζικα (και λίγο πολύ οικεία) πιάτα, κάποιες σπεσιαλιτέ της πατρίδας του. Δεν είναι όλα τα πιάτα το ίδιο αρωματικά, αν όμως δοκιμάσετε τα Bo Cuon (ρολάκια από ρυζόφυλλο στον ατμό γεμιστά με λεπτοκομμένο μοσχάρι, αγγούρι, καρότο και δυόσμο), τα οποία βουτάς σε chili sauce και μένεις με μια δροσερο-πικάντικη αίσθηση στο στόμα, θα καταλάβετε τι εννοώ.

Η τηγανητή πέρκα που μας πρότειναν, με nuoc mam, σάλτσα ψαριού δηλαδή, με λεμόνι και λίγη ζάχαρη, ήταν επίσης ενδιαφέρουσα περίπτωση. Τα στικ του μάνγκο σπάνε αρκετά την ένταση του τηγανιού, αν και το τελευταίο… κρατάει γερά. Καλή low budget περίπτωση εν γένει (Αγ. Κωνσταντίνου 66, Ηλιούπολη, 2109736500. Τιμή: € 16-24).

Περισσότερες πληροφορίες

Chau's

Αγ. Κων/νου 66, Ηλιούπολη
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
08/05/2024

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.